roma_121 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 W piątek byłam u wet z powodu zapalenia ucha i guza w okolicach sutka ponieważ wet do którego chodziłam poprzednio stwierdził że nie potrzeba wycinać guza wiec chciałam to skonfrontować z innym wetem. Pani wet oznajmiła mi że moja Sabcia ma urojoną ciąże w zaawansowanym stanie z zapaleniem listw mlecznych wiec powiedziała że operacji na stanie zapalnym nie zrobi i że musze najpierw wyleczyć tą urojoną ciąże. Jednak w trakcie weekendu zauważyłam że Sabcia ma wyciek z dróg rodnych .... wiec dzisiaj pojechałam do pani wet. Pani wet żeby stwierdzić dokładnie co jest mojej suni zrobiła jej usg macicy.... i podejrzewa ropomacicze :( jednak powiedziała że sterylizacja jest możliwa dopiero po wyleczeniu ciąży urojonej i tego zapalenia listwy mlecznej.... w zwiazku z tym że leczenie to trwa około 5-6 dnii pani wet powiedziała że najwcześniej może zrobić zabieg sterylizacji i wycięcia guzka <jak sie bedzie dało w jednym zabiegu to zrobic> dopiero w następnym tygodniu.... dostałam tabletki narazie tabletki Betamox i w piatek mam iść na kontrole... oprócz tego od jutra sabcia bedzie dostawać lek na urojoną ciąże :( czy warto czekać z tą sterylizacją ? był ktoś w podobnej sytuacji :( powiem tylko tyle że oprócz tych wydzielin to sabcia pije troche wiecej niż zawsze..... Quote
natka.jezewska Posted August 28, 2012 Posted August 28, 2012 Skoro tak zadecydował weterynarz to nie masz co się przejmować, on najlepiej wie co zrobić dla dobra Twojej suni :) Quote
Recommended Posts