leemonca Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 [quote name='Martula_G'] Witam;) Mała rośnie w tak szybkim tempie, że to aż niemożliwe... że w tydzień można tak urosnąć. Biega już po całym mieszkaniu - całkiem sprawnie, nie ma problemów z dosięgnięciem pyszczkiem do swoich tylnych łap, je za dwóch i nawet poszczekuje gdy się jej coś nie podoba.... Mam tylko taki mały problemik - otóż podgrzewaliśmy jej jedzenie w mikrofalówce, żeby nie jadła zimnego z lodówki, mleko tez podgrzewane było w mikrofalówce i dziś Tabby gdy słyszy dźwięki guzików z mikrofalówki jest sprintem w kuchni i popiskuje czekając na jedzenie. Jaj jej tego oduczyć? :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: przerabiałam dokładnie to samo :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: mały się oduczył bo musiał przejść na suchą karmę (miał biegunki), ale do tej pory jak słyszy ten dźwięk, to stoi za mną tyle, że już nie szczeka :evil_lol: :evil_lol: Quote
Rybc!a Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Martula, twój piesek jest przepiękny! Zazdroszczę, ale mojej Zuzi za nic bym nie zamieniła. O nie. :painting: Quote
diabelkowa Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 moze zamiast w mikrofalowce podgrzewaj na piecyku ? :P Quote
Martula_G Posted August 11, 2006 Author Posted August 11, 2006 Ale z mikrofalówką jest ten plus, .że zrobię jej w misce papu i żeby nie jadła lodowatego walę na 8 sekund do Mikro i gotowe a tak musiałabym to grzać w garnuszku itepe.... myślmy praktycznie :] Quote
julita104 Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Martula zycze duzo powodzenia i wytrwałości przy suni! Bardzo sie ciesze ze malutkiej trafiła sie taka dobra pancia. Co do mikrofali - no coz, zgodze sie ze sie oduczy jak przejdzie na sucha u nas psy reagowały na otwieranie lodówki (wyjmowałam miesko). I po prostu ignorowałam wsadzanie nosa do środka. teraz mamy lodówkę z zamrażalnikiem na dole a nie na górze to już im sie nie podoba bo nie mozna zajrzec i im przeszło :P Quote
Martula_G Posted August 13, 2006 Author Posted August 13, 2006 Mała przez tydzień życia u nas zwiększyła swoje rozmiary o połowę.. Jest dwa razy większa niż była... Apetyt dopisuje, własnie zaczęły byś widoczne skutki środowego odrobaczania :/ ale cóż - takie uroki ;) Najbardziej Tabby lubi ganiać za moimi pluszowymi czarnymi papuciami, białą starą skarpetką z supełkiem - do gryzienia, ślizgać się na kafelkach i sikać na poduchę, na której śpi w pokoju... Aż się boję, co będzie dalej ;) Quote
Martula_G Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 Tak więc śpiesze donieść iż Tabby rośnie jak na drożdżach, wzięła się już nawet za obgryzanie tapet, dywaników, dywanów, kołder zwisających z tapczanu... wszystkiego... od niedawmna wszelakie powierchnie materiałowe płaskie - dywan z pokoju rodziców, dywaniki z przedpokoju i łazienki leżą bezpiecznie na szafie a wszelakie skrawki tapety, które odstawały od norm, czyli ścian są podklejone taśmą. Buty już dawno umieściliśmy na wysokiej półce bo małej spodobały się sznurówki. Mała nauczyła się sikać i kupkać na balkonie, co objawia się tyum, że coraz częściej czując potrzebę staje pod balkonem i czeka. zauważyłam pewna prawidłowość - otóż gdy mała się obudzi to pierwsze co to na balkon, potem mknie się napić i coś zjeść a potem dostaje głupawki - biega, szczeka, szuka swojej zabawki i szarpie sie z kocem, na którym śpi.... czasem tez goni moje papcie pluszowe czarne bądź też podgryza po gołych nogach mamę... Co za artystka... Ach :D:D:D Quote
leemonca Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 zauważyłam pewna prawidłowość - otóż gdy mała się obudzi to pierwsze co to na balkon, potem mknie się napić i coś zjeść a potem dostaje głupawki - biega, szczeka, szuka swojej zabawki i szarpie sie z kocem, na którym śpi.... czasem tez goni moje papcie pluszowe czarne bądź też podgryza po gołych nogach mamę... Co za artystka... Ach :-D:-D:-D a w czasie takiej głupawki nie gubi po drodze kupek :evil_lol:? bo mój tak robił :evil_lol: :evil_lol: Quote
Martula_G Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 Kupek nie gubi, ale czasem jak się rozpędzi to nie zdaży wyhamować tam gdzie chce i z wielką gracją wali entkę, albo zaryje głową w jakiś przedmiot na swej drodze.. Wtedy to prychnie, trzepnie łepetynką i leci dalej;) Quote
leemonca Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 ale masz wesoło :megagrin:, mój ma już pół roku jest wielki i ciężki ale też jest wesoło :megagrin: powiem tak - zwiększył się kaliber wesołowatości :megagrin: Quote
Niufomanka:) Posted August 15, 2006 Posted August 15, 2006 moja suńka ma 7 miesięcy, ale szalona nadal, tyle że bardziej powolna;) Quote
Martula_G Posted August 15, 2006 Author Posted August 15, 2006 Hmmm ja to się boję z dnia na dzień coraz bardziej co za szalona paskuda z niej wyrośnie :D Paskuda w zabawnym i pozytywnym znaczeniu ;) Quote
Martula_G Posted August 19, 2006 Author Posted August 19, 2006 No to od dziś Tabby ma "siostrzyczkę" - 2miesięczną świnkę morską rozetkę - Toffi... Narazie jednak Młoda traktuje ją jak samouciekającą puchatą zabawkę więc ograniczam kontakty panienek do minimum... jak nauczyc Sunię, żeby nie zjadała Toffinki? hmmm Quote
Martula_G Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 Chciałam spytać kogoś, kto jest zorientowany - co to za szczpeionka: Nobivac (nie potrafię dokładnie wyczytać) Puppy Młoda dostała dziś takie szczepionko, wet powiedział, że to jakaś dwufazowa, czy dwuskładnikowa... kolejne szczepienie mamy na 14.09 a następne po miesiącu. Odrobaczenie kolejne dziś też dostała... Quote
Martula_G Posted August 23, 2006 Author Posted August 23, 2006 ojj coś mało widoczna jestem..... Quote
leemonca Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Martula_G napisał(a):ojj coś mało widoczna jestem..... widoczna, widoczna, tak się zastanawiam nad tą szczepionką, musiałabym sprawdzić w ksiązeczce Hakera, ale nie mam czasu, bo TZ mnie już goni od kompa. Zobacz w necie Quote
Recommended Posts