PATIszon Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 zakla napisał(a):Pati:sweetCyb: Byłabym wybitnie szczęśliwa:loveu: Może ten Zgierz??:roll: ok. jutro rezerwuje, czekalam w zasadzie na ciebie, bo nie wiedzialam czy brac dwojke czy jedynke. Quote
zakla Posted September 8, 2006 Posted September 8, 2006 PATIszon napisał(a):ok. jutro rezerwuje, czekalam w zasadzie na ciebie, bo nie wiedzialam czy brac dwojke czy jedynke. :mdleje:Dzięki wielkie:jumpie::Rose: To w sprawie szczegółów na priv się zgadamy usz:p Quote
saJo Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 O ktorej w sobote zaczynaja sie zawody? I czy bede mogla pobiec z Gnojkiem w przedbiegach? Quote
Polna Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 Ja też chciałabym pobiec w przedbiegach jezeli byłoby to mozliwe. ;) Quote
niuka Posted September 9, 2006 Posted September 9, 2006 przyjmowanie zawodnikow o 9.00, rozpoczecie przebiegow o 10.00 na stronce hopsa wszystko jest ;) nie wiem jeszcze jak z przedpsami, musze tam poczarowac i sie zapytac, jakby co, dam znac :) Quote
Davie Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Czy przy wejściu na stadion wystarczą paszporty, czy trzeba mieć tzw. "wystawówki"? Quote
BeataG Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Wystarczą paszporty, na wystawę też jest wymagana tylko wścieklizna. Quote
PATIszon Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 BeataG napisał(a):Wystarczą paszporty, na wystawę też jest wymagana tylko wścieklizna. Jeszcze w Warszawie, w Lipcu wet twierdzil co innego :niewiem: Quote
BeataG Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Ale te zawody są w Łodzi, a nie w Warszawie. Łódź nigdy nie wymaga niczego więcej niż wścieklizna. My wprawdzie nie startujemy, ale wystawiamy na tej wystawie swoje psy, niektórzy już dostali potwierdzenia i wymagana jest tylko wścieklizna. Quote
PATIszon Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 BeataG napisał(a):Ale te zawody są w Łodzi, a nie w Warszawie. Łódź nigdy nie wymaga niczego więcej niż wścieklizna.. Tak, tak, chyba, ze weterynarz, ktory mial stac na bramce zachoruje i poprosi o zastepstwo kolege z Warszawy....:diabloti: Quote
BeataG Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Pati, o tym, co jest wymagane na danej wystawie, nie decyduje wet stojący na bramce, tylko wet wojewódzki. Quote
PATIszon Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 I to dla tego jeden wet na warszawskiej wymagal zaswiadczenia , a wet stojacy na drugiej bramce tylko paszportu :niewiem: Ja poprostu nie mam zamiaru sie wyklucac, skoro to w dalszym ciagu nie jest jasne co kiedy jest wymagane i wole miec te zaswiadczenia. Quote
BeataG Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 PATIszon napisał(a):I to dla tego jeden wet na warszawskiej wymagal zaswiadczenia , a wet stojacy na drugiej bramce tylko paszportu :niewiem: Ja poprostu nie mam zamiaru sie wyklucac, skoro to w dalszym ciagu nie jest jasne co kiedy jest wymagane i wole miec te zaswiadczenia. Różnica jest taka, że w potwierdzeniu na Warszawę jest zawsze napisane, że trzeba mieć wystawówkę, a jak jakiemuś wetowi się nie chce sprawdzić, to jego sprawa. W potwierdzeniu na Łódź jest zawsze napisane, że trzeba mieć tylko wściekliznę i żaden wet na bramce nie ma prawa wymagać więcej. Quote
niuka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 tak jak BeataG mowi - pisza, ze wystarczy tylko swiadectwo szczepienia przeciw wsciekliznie pozdrawiam :) Quote
zakla Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 niuka napisał(a):tak jak BeataG mowi - pisza, ze wystarczy tylko swiadectwo szczepienia przeciw wsciekliznie pozdrawiam :) Czyli książeczka/paszport ze szczepieniem na ten rok, tak?:cool3: Bo ja tam moge sobie swiadectwo na karteczce zalatwic, ale jak nie ejst wymagane, to zalatwiac nie bede. Oby pozniel wpuscili:lol: Quote
Flaire Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Paszport jest oficjalnym świadectwem szczepienia przeciw wściekliźnie, a książeczka zdrowia - nie jest. Tak mi powiedział wet, który te świadectwa sprawdzał na zawodach we Wrocławiu, gdy dla jednego psa miałam paszport, a dla drugiego - tylko książeczkę. Więc jeśli masz tylko książeczkę, to musisz albo sobie załatwić dodatkowo świadectwo na kartce, albo wyrobić paszport. Tak przynajmniej twierdził tamten wet. Quote
BeataG Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Zapewniam wszystkich, że w Łodzi można wejść na paszport z wbitą wścieklizną, na książeczkę z wbitą wścieklizną albo na na zaświadczenie szczepienia przeciwko wściekliźnie na osobnym świstku - co kto woli, do wyboru do koloru. :evil_lol: I nic więcej nie jest potrzebne. Quote
zakla Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Dzieki:cool3: Flaire, ja mam i ksiazeczke i paszport, ale szczepienia mam w ksiazeczce tylko... I ogolnie to sie zastanawiam, jak to sie robi- czy jak sie wyrabia juz doroslemu psu paszport to wsieklizne sie wpisuje tylko do paszportu a ksiazecxzka idzie do szafy??:razz: No i sorry że nie na temat. Quote
BeataG Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 zakla napisał(a):Dzieki:cool3: Flaire, ja mam i ksiazeczke i paszport, ale szczepienia mam w ksiazeczce tylko... I ogolnie to sie zastanawiam, jak to sie robi- czy jak sie wyrabia juz doroslemu psu paszport to wsieklizne sie wpisuje tylko do paszportu a ksiazecxzka idzie do szafy??:razz: No i sorry że nie na temat. Tak. Zarówno wściekliznę, jak i inne szczepienia. Paszport zastępuje książeczkę. A w książeczce możesz sobie wpisywać "ku pamięci" daty odrobaczenia, zabezpieczenia przeciwko kleszczom itp. W paszporcie takie rzeczy wpisuje się tylko przy wyjeździe do kraju, w którym jest to wymagane do przekroczenia granicy (bo gdybyś wpisywała to za każdym razem do paszportu, to szybko zabrakłoby rubryczek. Quote
zakla Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 BeataG napisał(a):Tak. Zarówno wściekliznę, jak i inne szczepienia. Paszport zastępuje książeczkę. A w książeczce możesz sobie wpisywać "ku pamięci" daty odrobaczenia, zabezpieczenia przeciwko kleszczom itp. W paszporcie takie rzeczy wpisuje się tylko przy wyjeździe do kraju, w którym jest to wymagane do przekroczenia granicy (bo gdybyś wpisywała to za każdym razem do paszportu, to szybko zabrakłoby rubryczek. Dzięki wielkie:p To nastepne szczepienia pójdą już do paszportu, a tymczasem na zagranicę jeżdżę i z tym i z tym (choć i tak nie sprawdzają:eviltong:). Quote
PATIszon Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 A czy mapke z dojazdem ktos moglby wrzucic? Bylabym wdzieczna... Quote
OlaAB Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 jadąc z Warszawy http://www.pf.pl/portal/DisplayRoute?forceForm=0&startCity=%C5%81%C3%B3d%C5%BA&startVoiv=&startStreet=Rynek+Nowosolna&startStreetNo=&stopCity=%C5%81%C3%B3d%C5%BA&stopVoiv=&stopStreet=%C5%9Bw.+Teresy+od+Dzieci%C4%85tka+Jezus&stopStreetNo=80 jadąc ze Zgierza http://www.pf.pl/portal/DisplayRoute?forceForm=0&startCity=zgierz&startVoiv=&startStreet=&startStreetNo=&stopCity=%C5%81%C3%B3d%C5%BA&stopVoiv=&stopStreet=%C5%9Bw.+Teresy+od+Dzieci%C4%85tka+Jezus&stopStreetNo=80 Quote
Moriaaa Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Dziewczynki..pilny apel...czy jest ktoś z Wawy kto mógłby jadąc do Łodzi na zawody,przewieźć psiaka z tego wątku??? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=30689&page=26 Czeka na niego tymczas w Łodzi..może udałby się to jakoś zgrać??? Quote
PATIszon Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Zanim ktos sie zglosi do pomocy psiakowi, niech lepiej zapozna sie z calym jego/jej watkiem.:roll: Ja juz chcialam zaoferowac miejsce w aucie, ale po przeczytaniu watku mam obawy, czy nie zostane oskarzona o wspoludzial w kradziezy psa:razz: Quote
Recommended Posts