Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ARKA']A tu cytuje z grona:
http://grono.net/forum/topic/464609/266/0/116899235/0/?

Oj tak...spokój i cisza...
To go zmącę...
mam do oddania dwa odchowane, naprawde fajne koty...zdjecia w mojej galerii...
Szary jest kotek, bura kotka, kot wykastrowany...
Czy ktoś by ich/jego/ją nie chciał??
A może którys z Waszych znajomych...?? żal mi je oddawac do schroniska, a nie moge ich miec :(
shikka,
- jeśli jesteś zdrowa na ciele i umyśle to weź pod uwagę ew. swoją odpowiedzialność karną.
"Zwierzę, jako istota żyjąca, zdolna do odczuwania cierpienia, nie jest rzeczą ( czy to rozumiesz?!) człowiek jest mu winien poszanowanie ( czy to jasne!? opiekę ( pojmujesz?!) i ochronę ( nadążasz?!))
Złamanie tego zapisu ( art. 1 ustawy o ochronie zwierząt)jest jednocześnie złamaniem prawa.
EMIR

Posted

Shikkabis napisał(a):
Dzięki Pani Ewie mam cudownego psa.Shikka to jakby moje antidotum na wszelkie stresy,nerwy i kłopoty.Jej zachowanie i psikusy rozweselają mnie dzięki czemu jest po prostu mi łatwiej w codziennym życiu.
Czyżbym był jedyny, lub jednym z nielicznych którzy mają za co dziękować Pani Ewie?
Czasami warto,tak myślę, popaść w refleksję i zastanowić się nad całokształtem poczynań drugiej osoby a nie z zapałem fundametalisty rzucać słowa przesycone jadem, oskarżać czy też od razu ferować wyroki.
Pozdrawiam wszystkich, od Shikki przesyłam wesołe i bystre spojrzenie z jej ślicznych oczu oraz proszę o odrobinę opamiętania tudzież skierowania swojej energi w kerunku bardziej szczytnych celów.

:-)

Wygląda na to, że jestes jedyny . Dziekuj, jeśli uważasz, że masz za co i milcz, bo mówimy o krzywdzie zwierząt, które są zabawką w rękach nieodpowiedzialnej osoby; masz sumienie? to skorzystaj z niego i nie broń osoby, która krzywdzi tych, co sie bronić nie potrafią.
EMIR
p.s. wyskoczyłeś nagle czlowieku jak diabeł z pudełka i zaczynasz nas pouczać? proponuje na początek - wiecej pokory