Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

maggiejan napisał(a):
Aniu, psów jak zwykle przybywa...:shake:
Czyżby jednak opieka odrobinę poprawiała się w waszym schronie...?:-o

W sobote było 15 psów!
Hmm, aż dziwnie,że komunalka sie wzięła w garść, w końcu schronisko to WZÓR WZORÓW, więc nie mają się co bać:evil_lol:
Przejęli się schroniskiem, jak nigdy.

Jakoś w czasie wiosny/lata pokazywałam Rudego, około rocznego, dużego psa, do schroniska trafił ze starym łańcuchem na szyi, dużo pracy w niego włozyłam zanim dał się przekonać,że spacer jest fajny.Został wykastrowany i wydany osobie, która wcześniej wzięła ogarowatą sukę, jakiś czas później przywiezioną przez SM wychudzoną ze zwichrowaną psychiką.Pan ten dostał Rudego, gdyż padał deszcz, a bez psa nie chciał wyjść ze schroniska....I teraz Rudy ,wraz z wychudoznym ON-kiem koczuje na osiedlu blokowym przy trasie Piła-Złotów:mdleje:
Na usta cisną mi sie wulgaryzmy, zarówno w stosunku do tego pana , jak i pracowników schroniska.Zadzwoniłam do SM, w pon miał urlop, we wtorek psy były dalej, dziś rano tez były.
I to ma być prozwierzęca polityka gminy?

Posted

Zaczne od przedstawienia najnowszych psów, a potem po kolei wg kolejności focenia, bo się pogubie;)

Szczeniorek

Mix posokowca, niecały rok

Piesek z kaszakiem, rok temu adoptowany przez pana polityka, nauczyciela biologii i dyrektora zespołu szkół. Dziś po kilkutygdoniowym pobycie na ulicy mieszka w schronisku.Pan obiecał zająć sie kaszakiem, a nawet nie odwiedził weta. Wet pamiętał psa i nikt znim u niego nie był, gdy skończyła się ważnośc szczepienia p/wściekliźnie pies wylądował na ulicy....
Dawniej jako Ogonek, gdzieś na początku są jeszcze zdjęcia jego i Rudego.

Posted

Byłam w schronisku, Szczecina pojechała na swoje, On-ek jest, aRudy dalej na blokowisku.
Pies jest wychudzony, przyjazny, łagodny, zapchlony, ma ułamany przedni kieł, wiek ok.6 lat.Tylko pod ogon zapomniałam zajrzeć, ale chyba pies;)

Jako ciekawostkę napisze,że Szczecina ma ok.10 msm a w papierach ma wpisane 6 lat.

Posted

Dzisiaj miałam posiedzenie komisji( Rady Gminy). W trakcie wszedł pracownik komunalki ( pan K. - Szczurosława pewno wie o kogo chodzi), nieśmiało powiedział,że ma jedzenie ,, dla piesków" w bagażniku. Spojrzeliśmy się po sobie. burmistrz na to,że może chcemy zobaczyć, ja do koleżanki powiedziałam,że mnie to nie interesuje, że sama kupuję karmę dla psów. Na to przewodniczący komisji,ze pójdziemy zobaczyć i wszyscy karnie poszli. Ja też. Na dole stał samochód w którego bagażniku była .......? Miska z odpadkami (przyzwoitymi) z masarni. Burmistrz zachwycał sie,że nawet ludzie tak dobrze nie jedzą, że on by sobie gulasz z tego ugotował! Smacznego. Pan z komunalki powiedział,że pani w schronie gotuje raz w tygodniu z kaszą(?) lub z otrębami( w to wierzę) i zamraża resztę w woreczkach(he,he) i potem wyciąga i daje pieskom( chyba zamrożone?). Burmistrz powiedział,że to lepsze niż odpadki.Jestem ciekawa, czy ten samochód obskoczył wszystkie komisje?
Ja sie nie dałam sprowokować.
Szczurosławo, dopiero wczoraj odczytałam Twojego priva, próbuję się z tobą skontaktować,ale twój telefon nie odpowiada. O co chodzi z Lordem?
A może my ze zebranych pieniędzy opłacilibyśmy usuniecie kaszaka i np szczepienie przeciwko nosówce dla tego szczeniora?

Posted

Haha, wiem o kogo chodzi;)
ciekawe , a w schronisku stoi gar z odpadkami, ktore cale smakowicie nie wyglądają, może przywiózł reprezentacyjne odpadki.
Z tym zamrażaniem to dopiero bajka!
Ale przy fragmencie z woreczkami odpadłam:evil_lol:

Otręby i kasza to to samo co śrut?:stupid::cool2:

Kurcze, skoro pan K. tak ładnie dba o pieski , to czemu ja nic o tym nie wiem:placz:

..

Nie wiem co jest z komórką, nie mam problemów z połączeniem.

szczeniora już nie ma, w piątek będe u weta w złotowie ,to zapytam o tego kaszaka i kastracje też reszty.
Tylko nie wiem co z pracownikami, bo, of kors,dyr.komunalki nic dowiedzieć sie nie może. Chyba,że ktoś się zadeklaruje z DT, to nie ma problemu.