Jump to content
Dogomania

śliczna, delikatna LILA - MA DOM ... i koleżanki do zabawy ..:)

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

teraz czekamy na zapoznanie u jamora Lilki z przyszłą koleżanką z domku ??? anita - masz wieści? kiedy to będzie?

przez jamor » dzisiaj, o 17:22
no jamor, zmienisz mi ten kubraczek czy nie, ile mam czekac ?

Posted

kama - kasuj temat !!!!!watku....
..........................................
"...........
czesc, jest poważny problem z Lila ponieważ ona nie potrafi zaakceptować naszych dwóch psów, tamte nie są do niej ani troche agresywne, podchodzą do niej przyjaznie a ona sie na nie rzuca...
to miał byc pies pozbawiony agresjii, a ona jak narazie pokazała tylko agresje... jeżeli sytuacja w ciągu kilku dni się nie zmieni będe musiała ja wam zwrócic...
...........

Poradziłam:
MArta LILA mieszkała z 3 psami w jednym kojcu, po sterlizacji była przeniesiona do domu, ale na spacerach bawiła się w sforze psów...
Nie było z nia problemów jesli chodzi o kontakty z innymi psami - zresztą widać to na zdjeciach. Ten bez oka to pies z adhd i amstaffy ustawia...
PRIMO - jak wprowadzasz psa do stada - nie mozna pozwolić mu na ustawianie stada już istniejącego - czyli ograniczmy czułości co do LILI...
Pierwsze w kolejce po nasze uczucia są WASZE PSY..LILA musi być lekko odtrącona - na końcu...
Następnie - karmienie - Lila dostaje jedzenie NA KONCU - razem ze wszystkimi...ale NA KONCU - ona musi widziec, ze jest na koncu...
LILA poczuła, ze ją chołubicie i będzie walczyła o PIERWSZEŃSTWO - niestety - natura sfory psiej...
Jesli nie uda się Wam określić statutu LILI...
SFORA dla LILI
NAJPIERW LUDZIE
POTEM WASZE PSY
na szarym koncu LILA
musicie zastosowac się do tych wskazówek...puścic psy na podwórku i wprowadzić zasady....w zabawie...
3 zabawki - 3 psy...
kazdy pies dostaje nagrode...
LILA to słodka panienka, ale to pies...jak wyczuje, ze moze sobie pozwolic na drygowanie stadem to to wykorzysta...w hotelu w stadize była na szarym koncu....
dajmy jej i Wam tydzień....bo 2..czy 3 dni tego nie załatwią...
Ja Tez mam 3 suki...Jeak wprowadziałm ostatnią - owczarka collie do kurdupli - Colina pogryzła najmniejszą Tule az do krwi...
Wtedy robiłam tak jak Ci napisałam - TA CO WARCZY JJE NA KONCU..mało tego..w trakcie jedzenia zabierasz jej miske...
Moja Colina po miesiącu ustawiła sie w stadzie - teraz Tula moze jej z miski zjesc, a ona nic nie powie...a był krwawo - Tulcia miała szyte ucho...
To psy...a rodzina dla nich - TO SFORA....
Jesteśmy w kontakcie, pzdr

i PORADZIŁAM aby zadzwonili do Jamora :/

Posted

auraa napisał(a):
Dzwoniłam wczoraj ale się nie dodzwoniłam. Co teraz będzie?

auraa weź zadzwoń i zobacz co tam sie dzieje...OK?
bo podejrzenie nosówki przez wet, a wygooglanie nosówki - to dwie rózne sprawy
LILA nie moze byc chora - u Jamora była opnad 2 tyg i nic nie bylo
Jak przyjechałą miała oskrzela - dostała antybiotyk na to...
ZOBACZ..błagam

Posted

Dodzwoniłam się. Jutro przedpołudniem tam pójdę. Lila jest odseparowana od suniek rezydentek. Dziś o 17 były kolejny raz u lekarza. Kobiety nie spodziewały się od razu takich problemów,jednak wg. słów Marty decyzja o adopcji Lili była poważna. Trzeba trzymać kciuki. Czy to nie sa powikłania po sterylizacji?