Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Norasku, w sobotę teściowie pojechali na działkę, a Brutusek został na te kilka godzin sam. Żeby się nie nudził podjechaliśmy do mieszkania teściów i posiedzieliśmy trochę z nim. Poza tym wzięliśmy Brutiego na dłuższe wyjście. Widać, że to już starszy psiak. Powrót był raczej powolny, za to psisko miało takie ucieszone pyszczydło, że aż serce rosło. Trzymaj za niego łapinki - niech jak najdłużej będzie z teściami i w dobrym zdrowiu. Tak teraz Bruti wygląda.

[IMG]http://img534.imageshack.us/img534/3600/wp000083k.jpg[/IMG]

Posted

Fajny psiaczek.
Kiedy patrzymy na nasze zwierzaki i widzimy na nich upływający czas zaczynamy żyć w trwodze. Tak jest u mnie , u ciebie i wielu z nas.
Ja nie potrafię przeliczyć wieku psiaka na ludzkie lata, Jakoś ten przelicznik na mnie nie działa. Chciałabym żeby one żyły tak długo jak człowiek.
Norciu trzymaj za niego łapinki, niech cieszy się jeszcze wieloma wspaniałymi chwilami, latami.

Posted

Te obawy wciąż nam towarzyszą. Zawsze gdy jestem u taty, czy u teściów i patrze na te siwe mordki to gdzieś w sercu czuję ukłucie. Podobnie jak patrzę na coraz bardziej siwą mordkę mojej kochanej Saruśki.
Norasku, trzymaj łapinki za nasze kochane psiaki. Niech cieszą nas swoim zdrowiem i obecnością.

Posted

Norasku ziąb niemiłosierny . Byście tam szepnęły komu trzeba, żeby dał ciut ciepełka.
Tyle waszych bezdomnych braci i sióstr czeka na to ciepełko. Oj przydałaby sie ta wiosna, przydała.

PAMIĘTAM

Posted

Może już niedługo wiosna przyjdzie, w końcu mamy drugą połowę marca. Mam nadzieję, że wiosna będzie ładna i dość długa, nie przepadam za szybko nadchodzącymi upałami:)
Norasku, byliśmy w weekend u mojego taty na imieninach. Śmiesznie było z Helgą, bo cały czas dopraszała się uwagi, trzeba było psisko cały czas głaskać. Mordkę ma siwą i im starsza, tym bardziej jest przylepna:loveu:

Posted

Ej Norasku!
Bawić się i sobie w niebku pierzynki rozrywać proszę zimą. Wtedy mnie nie ogarnie zdziwko, że z nieba sypie się biały puch. Ale wiosną???????????????????
Prosiłam o wiosnę.
Oj, coś słabo się staracie !!!!!

Ps. Radku upałów to ja wręcz nie trawię. ale wiosenkę z umiarkowaną temperaturką owszem.

[SIZE=4]Pamiętam

Posted

Norcia nie lubiła upałów (czyżby przejęła to ode mnie;)). Zawsze gdy wychodziliśmy w upał to szła położyć się pod drzewami. W gorące dni nawet nie chciała się bawić z innymi psiakami co zazwyczaj uwielbiała.

Posted

Norasku idą Święta. W tym roku będą trochę inne. Nie będziemy się nigdzie ruszać z domu, odwiedzi nas na śniadanie Artur, mama się pochorowała i nie pojedziemy z mamą do jej rodziny, Asi mama też chora. Trochę mi dziwnie z takimi Świętami.

Posted

Czasem tak bywa. U nas tez wyszło inaczej niz planowaliśmy.

Radku zdrowych, pogodnych i spokojnych Świat Wielkanocnych.
Błogosławieństwa od Zmartwychwstałego Chrystusa

WESOŁYCH ŚWIĄT ZA TM NORASKU

• 2 weeks later...
Posted

Norasku, przyszła do nas wiosna. Bardzo lubiliśmy wędrować gdy było już słonko, a nie było za ciepło. Mogliśmy łazić godzinami...

• 2 weeks later...
Posted

Norasku, tak się złożyło że w tym roku na majówkę nie pojechaliśmy na działkę. Zatrzymały nas w domu różne przyziemne sprawy (chociażby porządkowanie szafy). Na majówkach zawsze było nam razem wesoło. Zabawy na działce, dłuższe wyprawy. Fantastyczne wspomnienia.

Posted

I majówkę spędziliśmy w domu, na dodatek przez większość czasu było mokro więc nawet z Saruśką nie było dłuższych wędrówek. Za to 3 maja byliśmy u mojego taty i zajmowaliśmy się Helgą. Im starsza tym bardziej "przylepna". Nic, tylko ją czesać:loveu:

• 2 weeks later...
Posted

Dogo ostatnio coś nie chciało działać, także i zajrzeć tu nie bardzo mogłem. Teraz zaczyna się dla mnie gorący okres w pracy. Zawsze, gdy miałem gorszy dzień Norcia doskonale to wyczuwała, przychodziła i podnosiła mnie na duchu. To niesamowita sprawa, jak psiak potrafi wyczuwać nasze emocje.

Posted

Może jestem niedzisiejszy, naiwny, ale wierzę w to, że warto dobrze życzyć. Nawet gdy pomóc nie mogę to dobra myśl, modlitwa na pewno nie zaszkodzi.
Serdecznie pozdrawiam

Posted

Przemijamy.
Stare ustępuje miejsca nowemu,
w ten sposób świat posuwa się naprzód.
Ale pamiętajmy o tych, którzy odchodzą - ta pamięć daje im nieśmiertelność.

Rafał Kosik

PAMIĘTAM NORCIU