Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W stosunku do suczek jest bezproblemowy, zgodny. Jeśli chodzi o kontakt z małymi dziećmi to trudno mi powiedzieć, bo moje dzieci są już w gimnazjum, do nich tuli się i cieszy na ich widok. Wiem, że w schronisku odchodził i pokornie ustępował każdemu kto chciał zająć jego miejsce.

Posted

Kiedy był u weta podobno ładnie bawił się z kotami.
Przyjrzałam się jego dolnej szczęce, wygląda to tak jakby została mu tylko zewnętrzna skórka z futerkiem... luźno zwisająca. Brakuje znacznej części żuchwy tzn. kości.
Wet powiedział, że widoczne są ślady po urazie, przypominające ślady po odgryzieniu.

Posted

ja jestem dogomaniakiem starej daty i nic za opiekę nad pieskiem nie biorę. Wierzę, ze skoro pajda pieska uratowała, to jamniczkowy Dobry Anioł czuwa, i nie pozwoli iść pieskowi inwalidzie na poniewierkę.

Posted

Czyli jakiej konkretnie opieki wymaga?Jaka karma dokładnie?

Właściwie je wszystko tylko drobno pokrojone lub zmiksowane. Myślałam, że nie poradzi sobie z suchą karmą, ale chętnie podkrada suche z miski mojej suni i robi to
z wielkim zapałem. Łatwiej mu jeść z płaskiego talerza.

Posted

potrzebny mu przede wszystkim dom stały, bo przerzucanie takiego starego pieska z miejsca na miejsce jest dla niego bardzo dużym stresem, niemniej jednak mniejszym niż powrót do schroniska :(.
Od niedzieli do końca stycznia choć DT potrzebny!!!

Posted

hoteliki i DT prowadzą (m.in.) hotel_lilki, yumanji, mariamc, daśka, Ewanka, mestudio, hotelamok, BeaBono, Arktyka, Ania + Milva & Ulver, borysus, no i Renata5...
Zaraz napiszę do BeaBono, ona miała na DT jamnika niedawno.

Posted

__Lara napisał(a):
Kochane, czy on ma pewny dt od końca stycznia? co z karmą? co z jego urazem?

tanitka zaoferowała DT od stycznia, ale czy pewny to musi sama się wypowiedzieć. Oczywiście najlepszy byłby DS... je mokre, najchętniej z talerzyka, czasem podkrada też suche i jakoś sobie radzi.

Posted

Najlepszym wyjściem w takim razie jest szukać dt w obecnym miejscu przebywania lub też w zakładanym od stycznia. Po co wieść psa przez pół polski żeby znowu za chwile robić kilometry.

Posted

LILUtosi napisał(a):
Najlepszym wyjściem w takim razie jest szukać dt w obecnym miejscu przebywania lub też w zakładanym od stycznia. Po co wieść psa przez pół polski żeby znowu za chwile robić kilometry.

To też prawda. A gdzie będzie miał dt od końca stycznia? jaka miejscowość?