Jump to content
Dogomania

4-miesięczny Shadow szuka domu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

a oto jego historia, napisana przez znajomą co znalzła malucha:
Kochani,
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w znalezieniu domu dla psa. Tak się jakoś ostatnio dzieje, że spotykają mnie psie nieszczęścia. A było to tak:
Dnia 25 listopada na moich oczach autobus przejechał szczeniaka. Jechałam z przeciwnej strony i widziałam, jak pies turla się pod nim. Oczywiście zatrzymałam się i zabrałam psa prosto do weterynarza. Błąd, że nie spisałam danych świadków. Zanim wsiadłam do samochodu "obkrzyczałam" okolicę pytając o właściciela, ponieważ mały miał obrożę. Bez rezultatu. Wieczorem rozwiesiłam ogłoszenia. Zadzwoniła właścicielka, spotkałam się z nią. Pies został ze mną. To tak w skrócie - kobieta stwierdziła, że jak jest po wypadku, to się najwyżej go uśpi itd. Nie chce mi się opisywać całej naszej rozmowy, bo nie warto. Pierwszą noc był u mnie na obserwacji. Na szczęście skończyło się na złamanej łapie. To cud, że psiak wyszedł z tego cały (oprócz tej łapy). Udało mi się znaleźć dla niego dom tymczasowy, ale niedawno dziewczyna, u której jest powiedziała, że może się nim zaopiekować do 20 grudnia. Czyli do momentu zdjęcia gipsu. W poniedziałek 20 grudnia wet zdejmuje mu gips, zrobi prześwietlenie i powie co dalej (może wystarczy już tylko miękki opatrunek). Nie mam co z nim dalej zrobić. Ja mam 3 psy i nie dam rady. Boję się, że jak trafi do schroniska, to się "załamie". Dużo przeszedł, znów zaufał człowiekowi i jakby go teraz oddać, to.... Robię wszystko, co mogę, ale jak na razie nikogo nie znalazłam. Dlatego proszę Was o pomoc w znalezieniu mu domu.
To jest pies (chłopczyk), ma jakieś 4 miesiące, nazywa się Shadow, siusia na dworze (choć myślę, że z racji młodego wieku, może zdarzyć się jakaś mała wpadka;))

zdjęcie mogę przesłać mailem, psiak ejst cały czarny, sierść krótka, uszy na razie leża ale widać że wiekiem mogą "stanąć" jak u owczarka niemieckiego. wielkość też może być zbliżona do owczarka, ale to tyle ile wywnioskowałam ze zdjęć, bliższe info na pw.
pozdrawiam

Posted

nie wiem....................boję się myśleć, wysłałam dziś maila do dziewczyn u których jest młody i czekam na odzew, mam nadzieję, że unikniemy schroniska:(

Posted

trzymajcie kciuki, jestem po wstępnej rozmowie z Panią zainteresowana psiakiem, w najbliższym czasie ma potwierdzić decyzje o zaadoptowaniu malucha, jak tylko bee coś wiedzieć napiszę:D

Posted

hosenka napisał(a):
trzymajcie kciuki, jestem po wstępnej rozmowie z Panią zainteresowana psiakiem, w najbliższym czasie ma potwierdzić decyzje o zaadoptowaniu malucha, jak tylko bee coś wiedzieć napiszę:D

trzymamy kciuki za Shadowa:loveu::loveu:

Posted

juhu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jutro Shadow jedzie do swojego domu!!będzie sobie mieszkał w domku z ogrodem z kolegą, 6-letnim kundelkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

coś z radości post się nie wyświetla;P, Shadow jutro jedzie do domu swojego, będzie mieszkał w domku z ogródkiem z 6letnim kundelkiem do towarzystwa!!!:D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 weeks later...