Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Starszy jamniczek, wiek 10-12, szuka domu. U mnie może być do niedzieli, a potem będę musiała odwieść go do schroniska. Moje psy go nie akceptują i boję się, że zrobią mu krzywdę. Piesek musiał wiele przejść, długo błąkał się w mrożne dni. Wet powiedział, że ma prawdopodobnie odgryzioną dolną szczękę. Jest chudziutki jak patyczek.Bardzo chce się przytulać, zachowuje pięknie czystość w domu, grzecznie czeka zarówno w czasie przygotowania posiłku jak też przed wyjściem na spacer (siedzi spokojnie i patrzy). Proszę, może ktoś da mu ciepły kącik, w ciągu dnia dużo śpi, jest cichutki - nie może szczekać z powodu deformacji pyszczka.:placz:

• Replies 177
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

WItaj, poprosiłam już o pomoc Isadorę. Jamniczkowi pilnie potrzebny jest tymczas lub hotel. Ja mam tymczasowiczkę do końca stycznia, mogłabym jamniczka zabrać potem do siebie, ale do tego czasu?? :( Czy ktoś może pomóć????

Pajda wklej zdjęcia dziadunia,a jeśli nie umiesz wyślij je do mnie na wyzel@poczta.onet.pl

Posted

Jego problem z mordką jest dawny, tzn. wszystko jest zagojone, jedynie teraz, jeszcze przez pięć dni, trzeba smarować mu podniebienie antybiotykiem.
Z jedzeniem radzi sobie świetnie, je nie tylko papkowate, ale również podjada suchą karmę naszej suni jamnisi. :) (Najłatwiej je mu się z płaskiego talerza, nie z miski)

Posted

Psiak nie może wrócić do schroniska - widziałyśmy już kilka zwrotów z adopcji starszych psiaków, które po powrocie całkowicie się załamały. Długo nie pożyły.
A ten jamnik i tak wystarczająco dużo już przeszedł.

Pajda - nie masz żadnej możliwości izolowania psów od siebie ?
Każdy dodatkowy tydzień zwiększa szanse na znalezienie jamnikowi jakiegoś bezpiecznego miejsca.
Jak dokładnie zachowują się Twoje psy wobec niego ? Może behawiorysta mógłby coś doradzić ?

Posted

Neris napisał(a):
Ta żuchwa wisi pod dziwnym kątem, straszny biedak z niego...

no właśnie - wisi czy jest ubytek?
na zdjęciu nie widzę wyraźnie bo strasznie ciemne
ale skoro język sprawny to znaczy że więzadło na czymś się trzyma czyli raczej to odłamana żuchwa a nie jej częściowy brak.
może , jak już sprawa dachu nad głową sie wyjaśni, warto pomyślec czy tego nie da się jednak jakoś operacyjnie skorygować. Taki stale otwarty pyszczek to moga być powazne problemy z przesuszoną śluzówką choćby:roll: