Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 532
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Garamond]Dobry wieczór wszystkim :)[/FONT]
[FONT=Garamond]dodaje obiecane fotki z wystaw na których gościłyśmy:[/FONT]

[FONT=Garamond]Gdynia - debiut Furii
[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]

[FONT=Garamond]I po wystawie tyle miała mi do powiedzenia:[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]

[FONT=Garamond]Koszalin - Wystawiała ją moja mama i zdobyły razem IIbisa :D[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]

[FONT=Garamond]Chojnice ;)[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]

[FONT=Garamond]Czas na zabawę też musiał być.[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]

[FONT=Garamond]Sopot[/FONT]
[FONT=Garamond] :loveu:[/FONT]

[FONT=Garamond]do Torunia również Furiatka wybrała się z moją mamą :[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]
[FONT=Garamond]Moja piękna gwiazda :][/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]

[FONT=Garamond]Kraków - moja jak na razie ulubiona wystawa, bardzo przypadła mi do gustu organizacja, sędziowanie i w ogóle wszystko :)[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT][FONT=Garamond] :loveu::loveu:[/FONT][FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]Bydgoszcz:[/FONT]
[FONT=Garamond]:loveu:[/FONT][FONT=Garamond] [/FONT]

[FONT=Garamond]Miastko (było naprawdę zimno :eviltong:):[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]

[FONT=Garamond]I ostatnia w tym sezonie - Nowy Dwór Mazowiecki na którym poznałam paru bardzo sympatycznych dogo-yorkomaniaków :)[/FONT]
[FONT=Garamond][/FONT]
[FONT=Garamond]

Pozdrawiam wszystkich :) i zapraszam ponownie do odwiedzin :multi: A kto z Was może wybiera się do Gdańska? moje miasto w końcu więc na wystawę na pewno zawitam i miło by było znowu kogoś poznać :)
[/FONT]

Posted

Yourii napisał(a):
A kto z Was może wybiera się do Gdańska? moje miasto w końcu więc na wystawę na pewno zawitam i miło by było znowu kogoś poznać :)

My będziemy w Gdańsku z całą młodzieżową trójeczką. Chyba nawet spotkamy się na ringu, bo Furia już w młodzieży będzie prawda?

Posted

[quote name='*kleo*']My będziemy w Gdańsku z całą młodzieżową trójeczką. Chyba nawet spotkamy się na ringu, bo Furia już w młodzieży będzie prawda?

Na pewno na samej wystawię będziemy, ale co do wystawiania cały czas się zastanawiam, nic nie wiem na temat tego sędziego co będzie a Furia prawodpodobnie byłaby na dodatek najmłodsza a to wiadomo że i szata nie taka jak u starszych. A jednak kl. młodzieży to już nie zabawa jak baby czy szczenięta, tylko dość poważna klasa i nie chciałabym się od razu zniechęcić...
Może coś poradzicie? może tylko sobie wymyślam? hehe

Jeszcze pogadam z moją mamą jeżeli będzie wystawiała swojego Barbiego to może i ja się przemogę :)

[quote name='[B']Princess_York]My będziemy oglądać Was :smile: .
Jeszcze nie wiem czy wystawiać czy nie ... ? :cool3:

Też mam ten dylemat :P

Posted

Co do tej sędziny to my opis miałyśmy taki sobie ... Jest wybredna :eviltong: .

Przyczepiła się do naszej szaty ,do oczu i do uszu .. Oczy wg niej wyłupiaste ?.. A uszy szeroko ustawione .

Napisała że Arwena to suka nie duża i że ma typową głowę :) .

Posted

Sędziny? a mi się wydawało że tam P. Borkowski będzie...
oo... faktycznie pomyliło mi się z Głodowem. Hm... o tej Pani tez nic nie wiem, wybredna mówisz. Cóż krytyki się nie boję, ale jak to się mówi mądrej krytyki a nie wymyślania. Jeszcze nie wiem mam czas by się zastanowić pogadam jeszcze z Furią zobaczę jak się na to zapatruje hehe

A Kleo, powiedz mi bo ja jeszcze nie taka obcykana z Waszymi pociechami jestem - Ty wszystkie trzy masz yorasy w kl. mł?

Posted

Yourii napisał(a):
Na pewno na samej wystawię będziemy, ale co do wystawiania cały czas się zastanawiam, nic nie wiem na temat tego sędziego co będzie a Furia prawodpodobnie byłaby na dodatek najmłodsza a to wiadomo że i szata nie taka jak u starszych. A jednak kl. młodzieży to już nie zabawa jak baby czy szczenięta, tylko dość poważna klasa i nie chciałabym się od razu zniechęcić...
Może coś poradzicie? może tylko sobie wymyślam? hehe

Jeszcze pogadam z moją mamą jeżeli będzie wystawiała swojego Barbiego to może i ja się przemogę :)

To zależy, ja zaczynałam z Ulcią młodzież w Bydgoszczy na yorkowej, też była wtedy najmłodsza a mimo to zajęła IV lokatę :p Tyle, że jej włos już wtedy prawie nie odstawał długością od szaty dużo starszych suk.
Mój synuś też jest zgłoszony, a są z Furią w jednym wieku. Niech młody trenuje ;)

W młodzieży mam Ulcię, synka i chiłkę mojej mamy.

Posted

[FONT=Garamond]Racja, niech trenuje :)[/FONT] [FONT=Garamond]

Tak, to fakt Umea jest ładnie "zarośnięta"
[/FONT] [FONT=Garamond]
Chyba pójdę na żywioł, będzie co będzie, a mała też będzie już trenować w tej poważniejszej klasie - blisko ta wystawa wiec chyba w ogóle nie powinnam mieć wątpliwości co do zapisania jej. Muszę tylko jakiś stolik kupić bo na wystawie w NDM uległ zniszczeniu :eviltong: nie ma ktoś z Was namiarów na jakieś groomerskie stoły? takie z kółkami? Naszła mnie chęć na coś profesjonalnego :) zresztą chyba są dość wygodne przy przygotowaniach psa.

A Ty Martyna jak tam namyśliłaś się ??
[/FONT] [FONT=Garamond]

I taka ładna fotka nasza wspólna
[/FONT] [FONT=Garamond]:) (by nie było że to nie galeria hehe)

[/FONT]

Posted

A na żywo tą moją wariatkę widziałaś czy na fotkach tylko?
Oj tak, włosa to ona ma od groma, czasem jak już mam dość suszenia to narzekam, że aż za dużo :evil_lol:
A u tej sędziny miałyśmy swój debiut. Opisu nie pamiętam, ale bardzo jej się podobał Ulci charakter - wtedy jeszcze była mała i głupia i do wszystkich się cieszyła, więc na stoliku zrobiła z ogona śmigło jak sędzina podeszła :evil_lol:

Posted

[quote name='*kleo*']A na żywo tą moją wariatkę widziałaś czy na fotkach tylko?
(...)

Na zdjęciach niestety, bo nawet jak byłyśmy "razem" na wystawach to byłam bardzo oszołomiona tym wszystkim i miałam klapki na oczach, czasami dziwie się sama sobie że polecenia sędziny wykonywałam, a pierwszy raz jak debiutowałyśmy w Gdyni to czułam się jak przed maturą hehe :stupid: teraz już trochę się zaczynam oswajać z tym wszystkim.
A Furia jak zwykle traktuje te wystawy jak wyjście na spacer, najbardziej to podoba się jej jedzenie smakołyków przy stoiskach handlowych :p

Stolik fajny chociaż ja mam na myśli taki: http://germapol.istore.pl/pl,product,2327953,duzy,stol,trymerski,i,dla,wystawcow,97,x,61,cm,kola.html
bądź taki: http://www.wszystkodlazwierzat.pl/stol-bentatec-de-luxe-duzy-97-x-61-cm.html

I oczywiście jakiś fotelik z oparciem dla Pana Furii hehe

[quote name='Princess_York']Jadę umc umc ;d .

Do stolika to możesz się do nas dosiąść :) .

Martyna jedziesz sama z Arwenką? umc umc :D a nie będę wam miejsca zabierać coś wykombinuję z tym stolikiem :)

Posted

Ulcia też jest "no stresem" na wystawach, powiedziałabym nawet, że je lubi :p

A tych stołów, do których linki wkleiłaś nie polecam - cholernie ciężkie, a kółka lubią wypadać. Mamy taki w salonie, ale od kiedy został wymieniony na nowy z pilotem służy jako stolik do kawy ;)

Posted

Princess_York napisał(a):
Klaudia na pilot stoliki zakładacie ? :) . Patrzcie jakie luksusy te mają :evil_lol: .

No, do strzyżenia w salonie mamy duży stół z pilotem do regulacji wysokości. Wanna też na pilota :p Świetna sprawa, bardzo ułatwia pracę :)