Szczurosława Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 patrycja_joko napisał(a):do góry...hop no i nie zdążyłam:placz: maggiejan, kojarzysz co było w tym poście przed edycją?;) Quote
maggiejan Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Niestety, zupełnie nie...A coś ważnego było...? Quote
Szczurosława Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 no własnie nie wiem,ale ciekawe czemu tak szybko zmienil treść:evil_lol: Quote
maggiejan Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Ja czasami edytuję jak zauważę błąd, np. zgubioną literę. To nie musi być podejrzane:diabloti:. Quote
maggiejan Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Ten nowy piesek - śliczny. Młody chyba jest? Quote
Szczurosława Posted January 31, 2008 Author Posted January 31, 2008 oj, uwierz, zgubiona litera to na pewno nie była:evil_lol: a nowy to jak dla mnie 1,5-2 lata, tylko troche nieobyty... Quote
maggiejan Posted January 31, 2008 Posted January 31, 2008 Czy sytuacja wróciła do normy? Da się coś zrobić dla tego schronu? Czy oni oddali by opiekę nad nim jakieś fundacji? Quote
Szczurosława Posted February 1, 2008 Author Posted February 1, 2008 niby sytuacja bez zmian:shake: z ta fundacją to nie wiem, ale nie wydaje mi się,za dużą kasę z tego mają... trza by zmienić całą tutejsza "władzę"... Quote
maggiejan Posted February 1, 2008 Posted February 1, 2008 Trzeba wpłynąć na Sejm lub ministra ochrony srodowiska, aby zmienił przepisy dotyczące schronisk. Trzeba ukrócić tą działalność przestępczą w schronach... I zadbać wreszcie o los bezdomnych psów. Quote
Szczurosława Posted February 2, 2008 Author Posted February 2, 2008 przede wszystkim zaostrzyć kary za znęcanie i wprowadzic obowiązkową kastracje osobników nie mających uprawnień hodowlanych. Quote
maggiejan Posted February 2, 2008 Posted February 2, 2008 Bezwzglednie. Poza tym muszą być jasno określone warunki: kto może prowadzić schronisko i jak można wydawać pieniądze przeznaczone na schronisko. Quote
Edi100 Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 maggiejan napisał(a):Bezwzglednie. Poza tym muszą być jasno określone warunki: kto może prowadzić schronisko i jak można wydawać pieniądze przeznaczone na schronisko. Tylko jak to zrobic żeby tak było?:( Quote
maggiejan Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Albo sejm, albo minister środowiska. Trzeba pisać petycje, zbierać podpisy, robić szum w mediach, wpłynąć na nich... Quote
maggiejan Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Może trzeba zainteresować Unię Europejską tym co sie dzieje w polskich schronach i jakie mamy prawo bezsensowne. Jesteśmy chyba zobowiązani do dostosowania naszego prawa do prawa Unii i przestrzegania pewnych norm... Quote
Szczurosława Posted February 3, 2008 Author Posted February 3, 2008 oo, jakby Unia zobaczyła to schronisko to by się załamała i od razu zrównała je z ziemią:cool1: aż się boje iść do schroniska, Szczecinka pewnie zaciążona i jaki los czeka te maluchy?:-( jedna suka w schronisku,a upilnować nie potrafią:angryy: Quote
maggiejan Posted February 3, 2008 Posted February 3, 2008 Wydaje mi się że można się starać o dotacje z Unii na budowę schroniska, ale raczej gmina sie tym nie zajmie... Szczecinka ładna i w typie rasowym - mogła dom znaleźć...:shake: Quote
Szczurosława Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 w schronisku bez zmian, Szczecina chyba jednak zaciążona nie jest,niby brzuch ma,ale zarówno nie- jak i kastraty dobierały się do niej;czy to możliwe żeby co kilka tygodni suka miała ruje? niby bez zmian, ale jest nowy pies, Fuks, właściciele wybudowali sobie taką mini willę pod miastem ,więc stac ich na oddanie psa pod dobrą opiekę, są ferie więc wyjechali sobie na wczasy, a pies wyjechał na wczasy do schroniska, miłej zabawy!:mad: zaraz zdjęcia Quote
maggiejan Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Czy oni planują go odebrać po powrocie? Chcieli zaoszczędzić na hoteliku?:angryy: Quote
Szczurosława Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 odbiorą, wakacje tez spędził w schronisku.....:shake: Quote
Recommended Posts