hosenka Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 a oto jego historia, napisana przez znajomą co znalzła malucha: Kochani, Zwracam się do Was z prośbą o pomoc w znalezieniu domu dla psa. Tak się jakoś ostatnio dzieje, że spotykają mnie psie nieszczęścia. A było to tak: Dnia 25 listopada na moich oczach autobus przejechał szczeniaka. Jechałam z przeciwnej strony i widziałam, jak pies turla się pod nim. Oczywiście zatrzymałam się i zabrałam psa prosto do weterynarza. Błąd, że nie spisałam danych świadków. Zanim wsiadłam do samochodu "obkrzyczałam" okolicę pytając o właściciela, ponieważ mały miał obrożę. Bez rezultatu. Wieczorem rozwiesiłam ogłoszenia. Zadzwoniła właścicielka, spotkałam się z nią. Pies został ze mną. To tak w skrócie - kobieta stwierdziła, że jak jest po wypadku, to się najwyżej go uśpi itd. Nie chce mi się opisywać całej naszej rozmowy, bo nie warto. Pierwszą noc był u mnie na obserwacji. Na szczęście skończyło się na złamanej łapie. To cud, że psiak wyszedł z tego cały (oprócz tej łapy). Udało mi się znaleźć dla niego dom tymczasowy, ale niedawno dziewczyna, u której jest powiedziała, że może się nim zaopiekować do 20 grudnia. Czyli do momentu zdjęcia gipsu. W poniedziałek 20 grudnia wet zdejmuje mu gips, zrobi prześwietlenie i powie co dalej (może wystarczy już tylko miękki opatrunek). Nie mam co z nim dalej zrobić. Ja mam 3 psy i nie dam rady. Boję się, że jak trafi do schroniska, to się "załamie". Dużo przeszedł, znów zaufał człowiekowi i jakby go teraz oddać, to.... Robię wszystko, co mogę, ale jak na razie nikogo nie znalazłam. Dlatego proszę Was o pomoc w znalezieniu mu domu. To jest pies (chłopczyk), ma jakieś 4 miesiące, nazywa się Shadow, siusia na dworze (choć myślę, że z racji młodego wieku, może zdarzyć się jakaś mała wpadka;)) zdjęcie mogę przesłać mailem, psiak ejst cały czarny, sierść krótka, uszy na razie leża ale widać że wiekiem mogą "stanąć" jak u owczarka niemieckiego. wielkość też może być zbliżona do owczarka, ale to tyle ile wywnioskowałam ze zdjęć, bliższe info na pw. pozdrawiam Quote
hosenka Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 do 20 grudnia już tylko 6 dni.. i co dalej???????????? Quote
hosenka Posted December 14, 2010 Author Posted December 14, 2010 oo super!!są zdjęcia!!ja nie umiem ich wstawiać ;P Quote
nadee Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 może wrzućcie na szczeniaki do adopcji? Quote
hosenka Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 Dzięki za namiary na nadanie ogłoszenia, dodałam:D Quote
hosenka Posted December 16, 2010 Author Posted December 16, 2010 nie wiem....................boję się myśleć, wysłałam dziś maila do dziewczyn u których jest młody i czekam na odzew, mam nadzieję, że unikniemy schroniska:( Quote
hosenka Posted December 19, 2010 Author Posted December 19, 2010 trzymajcie kciuki, jestem po wstępnej rozmowie z Panią zainteresowana psiakiem, w najbliższym czasie ma potwierdzić decyzje o zaadoptowaniu malucha, jak tylko bee coś wiedzieć napiszę:D Quote
kinga_kinga7 Posted December 19, 2010 Posted December 19, 2010 hosenka napisał(a):trzymajcie kciuki, jestem po wstępnej rozmowie z Panią zainteresowana psiakiem, w najbliższym czasie ma potwierdzić decyzje o zaadoptowaniu malucha, jak tylko bee coś wiedzieć napiszę:D trzymamy kciuki za Shadowa:loveu::loveu: Quote
hosenka Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 jeszcze decyzja nie podjęta, ale słuchajcie są drudzy chętni więc najprawdopodobniej na święta Shadow już bedzie w nowym domku!! Quote
beka Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 ok to trzymam kciuki. W razie co mam 4-5 miesięcznego psiaka do adopcji gdybys miała nadmiar chetnych :) mix owczarek Quote
kinga_kinga7 Posted December 20, 2010 Posted December 20, 2010 hosenka napisał(a):jeszcze decyzja nie podjęta, ale słuchajcie są drudzy chętni więc najprawdopodobniej na święta Shadow już bedzie w nowym domku!! :multi::multi: Quote
hosenka Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 juhu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!udało się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!jutro Shadow jedzie do swojego domu!!będzie sobie mieszkał w domku z ogrodem z kolegą, 6-letnim kundelkiem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
hosenka Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 coś z radości post się nie wyświetla;P, Shadow jutro jedzie do domu swojego, będzie mieszkał w domku z ogródkiem z 6letnim kundelkiem do towarzystwa!!!:D!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
hosenka Posted December 20, 2010 Author Posted December 20, 2010 niestety jedni się wycofali, a drudzy biorą Shadowa, ale jakbym coś wiedziała to dam znać. Quote
kinga_kinga7 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 wspaniała wiadomość!!:loveu: Powodzenia Shadow.. Quote
Recommended Posts