Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tory nie były łatwe, zwłaszcza w sobotę, ale ja o to nie mam najmniejszych pretensji. Dobrze jest zapraszać różnych sędziów, każdy z nich ma jakieś swoje "hobby" :evil_lol: , stykamy się z nowymi ustawieniami i pułapkami :evil_lol: . Jeśli nie jestem w stanie pokonać jakiegoś toru, pretensje mogę mieć tylko do siebie (choć czasami mam do psa :diabloti: ), jest nad czym pracować i co szlifować. Jeśli chcemy biegać w openach i jeździć na mistrzostwa świata, nie ma przebacz, nie ma za trudnych torów.

Dla mnie największym problemem było niepokazywanie błędów, to było przykre. Aby nie być posądzoną o prywatę dodam, że z powodu niedokładnego sędziowania moje lokaty nie zostały ani zawyżone ani zaniżone (poszczęściło mi się ;) ). Były jednak osoby, którym było głupio, bo nie miały zasygnalizowanych błędów, a nie muszę chyba mówić, jak czuli się ich konkurenci...

OlaAB napisał(a):
z czytaniem wywieszonych wyników to też nie chodzi tylko o własne wyniki (chociaż ja schodząc z toru nigdy nie wiem ile czego nałapałam - oprócz własnych przemyśleń:p ) ale również jak pobiegły inne psy, przygotowując psa przed przebiegiem lub też odprowadzając po przebiegu - nie mogę jednocześnie obserwować innych
.
Zwłaszcza, gdy przy linii mety siedzi któś i woła "nie wstyd ci, że się drugi raz kupiłaś na to samo"? :wallbash: :diabloti:

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Robull']Wcale nie miałem na myśli, że tory były za trudne:wolfie:

Robull
jak na nasz poziom wyszkolenia psów
skoro było tyle detek, bo jak inaczej to rozumieć: liberalne sędziowanie i mnóstwo detek ;)

mnie akurat sędzina zawyżyła (chyba bo nie widziałam wyników) ocenę ale mam nadzieję, że nikomu tym nie popsułam lokaty bo i pies nie bardzo w weekend był konkurencyjny:shake:

Mokka
ja nie mam pretensji o trudne tory (akurat taki typ mi nie leży i już wiem do kogo nie jeździć na zawody:eviltong: )

Posted

[quote name='BOGDANG']Ciąg dalszy ..... zwycięzcy:multi:

A zwycięzcy egazminów z niedzieli? :cool3:

[quote name='BOGDANG']
W następnym odcinku "Pomarańczowa Alternatywa".

Przepraszam bardzo, ale Alternatywa jest żółta :lol:

Posted

ekchmmm to jadymy :)

Zinka

Catty

Oooooo reetyyyy

a siooooo paskudo!

A tego nie znam:)

Heh :)

Mój ulubiony model-zawsze patrzy w obiektyw:)

no i nasz emeryt:)

Reszta zdjęć nie przeszła mojego ISO :)

Posted

[quote name='sic!']

A tego nie znam:)

A to Szczurencja czyli Bugi

Aussie
No przecierz sa zwyciezcy, przynajmniej Lki sa.

Saba
Dzis wieczorem bede miala laptopa to se mozesz przyjsc popatrzec :)

PS. Pod warunkiem, ze przyjdziesz z odpowiednim zaopatrzeniem :evil_lol:

Posted

[quote name='goranik']na tej stronie: http://www.border-collie.com.pl/
w dziale "psie profesje" , potem >>agility, potem zawody lodz sa zdjecia z zawodow, calkiem sporo.
Rzeczywiście! I to nie same bordery ;-) - nawet Misia się załapała! Dziękuję bardzo bardzo bardzo!

BOGDANG, super zdjęcia i dla Ciebie również wielkie dzięki za moją Misię! Na Twoim zdjęciu nawet ogonek ma do góry, co w stanie ogromnego skupienia, z którym pokonuje torki, rzadko jej się zdarza! :Cool!: