Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ello Shikkuniu :loveu:
Waciakowe poduchy są fajniutkie , róźowiutkie , ale jak oglądałam kocie pobojowisko u Ciebie to strach mnie obleciał :crazyeye: :diabloti:

Posted

Shikka napisał(a):
Olcha - to proste ;) Zajmujemy się z TZ bonsai, a te pola jałowców to potencjalne bonsai wlaśnie ;)

Ooo a na czym to polega? Potem się to drzewko wykopuje? I trzyma w domu? I obcina? Opooowiedz, opowiedz! To ciekawe :cool3:

Posted

Ooo a na czym to polega? Potem się to drzewko wykopuje? I trzyma w domu? I obcina? Opooowiedz, opowiedz! To ciekawe :cool3:

No to od początku...najpierw trzeba drzewko pozyskać, czy to ze szkółki czy to z natury, można też z ogródka sąsiada ;)
W ten sposób rozpoczyna sie często dłuuuuuga droga i szmat pracy...
Te drzewka które mam tutaj należą do nas, w to lato przycinaliśmy je, tak żeby można je było dalej obrabiać...
A dalej to trzeba je wykopać...po wykopaniu drzewko powinno mieć spokój +/- przez rok, żeby otrząsnąć się z szoku...
Jeszcze potem zaczyna się zabawa z dalszym przycinaniem, regulowaniem korony, tworzeniem elementów martwego drewna, drutowaniem etc...
No i finalnie drzewko za kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat stanowi dzieło sztuki ;)

Przy okazji pochwalę się naszą stroną na temat BONSAI, Sushi:
www.yamadori.pl

Jakby ktos chciał pogłębić swoja wiedzę na ten temat :)

Posted

Psiara&Niusia - witam w naszej galerii ;)
To prawda, haski maja cudne oczy ale jest to też poniekąd ich przekleństwo...
A Twoja psinka je st urocza ;)
zawsze lubiłam takie małe mixiki ;)

Posted

[quote name='Shikka']Ooo a na czym to polega? Potem się to drzewko wykopuje? I trzyma w domu? I obcina? Opooowiedz, opowiedz! To ciekawe :cool3:

No to od początku...najpierw trzeba drzewko pozyskać, czy to ze szkółki czy to z natury, można też z ogródka sąsiada ;)
W ten sposób rozpoczyna sie często dłuuuuuga droga i szmat pracy...
Te drzewka które mam tutaj należą do nas, w to lato przycinaliśmy je, tak żeby można je było dalej obrabiać...
A dalej to trzeba je wykopać...po wykopaniu drzewko powinno mieć spokój +/- przez rok, żeby otrząsnąć się z szoku...
Jeszcze potem zaczyna się zabawa z dalszym przycinaniem, regulowaniem korony, tworzeniem elementów martwego drewna, drutowaniem etc...
No i finalnie drzewko za kilka, kilkanaście, kilkadziesiąt lat stanowi dzieło sztuki ;)

Przy okazji pochwalę się naszą stroną na temat BONSAI, Sushi:
www.yamadori.pl

Jakby ktos chciał pogłębić swoja wiedzę na ten temat :)

Przeczytałam od dechy do dechy i :crazyeye: ...ile trzeba w to pracy wsadzić :crazyeye: i ile lat :crazyeye:

Świetne to i piękne :loveu:

Posted

SHIKKA NEWS!!!!

[SIZE=3]Witam serdecznie :-). Shikka jest cudownym psem.Doszło do tego że już nie wyobrażam sobie gdyby jej nie było u nas-została jakby członkiem rodziny.Dbamy o nią, bawimy się a ona coraz więcej łobuzuje ( oczywiście wszystko jej wolno ;-) ).Ma teraz jakby większy przypływ energii czego dowodem jest między innym jej wieczorne zachowanie- szalone biegi po całym domu i szczekanie,zaczepki wszystkich domowników -można się uśmiać do bólu :-).Dołączam aktualne zdjęcie i pozdrawiam.

Ta dziewczynka z nią to MARCELA, córka Pana Darka, jej najlepsza w tej chwili psiapsióła :))))))
:multi:ma się dobrze :)

Posted

ello Shikkuniu
miło jest czytać takie news-y :lol:
a ja w niedzielę zawożę Harrego do nowego domku :multi: :multi: :multi: Dogomania to cud nad cudy :loveu: sama pewnie bym nie dała rady ...
pozdrawiam serdecznie

Posted

SHIKKA NEWS!!

[SIZE=2]"Jeszcze raz dzisiaj piszę :-). Jest godzina 22, właśnie wróciłem z Shikką z wieczornych i codziennych wojaży.Jest mi bardzo miło że tak Pani reaguje na moje maile.Nie ma w nich żadnej przesady, po prostu jesteśmy szczęśliwi że mamy Shikkę. Moje marzenia co do pieska się spełniły, zaraziłem nimi dzieci co zaowocowało tym iż Marcela ogłosiła się co do adopcji. Jednak w najśmielszych przypuszczeniach, nie wiedziałem że będę miał tak cudownego psa.Proszę mi wierzyć, chyba lepiej trafić nie
mogła :-). W tej chwili jest przy mnie, i zaczyna swój wieczorny "balet", .......no to się na koniec dnia jeszcze powściekamy. Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
D.Malinowski
p.s.. oczywiście jeszcze fotkę dorzucam :-),, hmm, na fotce jakkby podobne, Marcela i Shikka ;-)"

"Jeszcze jedną fotkę wysyłam, przeglądałem teraz zawartość kompa i myslę że ładnie tu wyszła :-)
"

:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Posted

mam kota - wampira!!!! :smhair2::smhair2::smhair2:

A tą pozycja mnei wczoraj rozbroiła :loveu::loveu::loveu:

I się pochwalimy że Piksel w gościach był :)))
I poznal swojego kolegę Puszka ( latrerek ) który się go strasznie bał :evil_lol:

Posted

Shikka napisał(a):
Aczkolwiek mialo to swoje dobre strony, tzn. pozbylam sie różnych śmieciuchów ;)

chciały dać ci do zrozumienia delikatnie,żebyś posprzątała na półeczkach :loveu: :loveu: normalnie cofnęłam sie kilka stronek i zdębiałam po fotce :crazyeye: szok hahahah:diabloti:

Posted

[quote name='Shikka']
mam kota - wampira!!!! :smhair2::smhair2::smhair2:

A tą pozycja mnei wczoraj rozbroiła :loveu::loveu::loveu:

I się pochwalimy że Piksel w gościach był :)))
I poznal swojego kolegę Puszka ( latrerek ) który się go strasznie bał :evil_lol:

Hihihihih jaka kocina :lol:

Era Latrerka pozdrawia Puszka Latrerka :lol: ;)

Posted

Shikka napisał(a):
P.S. Puszek, jak go dziadek na jakims targu kupowal, miał być ONkiem :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

:roflt: Ja Era z gazety kupowałam :roll: I tak dobrze, że przypomina w miarę to o co mi chodziło :roll:

Posted

witam serdecznie :loveu:

pogubiłam się ........moja wina bije sie w piersi :evil_lol:

ale gdzie przebywa obecnie Shikka ?

/ nie mam czasu przeczytac całego wątku a tak od tył to sie pogubiłam / ja wszystko nadrobie tylko niech ten poprzedni rok zakoncze
-no cóz taka praca ;)