Ppx Posted December 14, 2010 Posted December 14, 2010 Jak w innych krajach obchodzi się ze zwierzętami i jakie zwierzęta mają prawa? Quote
Koszmaria Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 w Szwecji jest zakaz trzymania pojedynczo zwierząt stadnych[konie,szczury],w Szwajcarii przyszły właściciel zwierzęcia musi przejść państwowy test psychologiczny,w Rumunii sportem narodowym[ironia] jest przejeżdżanie bezdomnych psów autem,w Chinach za najsmaczniejsze psie mięso uważa się mięso z psa żywcem obdartego ze skóry. uściślij o jakie kraje Ci chodzi.bo to jest tak zróżnicowane,że ciężko udzielić Ci konkretnej odpowiedzi. mniej konkretna brzmi: im bardziej kraj cywilizowany,tym z prawami zwierząt jest lepiej.prawa zwierząt są respektowane,a same zwierzęta szanowane.człowiek maltretujący zwierzę w takim kraju skazuje się na społeczny ostracyzm. w Europie im dalej na południowy wschód,tym gorzej. w Ameryce n to pewnie zależy od stanu,w Ameryce s ogniska pomocy zwierzętom są pewnie bardziej skupione wokół większych miast. proszę o uściślenie mojej wypowiedzi,bądź poprawienie mnie jeśli się mylę. Quote
drongaleczek Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 Koszmaria napisał(a):w Chinach za najsmaczniejsze psie mięso uważa się mięso z psa żywcem obdartego ze skóry. Dlaczego wszyscy mmowia ze to chinski zwyczaj?? To jest koreanska potrawa!!. Wiem co mowie, pracuje w jednym teamie z chinczykiem, ktory ma psa, ktorego kocha tak jak ja mojego:-) W Irlandii pies nie ma zadnych praw... Jak ugryzie inne stworzenie czy czlowieka (wliczajac to wlamywacza ktory wlamuje sie do twojego domu), z urzedu jest usypiany;-(. Ogolnie irlandczycy za bardzo nie dbaja o swoje psy. Psy samowyprowadzajace sie to tutaj niestety norma, tak samo jak wiecznie otwarte bramy (wczoraj otoczylo nas 5 psow, 3 wyskoczyly z posesji przed nami - otwarta brama, 2 z posesji za nami- brak bramy). Ciezka jest tez sadownie odebrac psa wlascicielowi za znecanie sie (wolonatariusze fundacji najczesciej namawiaja do zrzekniecia sie zwierzaka gwarantujac w zamian za to brak problemow z policja). W dog poundach, jesli w ciagu 3 dni nie znajdzie sie wlasciciel, pies jest usypiany. To tak w skrocie o Irlandii. Quote
Recommended Posts