Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziękuję Wam dziewczyny ;)
Spóżniona mocno odpowiedź, bo byłam odcięta od netu :(
Życzę Wam po prostu żeby ten rok był lepszy i szczęśliwszy od poprzedniego :)

A w Warce ( aczkolwiek to bardziej Chynów jest ) napewno zagoszczę bo chce ciotce pomóc przy tym przytulisku...

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A dziś cos wzięło mnie na wspominki...zwierzaków które gościły u nas...

Oto Atos...Staffik najrozkoszniejszy z najrozkoszniejszych...

-Chcesz mi cos Piesku powiedzieć...??

"ładne oczki mam, komu je dam...??"

Jestem, Atos...po prostu Atos...

Ulubiona zabawa-ganianie wody... ;)

Atosa zostawiła nam babka u której wynajmowalismy dom...nie miala z nim co zrobić...więc zaopiekowalismy się byczkiem...
Był to najbardziej przytulaśny pies świata...a jego oczki...mowiące "kochaj mnie, kochaj, miziaj i pieść"...do zakochania się...
Trafił w bardzo dobre rączki, o ile mi wiadomo to miał jeździć razem z nowym panem w Strazy dla Zwierząt...

A to Gapcia...imię adekwatne do osobowości...gapowaty rozkoszniak...
Pretensja że flashem błyskam...

Nochalek

Psia zaduma...

Pośpij, pośpij, ja Cie popilnuję...

Dwa pysie...kochane pysie

Z Gapą zaczęło się tak...jako półroczną sunię znalazła ja moja mama...
Siedziała prawie zamarznięta przy przystanku w podwarszawskiej wsi...przy bardzo ruchliwej ulicy...usiłowała podejść do grupki facetów czekających na busa, ale kopali ja i odganiali...
Tego Mamuśka juz nie zdzierżyła i psa zwinęła...
Sama miała wtedy 2 nowofundlandy, 3 kundle...3 koty więc ja wzięliśmy do siebie...
W to lato została adoptowana przez fajną rodzinke, taka z dzieciami które Gapcia uwielbia :)

A teraz...4 buraski, które wzięliśmy na tymczas od znajomych...nie dawali rady przy maleńkim mieszkanku, dwójce małych dzieci i małych kociurach + 2 własnych
Koti w pościeli

Przy nich dowiedzieliśmy do czego może nadawać się stara sosna ( materiał na bonsai )...na drapaka...

No i tak na marginesie-co mogą zrobić 4 małe koty do spółki z 3 naszymi...

A to nasza największa miłość...Mikołaj...
cześć, jestem Mikuś, bawisz się...??

Los portretos...

Pośpij, pośpij, ja Cie popilnuję...

Dwa pysie...kochane pysie

A z Mikim było tak...
Byly mikołajki, siedziałam w pracy...nagle na korytarzu slyszę szum...wyglądam a tam biala kluska, niewiele większa od mojej ręki lata po korytarzu i wszyscy stoja nad nią i pieją z zachwytu...
W skrócie: Starsza babka kupiła go na stadionie jako POMERANIANA ( heheh ) i okazało się że jest na niego uczulona...więc przyszla do WFDiF żeby znaleźć mu nowy domek...no i tak Mikuś znalazł mnie...
Był to pies towarzyszący mi wszędzie...w pracy...
Jako 6 miesięczny szczeniak przeszedł z nami 50 km... ( taka nieplanowana wycieczka... )
Dzielniacha jakich mało...Zdobywał z nami Himalaje ( na Polach Mokotowskich zwozili śnieg z miasta i powstały takie górki )...
Był niesamowitym psem...
W zime przeprowadziliśmy się przymusowo w okolice konstancina...miał ( z Gapą i Atosem ) ogródek....wygody wszelkie...
I któregoś razu budzimy się a Mikiego nie ma...jest tylko Atos i Gapa...
Sąsiadowi ukradli Bernardyna...dużo psów wtedy zniknęło...
Na nic zdałio sie szukania, angażiowanie okolicznych pijaczków, dzieciaków...jak kamień w wodę...

Tak smutno sie zrobiło, to może już skończę...

Posted

Witaj :p

Jejku... miałaś w swoim domku tyle wspaniałych zwierząt.... Ale najbardziej poruszyła mnie historia Mikiego... :-( Co za bydlaki mogły go ukraść :-( :-( Jak śmieli! :-( Przykro mi, że nie udało wam się go już odlaleźć.... :-(

No i wyniki harców kotków też były niezłe :D:D

A masz jakieś wiadomości o Shikkce? ;)

Posted

Hej!
O Z panem Shikki miałam kontakt przy okazji sylwestra-wyslalam mu życzenia po arabsku na co odpisał:
"Chociaż tekstu nie rozumiem, domyslam sie i wzajemnie zycze wszelkiej pomyslnosci. Wlasnie wcinam z Shikka kolacje, jest super. Pozdrawiam ;)"
Facet kompletnie ześwirował na jej punkcie...

Oj było trochę zwierzątków w moim życiu...smutne historie ( na samą myśl *&^!^%%$^%%$#$#@$@!!!!!!!! ) i te wesolutkie...
Zamierzam prowadzić tego "bloga" dalej więc z pewnością opowiem...

Posted

dzien dobry Niebieskooka
jeszcze nie przeczytałam całego wątku ale powoli nadrobie zaległości obiecuje

ale ona ma piękne niebieskie oczy - pozdrowienia od Armaniego :lol: ;)

Shikka :loveu: a widze że u Was dużo sie dzieje i dużo zwierzaków sie przewija na wątku

Posted

Sporo sporo...ale tak naprawdę, w tej chwili mamy tylko 4 kociury...
W tym ostatnią kocicę, Zołzę, która okazala się łobuzem totalnym...gania wszystkie koty, wszczyna bójki...ehhh...
W dodatku NIE MA ZĘBÓW Z PRZODU :crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Nie mam pojęcia czym to spowodowane...
Nie wyglada na powybijane, powyrywane zęby...ona spora już jest więc ząbkowanie raczej ma za sobą... Poza tym od czasu kiedy jest u nas już powinny jej ewentualnie powyrastać stałe...

Posted

Jesteście wielcy za to co robicie :loveu: :multi:
Naprawdę podziwiam takich ludzi bo to co robicie jest wielkie!!!
Ja jak tylko bede miala większa klitke to tez pewnie bede miala rozne mniejsze i wieksze potforki a narazie musza wystarczyc mi dwa stfory :p
Ale to musi być jednak przykre doświadczenie rozstawać się z psiorami bo ja jak narazie miałam na tymczas 4 potforki i bardzo bardzo :-( jak odchodziły do nowych domów ale tam mają bardzo dobrze :lol:

Posted

Dzasta - to nic takiego, uwierz, naprawdę...
A rozstawać się jest potwornie trudno...w każdego zwierzaka wkłada się mnóstwo uczuć, serca...starań...
Dzięki Tobie też są na świecie dwa szczęśliwe stworki ;)

Posted

Haska12 - Oj potrafia potrafią :mad::mad:
W sumie sprawców było 7, więc była to przestępczośc zorganizowana, a na podłodze było wszystko...jednej szafki juz nie poskladałam...runął komp...cale szczęście nic mu się nie stało...no ale jaka zabawa kocia była !! ;)

Posted

Shikka napisał(a):
Haska12 - Oj potrafia potrafią :mad::mad:
W sumie sprawców było 7, więc była to przestępczośc zorganizowana, a na podłodze było wszystko...jednej szafki juz nie poskladałam...runął komp...cale szczęście nic mu się nie stało...no ale jaka zabawa kocia była !! ;)

ło matko :crazyeye: zdrowia życze - ale łobuziaki:mad:

jeszcze takiego pobojowiska to nie widziałam dobrze ze komp cały :p

Posted

Diabły to były, nie koty :diabloti:
Ale te 4 zarazy zostały rozdzielone i przydzielone fajnym ludziom więc komu innemu domy demolowały :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
A tym moim leniom ostatnio jakos specjalnie ganiać się nie chce...śpią, żrą i koopska walą tylko ;) Pasqdki :)

Posted

Shikka napisał(a):

Przy nich dowiedzieliśmy do czego może nadawać się stara sosna ( materiał na bonsai )...na drapaka...

No i tak na marginesie-co mogą zrobić 4 małe koty do spółki z 3 naszymi...

...

Przy pierwszej zacytowanej fotce sie rozanielilam :loveu:
pieknie uchwycony moment.
Ale przy kolenej natychmiast mi przeszlo !!!
Tez mialam dwa lazace po meblach zboje, ktore broily wiecej niz cztery psy, ale czegos takiego ( jeszcze?;) ) nie przezylam...

Posted

Nie polecam, nie polecam :evil_lol:
Stratów w kotach nie było ( cudem :angryy: ) za to w meblach i dyuperelach owszem... :mad:
Aczkolwiek mialo to swoje dobre strony, tzn. pozbylam sie różnych śmieciuchów ;)

Posted

Shikka napisał(a):
Aczkolwiek mialo to swoje dobre strony, tzn. pozbylam sie różnych śmieciuchów ;)

heh, przydalo by mi sie tez, ale.. chyba wole inne metody :razz: :lol:

Posted

No nadrobiłam :oops: I jestem pełna podziwu, że masz tyle serca dla tylu zwierzaków :loveu: Oby tak dalej!

A o co chodzi z tymi polami drzewek bonsai? Bo nie zaczaiłam :oops:

Posted

[quote name='Shikka']Księżniczka Heeeeen koło Olsztyna ale niebieskooka to fakt ;)
/quote]

oj daleko od nas daleko :oops: ale co tam !

dobrze że jest internet to niedaleko sie wydaje :loveu:

witamy !!!