Mika31 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 ciocia Taks ma racje musiał by go obejrzeć dobry wet może uda się pomóc Quote
pajda Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 W stosunku do suczek jest bezproblemowy, zgodny. Jeśli chodzi o kontakt z małymi dziećmi to trudno mi powiedzieć, bo moje dzieci są już w gimnazjum, do nich tuli się i cieszy na ich widok. Wiem, że w schronisku odchodził i pokornie ustępował każdemu kto chciał zająć jego miejsce. Quote
pajda Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Kiedy był u weta podobno ładnie bawił się z kotami. Przyjrzałam się jego dolnej szczęce, wygląda to tak jakby została mu tylko zewnętrzna skórka z futerkiem... luźno zwisająca. Brakuje znacznej części żuchwy tzn. kości. Wet powiedział, że widoczne są ślady po urazie, przypominające ślady po odgryzieniu. Quote
Zuzka2 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Czyli jakiej konkretnie opieki wymaga?Jaka karma dokładnie? Quote
tanitka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 ja jestem dogomaniakiem starej daty i nic za opiekę nad pieskiem nie biorę. Wierzę, ze skoro pajda pieska uratowała, to jamniczkowy Dobry Anioł czuwa, i nie pozwoli iść pieskowi inwalidzie na poniewierkę. Quote
paulinken Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 tanitko, czyli potrzebny ktoś kto jamniczka przetrzyma do końca stycznia? a hotelik na ten miesiąc wchodzi w grę? Quote
tanitka Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 jak nikt nie zaoferuje mu kącika w swoim domu na ten okres, to nie bedzie wyjścia, jak tylko hotel. Quote
kaskadaffik Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Ale biedactwo malutkie.... dobrze, że narazie jest bezpieczny, jakby trezba było do hotelu na miesiąc to coś dorzucimy Quote
pajda Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Czyli jakiej konkretnie opieki wymaga?Jaka karma dokładnie? Właściwie je wszystko tylko drobno pokrojone lub zmiksowane. Myślałam, że nie poradzi sobie z suchą karmą, ale chętnie podkrada suche z miski mojej suni i robi to z wielkim zapałem. Łatwiej mu jeść z płaskiego talerza. Quote
Mika31 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 a może ciocia Renatka5 by go przygarneła na miesiąc Quote
Isadora7 Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 [quote name='tanitka']kochani, jutro już czwartek :( No właśnie JUŻ CZWARTEK Quote
ilon_n Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 mój boziu, jaki biedulek .. jak dobrze rozumiem potrzebna Mu 'przechowalnia' do końca stycznia w Wawie lub okolicach..?? Quote
tanitka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 potrzebny mu przede wszystkim dom stały, bo przerzucanie takiego starego pieska z miejsca na miejsce jest dla niego bardzo dużym stresem, niemniej jednak mniejszym niż powrót do schroniska :(. Od niedzieli do końca stycznia choć DT potrzebny!!! Quote
paulinken Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Renata5 chyba nie ma miejsca, ale warto do niej napisać. Kto jeszcze prowadzi domowy hotelik? kikou? Quote
paulinken Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 hoteliki i DT prowadzą (m.in.) hotel_lilki, yumanji, mariamc, daśka, Ewanka, mestudio, hotelamok, BeaBono, Arktyka, Ania + Milva & Ulver, borysus, no i Renata5... Zaraz napiszę do BeaBono, ona miała na DT jamnika niedawno. Quote
Mika31 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 hooooooooooop mały u renatki by miał dobrze Quote
Kar0la Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 O rany jaki biduś. :-( Jak on daje radę jeść? Tanitko Aniele potem idzie do Ciebie? :loveu: Czyli potrzebny DT na 1,5 miesiąca. Hmmm... Quote
Mika31 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 pomocy!!biedulek tu bez szczęki a tam http://www.dogomania.pl/threads/193265-Jamni%C5%9B-14-letni-ju%C5%BC-w-DT!-Zuza-i-Krecik-w-schronie-czekaj%C4%85ca-na-pomoc/page14 Krecik bez ogonka Quote
__Lara Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Kochane, czy on ma pewny dt od końca stycznia? co z karmą? co z jego urazem? Quote
paulinken Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 __Lara napisał(a):Kochane, czy on ma pewny dt od końca stycznia? co z karmą? co z jego urazem? tanitka zaoferowała DT od stycznia, ale czy pewny to musi sama się wypowiedzieć. Oczywiście najlepszy byłby DS... je mokre, najchętniej z talerzyka, czasem podkrada też suche i jakoś sobie radzi. Quote
LILUtosi Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Najlepszym wyjściem w takim razie jest szukać dt w obecnym miejscu przebywania lub też w zakładanym od stycznia. Po co wieść psa przez pół polski żeby znowu za chwile robić kilometry. Quote
__Lara Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 LILUtosi napisał(a):Najlepszym wyjściem w takim razie jest szukać dt w obecnym miejscu przebywania lub też w zakładanym od stycznia. Po co wieść psa przez pół polski żeby znowu za chwile robić kilometry. To też prawda. A gdzie będzie miał dt od końca stycznia? jaka miejscowość? Quote
Recommended Posts