Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zakla napisał(a):
Pati:sweetCyb: Byłabym wybitnie szczęśliwa:loveu:
Może ten Zgierz??:roll:

ok. jutro rezerwuje, czekalam w zasadzie na ciebie, bo nie wiedzialam czy brac dwojke czy jedynke.

• Replies 313
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PATIszon napisał(a):
ok. jutro rezerwuje, czekalam w zasadzie na ciebie, bo nie wiedzialam czy brac dwojke czy jedynke.

:mdleje:Dzięki wielkie:jumpie::Rose: To w sprawie szczegółów na priv się zgadamy usz:p

Posted

przyjmowanie zawodnikow o 9.00, rozpoczecie przebiegow o 10.00
na stronce hopsa wszystko jest ;)

nie wiem jeszcze jak z przedpsami, musze tam poczarowac i sie zapytac, jakby co, dam znac :)

Posted

Ale te zawody są w Łodzi, a nie w Warszawie. Łódź nigdy nie wymaga niczego więcej niż wścieklizna. My wprawdzie nie startujemy, ale wystawiamy na tej wystawie swoje psy, niektórzy już dostali potwierdzenia i wymagana jest tylko wścieklizna.

Posted

BeataG napisał(a):
Ale te zawody są w Łodzi, a nie w Warszawie. Łódź nigdy nie wymaga niczego więcej niż wścieklizna..

Tak, tak, chyba, ze weterynarz, ktory mial stac na bramce zachoruje i poprosi o zastepstwo kolege z Warszawy....:diabloti:

Posted

I to dla tego jeden wet na warszawskiej wymagal zaswiadczenia , a wet stojacy na drugiej bramce tylko paszportu :niewiem:
Ja poprostu nie mam zamiaru sie wyklucac, skoro to w dalszym ciagu nie jest jasne co kiedy jest wymagane i wole miec te zaswiadczenia.

Posted

PATIszon napisał(a):
I to dla tego jeden wet na warszawskiej wymagal zaswiadczenia , a wet stojacy na drugiej bramce tylko paszportu :niewiem:
Ja poprostu nie mam zamiaru sie wyklucac, skoro to w dalszym ciagu nie jest jasne co kiedy jest wymagane i wole miec te zaswiadczenia.

Różnica jest taka, że w potwierdzeniu na Warszawę jest zawsze napisane, że trzeba mieć wystawówkę, a jak jakiemuś wetowi się nie chce sprawdzić, to jego sprawa. W potwierdzeniu na Łódź jest zawsze napisane, że trzeba mieć tylko wściekliznę i żaden wet na bramce nie ma prawa wymagać więcej.

Posted

niuka napisał(a):
tak jak BeataG mowi - pisza, ze wystarczy tylko swiadectwo szczepienia przeciw wsciekliznie
pozdrawiam :)

Czyli książeczka/paszport ze szczepieniem na ten rok, tak?:cool3: Bo ja tam moge sobie swiadectwo na karteczce zalatwic, ale jak nie ejst wymagane, to zalatwiac nie bede. Oby pozniel wpuscili:lol:

Posted

Paszport jest oficjalnym świadectwem szczepienia przeciw wściekliźnie, a książeczka zdrowia - nie jest. Tak mi powiedział wet, który te świadectwa sprawdzał na zawodach we Wrocławiu, gdy dla jednego psa miałam paszport, a dla drugiego - tylko książeczkę. Więc jeśli masz tylko książeczkę, to musisz albo sobie załatwić dodatkowo świadectwo na kartce, albo wyrobić paszport. Tak przynajmniej twierdził tamten wet.

Posted

Zapewniam wszystkich, że w Łodzi można wejść na paszport z wbitą wścieklizną, na książeczkę z wbitą wścieklizną albo na na zaświadczenie szczepienia przeciwko wściekliźnie na osobnym świstku - co kto woli, do wyboru do koloru. :evil_lol: I nic więcej nie jest potrzebne.

Posted

Dzieki:cool3:
Flaire, ja mam i ksiazeczke i paszport, ale szczepienia mam w ksiazeczce tylko... I ogolnie to sie zastanawiam, jak to sie robi- czy jak sie wyrabia juz doroslemu psu paszport to wsieklizne sie wpisuje tylko do paszportu a ksiazecxzka idzie do szafy??:razz:
No i sorry że nie na temat.

Posted

zakla napisał(a):
Dzieki:cool3:
Flaire, ja mam i ksiazeczke i paszport, ale szczepienia mam w ksiazeczce tylko... I ogolnie to sie zastanawiam, jak to sie robi- czy jak sie wyrabia juz doroslemu psu paszport to wsieklizne sie wpisuje tylko do paszportu a ksiazecxzka idzie do szafy??:razz:
No i sorry że nie na temat.

Tak. Zarówno wściekliznę, jak i inne szczepienia. Paszport zastępuje książeczkę. A w książeczce możesz sobie wpisywać "ku pamięci" daty odrobaczenia, zabezpieczenia przeciwko kleszczom itp. W paszporcie takie rzeczy wpisuje się tylko przy wyjeździe do kraju, w którym jest to wymagane do przekroczenia granicy (bo gdybyś wpisywała to za każdym razem do paszportu, to szybko zabrakłoby rubryczek.

Posted

BeataG napisał(a):
Tak. Zarówno wściekliznę, jak i inne szczepienia. Paszport zastępuje książeczkę. A w książeczce możesz sobie wpisywać "ku pamięci" daty odrobaczenia, zabezpieczenia przeciwko kleszczom itp. W paszporcie takie rzeczy wpisuje się tylko przy wyjeździe do kraju, w którym jest to wymagane do przekroczenia granicy (bo gdybyś wpisywała to za każdym razem do paszportu, to szybko zabrakłoby rubryczek.

Dzięki wielkie:p To nastepne szczepienia pójdą już do paszportu, a tymczasem na zagranicę jeżdżę i z tym i z tym (choć i tak nie sprawdzają:eviltong:).

Posted

Zanim ktos sie zglosi do pomocy psiakowi, niech lepiej zapozna sie z calym jego/jej watkiem.:roll:
Ja juz chcialam zaoferowac miejsce w aucie, ale po przeczytaniu watku mam obawy, czy nie zostane oskarzona o wspoludzial w kradziezy psa:razz: