Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

HAska12 - Jak na razie wieści brak, ale jestem pewna że wszystko ok, co najwyżej rozpieszczają ja jak dziadowski bicz :mad:

Dynia - j.w. a co u kociszonów...ehhh...
mamy nieprzespane noce bo czarna szaleje z kulkami z folii aluminiowej ( robota Pańcia :mad::mad::mad::mad::mad:)...
Skubana jest na tyle sprytna że jak leżymy w łóżku to nam je aportuje żebyśmy jej rzucali :evil_lol::evil_lol: Ale tylko jak leżymy w łóżku, skubaniutka ;)
Masz myszy...?? Moje maja tylko taka na sznurku, fioletową, ale i tak szaleją z nią równo :diabloti:

• Replies 678
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

niestety , mieszkam na wsi :evil_lol: i myszy na zimę ładują się do chałupy :diabloti: a Dzida z Mańkiem polują w nocy :cool1: czasem mam wrażenie że rujnacja mieszkania jak wstanę rano powali mnie z nóg :eviltong:
Najgorsze że Maniek już nie chodzi na nocną zmianę :roll: , pewnie nie ma chętnych pań w tym okresie :diabloti: więc nachodzą mnie w nocy obydwoje i leżą na mnie kłócąc się o wyższe miejsca :evil_lol:
miłego dnia :multi:

Posted

Mysie-fajne zwierzaczki :)
Co do dewastacji...przychodze kiedyś z pracy i domu nie poznaję...duży pokój jakby zmiotło z powierzchni ziemi...regały połamane, wszystko wywleczone z półek, komputer zwalony z biurka...a to tylko 3 małe kotki :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::diabloti::diabloti:
Szkodniki :diabloti: Ale za to daja ciepełko w nocy :p

Posted

A ze spraw bieżących...mamy możliwość wzięcia mlodego OCIKATA ( tak siem to pisze ) :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Tile że z 5 kotami rady juz chyba nie damy :shake:

Posted

a ja byłam u was kiedyś w galeri i nie znalazłam sowjego pwisu..pamiętam jak założyłaś temat,że Shikka znalazła sie u was po przejściach :multi: no i gdzieś mi sie zpaodzialiście...ale suka jest śliczna :cool3: teraz mi nie umkniecie :mad: :multi:

Posted

Ania-k napisał(a):
a ja byłam u was kiedyś w galeri i nie znalazłam sowjego pwisu..pamiętam jak założyłaś temat,że Shikka znalazła sie u was po przejściach :multi: no i gdzieś mi sie zpaodzialiście...ale suka jest śliczna :cool3: teraz mi nie umkniecie :mad: :multi:

A to jakieś czary wpis musiały zniknąć :shake::evil_lol:
Nie umkniemy nie umkniemy, wrecz przeciwnie, zapraszamy jak najczęściej :)

Posted

Zołza ogląda TV

Brzuszkowe głaskanko Pikselka vel Szynszyla :evil_lol::evil_lol:

A na dobre trawienie i apetycik - takie dania przyżądza Pańcio jak dobry humor ma :cool3:

Posted

LOL!
Fajowo!
TV, smaczne żarełko, pieszczotki - domek idealny!
A to złoty ten chłopiec, że psa oddał, byle go ratować:-( :loveu: Czy on mieszka daleko? Odwiedza sunię?
Dzięki za odwiedziny w anszej galerii, nie trzeba się kryć;):eviltong: A Pan Lachs, niestety, nie tryska zdrowiem. Pozdrawiamy!

Posted

Shikka była "odbita" z patologicznego domku, trafiła do nas, a od nas w jeszcze lepsze łapki...
Myśleliśmy że wszystko inaczej się ułoży ale tak naprawde to był dla nie j tymczas...musieliśmy ją oddać...
A za Lachsa trzymamy wszyscy kciuki i pazurki :)

Posted

Tak, tak, już doczytałam, ale nie mogłam edytować posta;)

Dobrze, że ją uratowaliście!
Ja zawsze sobie takie historie "trzymam" i potem opowiadam wszystkim, którzy chcą "rasowego psa tanio", że ich skrzywdzę okrutnie, jak wspomogą pseudohodowlę, bo rasowce są i w schroniskach, i do odebrania sadystom.

Posted

Dobermanio-zgadzam sie z Tobą w pełnej rozciągłości ;)
Haska_12-a teraz kolejna, małaporcja fott ;)

Nesca ma obecnie ruję więc molestuje wszystko co na drodze jej stanie...
nawet nowe kapcie Pańcia

Które strasznie jej do gustu przypadły ( zresztą mnei też, kombinuję jakby je zawędzić ;))

Jak stanęłam w obronie kapciuchów, bo kopała je niemiłosiernie to spojrzała się na mnie tym swoim demonicznym wzrokiem sugerując abym nie przeszkadzała jej w tak intymnej sytuacji...

:diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti::diabloti:

Posted

SHIKKA NEWS!!!!!!!

Oto mail który dostałam przed chwilą :

"Witam serdecznie.
Nie pisałem dawno ale melduję posłusznie że Shikka miewa się dobrze.
Chodzimy z nią, biegamy,wściekamy się, mnóstwo figli.
Oczywiście ma swoje "zasługi", - kilka pogryzinych książek, długopisy,maskotki a dzisiaj jeszcze moją firmową czapkę Citroena :-). Wszystko jednak jest jej wybaczone a ja osobiście dbam o to by księżniczce nie było nudno ;-) .Dzieciaki śmiały się ze mnie bo któregoś razu powiedziałem im iż razem z Shikką jedliśmy kolację we dwoje i było romantycznie :-).
Kilka dni temu ćwiczyliśmy także nasze głosy wyjąc w odpowiedniej tonacji,na zmianę- ona i potem ja.
Piesek jest cudowny i żadna krzywda się jej nie dzieje.
Pozdrawiamy i życzymy Wesołych Świąt.
"

Yuppi :multi::multi: Miodek na moje serce, gdy jest jej dobrze ;)

Posted

Gdy Mikołaj wychodzi z mroku,
A blask choinki bije z cienia,
Najpiękniejszy dzień tego roku
W żywą prawdę się zamienia.
Prezenty są dla Ciebie w worku,
Ja Ci składam ciepłe życzenia,
I oby bałwan na podwórku
Nie nosił Twojego imienia!;)

Posted

Ślicznie dziękuje za życzenia :)
A ja w drugi dzień świąt byłam u mojej kuzynko - ciotki koło Warki w Chynowie...
Ciotka ma tam małe schronisko i przytulisko dla niechcianych psiurów...
Ile tam nieszczęść...ale jest w tych psach nadzieja na lepsze życie ;)
Troszkę jej pomogla, ma kilka naprawdę cudnych zwierzy do oddania...
Min. malego jamnika który ma ogień w tyłku, cudne szczeniaczki-kundelki...
jest tam najsłodsza sunia świata-Tomcia ( jej zdjęcia w linku poniżej ) która ma problem ze stawami biodrowymi ( psy biodra chyba mają...?? ) i cudowną sunię z amputowaną łapką...

To link do tematu o ciotce...( jakieś nieporozumienia tam były )
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=12137&highlight=biedrzycka

Chyba podany jest numer konra...
Na Psa z pogruchotaną łapką-Reksa jest potrzebne jeszcze 700pln...
A w kolejce czeka Tomcia, której normalne życie i poruszanie się należy jak ...psu buda...

Także apeluję...POMÓŻCIE...
Nawet 10zł się przyda...ziarnko do ziarnka a zbierze się na dług Reksa...i operację kruszynki Tomci...

P.S. Ciotka nie ma żadnych praktycznie dofinansowań, wszystko finansuje ze swojej kieszeni, z tego co dobrzy ludzie zostawią przy odbiorze zwierzów...łatwo nie jest...
Robie w pracy zbiórkę, może coś się uda jej zawieźć...
Bo potrzebna nie tylko kasa ale i karma ( szczególnie dla szczonków bo one maja wieeeeeeeeeeeeelkie potrzeby...
Przyda się też piach...lub żwir...bo na wybiegach błotko kwitnie...

Posted

witaj Shikkuniu :lol:
przepraszam ale twoją zapowiedź nalotu na okolice Warki dopiero co odczytałam ... szkoda :shake: niedaleko tak ...
ale myślę że jeszcze okazja się powtórzy , więc zapraszam Cię serdecznie :multi: :multi: :multi:
pozdrawiam

Posted

Święta, Święta i po Świętach,
nikt już o nich nie pamięta,
bo Sylwester już za pasem,
bawmy ostro się w tym czasie!

Dynia i ferajna

:huh: :huh: :huh: