Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam po długiej przerwie wszystkim, tak licznie zgromadzonym ;)
Postanowiłam w miare możliwości pokazać zabawy mojej Cholerki z Nescą...

A więc wygląda to tak... :
jest sobie mały niewinny kotek, pragnący uciąć sobie drzemkę na fotelu...

I jest piesek któremu nagle kiełkuje wesoła myśl "Pobawię się z kotkiem"

-Pobawisz się?
-Spadaj!

-No chodź! ( To mówiąc biorąc przykład z kota, robi w koci głupiutki łepek "Bęc" )

-Ręce przy sobie głupiutki piesku!

-No oć się bawić!

-jezzzzzuuuuu...niech ktoś ja zabierze. A masz!! ( tu następuje seria "lapek", o dziwo bez pazurów, czasem nawet desant... )

Okolicznośc fotelowa nietypowa ponieważ zwierząty najchetniej kotlaszą się na łózku ( najlepiej pościelonym ) ;)
Wtedy czarna "wyżywa" się na niuńce żarlocznie pożerając jej uszy i nos :)
Pies z tego powodu jest wniebowzięty :) (SERIO )

Inne koty jakos nie mają ochoty sie dołączyć... Piksel gdy pojawia się Shikka nagle znika z pola widzenia, a mała...

Tez znika ale tak żeby móc sobie popatrzeć na rozwój akcji ;)

Zauważylam też że czarna wredota kładzie sie na fotelu, spuszcza łapki, i jak tylko piksel albo mała przechodzi pod fotelem to je wali lapą ;)
Okrutnica jedna :diabloti:

I jeszcze jęzor pokazuje...

Posted

Ale śliczne kotki :loveu: Szkoda, że moja Jura jest kotożerna :placz: bo wczoraj od sąsiada wybiegł za nami cudowny mały rudy jak marchewka kociak i jeszcze z takimi dłuższymi kłaczkami :loveu: . Gdyby nie Jura już dawno bym go zgarneła :evil_lol: (sąsiedzi pewnie by sie nawet nie zorientowali, że jednego kota im brakuje bo to typowe podwórzowce są).

Posted

Może gdyby w domu był kot to musiałaby go zaakceptować...?? Aczkolwiek to spore ryzyko :)
My zaryzykowaliśmy i się opłaciło, paskudy czasem nawet razem śpią oraz od czasu do czasu odchodzi totalne mycie :)

Posted

Super foty! :p Dobrze ze Shikka zgadza sie z kotami :razz: Kesi niestety chodz jeszcze dziecko juz nie lubi kotow :-( Jakies 2 tygodnie temu pogonila jednego na drzewo... :-(

Posted

Nie zawsze tak jest. Najlepiej gdy pies od najmłodszego mieszka z kotami i ma z nimi częsty kontakt. Wprowadzając do domu kota w którym jest husky goniący wszystkie pobliskie koty jest bardzo ryzykowne. W pierwszej chwili gdy kot siedzi spokojnie pies może go zaakceptować, gorzej już jak ktot zacznie się poruszać albo uciekać.

Posted

U mnie sytuacja byla taka-wzieliśmy suńke jak miala 8 miesiecy, przy okazji przeprowadzilismy sie do nowego mieszkania. po kilku tygodniach odebralismy od mojej mamy nasze koty...i generalnie od poczatku bylo ok, mimo ze Shikka nie byla wychowywana z kotami a koty na ulicy goni równo...

Posted

Porcyjka naszego huskyego długojęzorowego :)
-Hej! Masz coś dla mnie...?? 9btw. Paskuda przyswaja tylko amerykańskie Biskrocki...wybredziuch...Polskich nie tyka )

No i staramy się psu zapewniać rozrywkę...i co??
-Nudni jesteście!!

Posted

No i się sierściucha zmienia ;)
Juz nie jest taka srebrniutka ;) Robi się jak to Pańcio mówi "Bura suka" ;)

Troszkę się psu w główce poukladało... :)

"Czyżbyś czegoś chciała??"

"Spadaj z tym aparatem!! Nigsdzie pies nie ma spokoju!!"

"Nawet pod łóżko za mną wejdziesz...naprawdę nie mądrzy ci ludzie..."

"He he he!! Jeszcze troche ze mną Pańciu pobiegasz to stracisz te oponki :diabloti:"

"Bądź człowiekiem, daj ciasteczko"