Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Martula_G']

Witam;) Mała rośnie w tak szybkim tempie, że to aż niemożliwe... że w tydzień można tak urosnąć. Biega już po całym mieszkaniu - całkiem sprawnie, nie ma problemów z dosięgnięciem pyszczkiem do swoich tylnych łap, je za dwóch i nawet poszczekuje gdy się jej coś nie podoba.... Mam tylko taki mały problemik - otóż podgrzewaliśmy jej jedzenie w mikrofalówce, żeby nie jadła zimnego z lodówki, mleko tez podgrzewane było w mikrofalówce i dziś Tabby gdy słyszy dźwięki guzików z mikrofalówki jest sprintem w kuchni i popiskuje czekając na jedzenie. Jaj jej tego oduczyć?

:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: przerabiałam dokładnie to samo :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:
mały się oduczył bo musiał przejść na suchą karmę (miał biegunki), ale do tej pory jak słyszy ten dźwięk, to stoi za mną tyle, że już nie szczeka :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Ale z mikrofalówką jest ten plus, .że zrobię jej w misce papu i żeby nie jadła lodowatego walę na 8 sekund do Mikro i gotowe a tak musiałabym to grzać w garnuszku itepe.... myślmy praktycznie :]

Posted

Martula zycze duzo powodzenia i wytrwałości przy suni!
Bardzo sie ciesze ze malutkiej trafiła sie taka dobra pancia.
Co do mikrofali - no coz, zgodze sie ze sie oduczy jak przejdzie na sucha
u nas psy reagowały na otwieranie lodówki (wyjmowałam miesko). I po prostu ignorowałam wsadzanie nosa do środka. teraz mamy lodówkę z zamrażalnikiem na dole a nie na górze to już im sie nie podoba bo nie mozna zajrzec i im przeszło :P

Posted

Mała przez tydzień życia u nas zwiększyła swoje rozmiary o połowę.. Jest dwa razy większa niż była... Apetyt dopisuje, własnie zaczęły byś widoczne skutki środowego odrobaczania :/ ale cóż - takie uroki ;) Najbardziej Tabby lubi ganiać za moimi pluszowymi czarnymi papuciami, białą starą skarpetką z supełkiem - do gryzienia, ślizgać się na kafelkach i sikać na poduchę, na której śpi w pokoju... Aż się boję, co będzie dalej ;)

Posted

Tak więc śpiesze donieść iż Tabby rośnie jak na drożdżach, wzięła się już nawet za obgryzanie tapet, dywaników, dywanów, kołder zwisających z tapczanu... wszystkiego... od niedawmna wszelakie powierchnie materiałowe płaskie - dywan z pokoju rodziców, dywaniki z przedpokoju i łazienki leżą bezpiecznie na szafie a wszelakie skrawki tapety, które odstawały od norm, czyli ścian są podklejone taśmą. Buty już dawno umieściliśmy na wysokiej półce bo małej spodobały się sznurówki. Mała nauczyła się sikać i kupkać na balkonie, co objawia się tyum, że coraz częściej czując potrzebę staje pod balkonem i czeka. zauważyłam pewna prawidłowość - otóż gdy mała się obudzi to pierwsze co to na balkon, potem mknie się napić i coś zjeść a potem dostaje głupawki - biega, szczeka, szuka swojej zabawki i szarpie sie z kocem, na którym śpi.... czasem tez goni moje papcie pluszowe czarne bądź też podgryza po gołych nogach mamę... Co za artystka... Ach :D:D:D

Posted

zauważyłam pewna prawidłowość - otóż gdy mała się obudzi to pierwsze co to na balkon, potem mknie się napić i coś zjeść a potem dostaje głupawki - biega, szczeka, szuka swojej zabawki i szarpie sie z kocem, na którym śpi.... czasem tez goni moje papcie pluszowe czarne bądź też podgryza po gołych nogach mamę... Co za artystka... Ach :-D:-D:-D

a w czasie takiej głupawki nie gubi po drodze kupek :evil_lol:? bo mój tak robił :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Kupek nie gubi, ale czasem jak się rozpędzi to nie zdaży wyhamować tam gdzie chce i z wielką gracją wali entkę, albo zaryje głową w jakiś przedmiot na swej drodze.. Wtedy to prychnie, trzepnie łepetynką i leci dalej;)

Posted

No to od dziś Tabby ma "siostrzyczkę" - 2miesięczną świnkę morską rozetkę - Toffi... Narazie jednak Młoda traktuje ją jak samouciekającą puchatą zabawkę więc ograniczam kontakty panienek do minimum... jak nauczyc Sunię, żeby nie zjadała Toffinki? hmmm

Posted

Chciałam spytać kogoś, kto jest zorientowany - co to za szczpeionka:
Nobivac (nie potrafię dokładnie wyczytać) Puppy

Młoda dostała dziś takie szczepionko, wet powiedział, że to jakaś dwufazowa, czy dwuskładnikowa... kolejne szczepienie mamy na 14.09 a następne po miesiącu. Odrobaczenie kolejne dziś też dostała...

Posted

Martula_G napisał(a):
ojj coś mało widoczna jestem.....

widoczna, widoczna, tak się zastanawiam nad tą szczepionką, musiałabym sprawdzić w ksiązeczce Hakera, ale nie mam czasu, bo TZ mnie już goni od kompa. Zobacz w necie