Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w Szwecji jest zakaz trzymania pojedynczo zwierząt stadnych[konie,szczury],w Szwajcarii przyszły właściciel zwierzęcia musi przejść państwowy test psychologiczny,w Rumunii sportem narodowym[ironia] jest przejeżdżanie bezdomnych psów autem,w Chinach za najsmaczniejsze psie mięso uważa się mięso z psa żywcem obdartego ze skóry.

uściślij o jakie kraje Ci chodzi.bo to jest tak zróżnicowane,że ciężko udzielić Ci konkretnej odpowiedzi.
mniej konkretna brzmi:
im bardziej kraj cywilizowany,tym z prawami zwierząt jest lepiej.prawa zwierząt są respektowane,a same zwierzęta szanowane.człowiek maltretujący zwierzę w takim kraju skazuje się na społeczny ostracyzm.
w Europie im dalej na południowy wschód,tym gorzej.
w Ameryce n to pewnie zależy od stanu,w Ameryce s ogniska pomocy zwierzętom są pewnie bardziej skupione wokół większych miast.
proszę o uściślenie mojej wypowiedzi,bądź poprawienie mnie jeśli się mylę.

Posted

Koszmaria napisał(a):
w Chinach za najsmaczniejsze psie mięso uważa się mięso z psa żywcem obdartego ze skóry.

Dlaczego wszyscy mmowia ze to chinski zwyczaj?? To jest koreanska potrawa!!. Wiem co mowie, pracuje w jednym teamie z chinczykiem, ktory ma psa, ktorego kocha tak jak ja mojego:-)

W Irlandii pies nie ma zadnych praw... Jak ugryzie inne stworzenie czy czlowieka (wliczajac to wlamywacza ktory wlamuje sie do twojego domu), z urzedu jest usypiany;-(. Ogolnie irlandczycy za bardzo nie dbaja o swoje psy. Psy samowyprowadzajace sie to tutaj niestety norma, tak samo jak wiecznie otwarte bramy (wczoraj otoczylo nas 5 psow, 3 wyskoczyly z posesji przed nami - otwarta brama, 2 z posesji za nami- brak bramy).

Ciezka jest tez sadownie odebrac psa wlascicielowi za znecanie sie (wolonatariusze fundacji najczesciej namawiaja do zrzekniecia sie zwierzaka gwarantujac w zamian za to brak problemow z policja).

W dog poundach, jesli w ciagu 3 dni nie znajdzie sie wlasciciel, pies jest usypiany.

To tak w skrocie o Irlandii.