Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ząbkowanie naszej Norci pamiętam tak, jakby to było wczoraj. Poobgryzane było wszystko, a najbardziej gałki od komody (widać je na zdjęciu na stronie Norci). Była też jedna przygoda, która mogła skończyć się źle, a która bardzo mnie związała z Noraskiem. Wychodząc do pracy jak zwykle wyłączyłem listwę zasilającą komputera. Po powrocie z pracy włączyłem i zacząłem zbierać to, co Norcia "nalała" przez ten czas. W pewnym momencie poczułem jak przeze mnie przepływa prąd. Kopnęło mnie mocno. Okazało się, że kabel został nadgryziony. Na szczęście nic się nie stało, ale pamiętam to do dziś i będę pamiętał zawsze. Najdziwniejsze było to, że nie zmartwiłem się tym, że mnie kopnęło, ale tym że psisku mogło się coś stać.
Inne wspomnienie to realizacja pomysłu z książki o wychowaniu szczeniaka. Napisali tam, że aby psiak nie obgryzał czegoś to trzeba posypać ostrymi przyprawami. Jak napisali tak zrobiliśmy. Norcia podeszła i...
zlizała wszystko :evil_lol:. Później musiała wypić sporo wody i wróciła do obgryzania.
Lubię te wspomnienia.
Norasku, trzymaj łapinki za Saruśkę trudno jej się dzisiaj chodzi, coś jej dokucza. Mam nadzieję że przejdzie.

• 2 weeks later...
Posted

Norasku, z łapinkami Saruśki jest już lepiej, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze.
Choroba psiska to dla mnie jeden wielki stres...
Najgorsza w takiej sytuacji jest bezsilność, a na dodatek wracają smutne wspomnienia:(

• 2 weeks later...
Posted

Norasku, idą kolejne Święta. Jak zwykle w domu krzątanina, zapachy, smaczne rzeczy robimy przez dzień cały. Zawsze w ten czas nie wychodziłaś z kuchni i zawsze coś wpadało do kochanego pyszczydła:)
A jutro przyjdzie czas na wspomnienia świąteczne...
Wszystkim, którzy zaglądają tutaj życzę spokojnych, pogodnych i zdrowych Świąt Bożego Narodzenia.

Posted (edited)

Norasku, dziś dzień którego nie lubię :angryy:. Cały czas strzelają, a psiaki w strachu, wieczorem szedłem przez osiedle i widać było przestraszone psy, a po każdym huku słychać było psy szczekające w mieszkaniach.
Bardzo bałaś się huku petard, a my nie mogliśmy dużo pomóc:(
Dziś też się denerwujemy, bo i nasza kochana Saruśka panicznie się boi.

Edited by Radek
dopisek
Posted

Dziękuję Szajbus za odwiedziny, przez kilka dni miałem problem z zalogowaniem się, dopiero dziś się udało.
Norasku, w sobotę odwiedziliśmy moją mamę. Tak się złożyło, że siedzieliśmy w małym pokoju. Usiadłem przy regale z biurkiem komputerowym i popatrzyłem na narożnik. Świeciła się mała lampka i wszystko wyglądało tak, jak w czasach gdy tam mieszkaliśmy. Nie mogłem powstrzymać się od wspomnień, szczególnie że mama ma też zdjęcie w małym pokoju. Patrzyłem na szczęśliwe pyszczydło i ściskało mnie w gardle.
Artura psiak jest bardzo fajny, na pewno byś go polubiła.

• 2 weeks later...
Posted

Norasku, nie wiem czy to plucha za oknem, czy coś innego, ale nie czuję się najlepiej. Gdzieś chodzą za mną małe smuteczki:(

Posted

Norciu, w czwartek byłem dość długo u taty. Twoja przyjaciółka Helga przywitała mnie jak zwykle z wielką radością, co prawda już nie skacze jak dzika (wiek nie ten;)), ale cały czas wesoła, doprasza się uwagi, głaskania. Jest taka kochana jak zawsze. Idzie jej już 12 rok, jak ten czas leci... Tak teraz wygląda.

Posted

Fajna sunia. To prawda- z wiekiem kondycji coraz mniej. Najważniejsze, żeby była zdrowa i przynosiła radość właścicielom.
Radku, te smuteczki mnie też dopadają i to coraz częściej. Trzymaj się cieplutko.

PAMIĘTAM NORASKU

Posted

Norciu, kiedy czytam to wszystko co o tobie pisze Radek, doszłam do wniosku, że tak naprawdę to macie obie z Psonia wiele wspólnego.
Do takiego wniosku doszłam dopiero w minionym tygodniu. Jak widać mam spóźniony zapłon.
Ciekawa jestem czy jesteście tam kumpelkami.

Pamiętam Norasku

Posted

Oj masz rację. Bardzo się bałam kiedy znalazłam u Balbisi guzka. Strach wręcz mnie paraliżował. OKazalo się, że to tłuszczak. Jednak to co przeżyłam nie da się opisać.
Norciu musicie trzymać łapinki za te ziemskie istotki.

[COLOR=#0000cd][SIZE=5][I][B]PAMIĘTAM
[/B][/I][/SIZE][/COLOR]
[img]http://img708.imageshack.us/img708/8713/bannerrainbowbridge.jpg[/img]