Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ee tam,tyle ludzi naokoło,zawsze kogos sie podstawi. Tylko nie piszcie w ogłoszeniach,z jakiego pies jest schroniska,zeby schronowi pod górke nie robić.
Ta polityka nie wydawania psow do DT nie jest taka głupia z pozycji widzenia kierownictwa schronu,postawcie sie w ich sytuacji.
Znacznie bardziej klarowan jest sytauacja,gdy ktos psa adoptuje i jako swojemu szuka domu,wtedy chociaz wiadomo,kto za psa bierze odpowiedzialność.

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brazowa1 napisał(a):
Czy w umowie adopcyjnej schronu jest zapis o zakazie przekazywania psa osobom trzecim?

Tak.
Więc jeśli ktoś będzie miał ochotę być złośliwym, odbiorą psa.

Nie zapominajcie, że to schronisko jest specyficzne - duże znaczenie odgrywają animozje międzyludzkie, powracający co jakiś czas stan napięcia pomiędzy "górą" a wolontariuszami - jednostkowe przypadki mogą być rozpatrywane kosztem psa, niestety.
Na razie jest spokój - co dobrze wróży poszukiwaniom DS dla Teofila, ale lepiej dmuchać na zimne.

Absoloutnie nie podawajcie nazwy schroniska, w tytule ogłoszeń nie piszcie o kalectwie psiaka (tzn. używajcie raczej sformułowań typu "okaleczony jamnik" niż "jamnik bez żuchwy").
My już raz musieliśmy się tłumaczyć z powodu ogłoszenia, stąd ostrożność.

Posted

oczywiscie,ostroznośc nie zawadzi,tak samo jak w ogłoszeniu,w tytule,nie podawałabym schroniskowego imienia psa.

tez sie musze chowac,uprawiam partyzankę...ale kierownik udaje,ze mało widzi.

Posted

Ja mógłbym biedaczka zabrać od zaraz do końca grudnia, potem z kolei od połowy do końca stycznia. Musiałby jednak znaleźć się "zmiennik" na pierwszą połowę stycznia, bo wtedy będę miał mnóstwo pracy i do późna nie będzie mnie w domu. Pozdrawiam.

Posted

morisowa napisał(a):
Niestety to schronisko sporadycznie wykazuje się się dobrą wolą i wszystko trzeba robić potajemnie.
Trzeba uważać, no ale wiadomo, że i tak swoje robić będziemy...

Niestety wiemy, wiemy :( i robimy swoje :)

Posted

Serdeczne dzięki, Jamnicza Rodzino. To dobrze, że maluch trafił w dobre miejsce. Dajcie znać, czy można go jakoś wesprzeć, może potrzebne są jakieś fundusze na zabiegi weterynaryjne.

Posted

jak będzie trzeba przetrzymac dwa tygodnie...kurcze nie moge odmówic,.jakby była sytuacja podbramkowa, ale na dwa tygodnie, przetrzymam z moimi trzema oszołomami bidulkę, bo jakoś sopac nie zasnę spokojnie:(

Posted

Shania napisał(a):
jak będzie trzeba przetrzymac dwa tygodnie...kurcze nie moge odmówic,.jakby była sytuacja podbramkowa, ale na dwa tygodnie, przetrzymam z moimi trzema oszołomami bidulkę, bo jakoś sopac nie zasnę spokojnie:(

Teofilek ma wyjście B możesz spać spokojnie

Posted

koza napisał(a):
Serdeczne dzięki, Jamnicza Rodzino. To dobrze, że maluch trafił w dobre miejsce. Dajcie znać, czy można go jakoś wesprzeć, może potrzebne są jakieś fundusze na zabiegi weterynaryjne.

Pięknie Ci dziękuję za wejście i za odpowiedź na PW! Zawsze dobrze mieć plan B ;)

Posted

Uwielbiam takie informacje podawać.

Teofilek jest już w swoim domu stałym. Doskonale wiedział gdzie jest łóżeczko. Ma nowiutkie mięciutkie kocyki, spanko itp. Powiem tak... Daj Boże aby wszystkie psiaki tak trafiały.

Pajda napisze więcej wieczorem, jak się uda wejść do netu i jak "klucha wzruszenia" w gardle pozwoli.

A ja dziękuję pajdzie bo go uratowała i dziękuje Pani która adoptowała i ... dużo chciałam napisać ale tez nie mogę. Autentycznie mam łzy w oczach.

Teofilku wszystkiego najlepszego na Twojej Drodze Szczęśliwości.