Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kochany Boksio

no i na końcu Rudy, ucieszył się jak mnie zobaczył, ale nie dawał się zapiąć, był przerażony, ale już po wystartował z kojca nie gorzej od innych, oczywiście pierwsze 100m było męką, nie chciał iśc, kita między nogami, ale potem się rozruszał, pilnował się ładnie, przychodził na zawołanie, puściłam go z linką, ale najradośniej wrócił do schronu, ale do kojca już nie chciał wejśc, za tydzień chyba wogole nie będe go zapinać, on tak się cieszyz beztroskiego bieganka

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiecie co, zbulwersowałam się!
kierownik nagadał mi jak to Szarunia ma dobrze u nowego pana, że mieszkanie, kojec, spacerki, a przechodzę koło jego gospodary i suka przez płot patrzy na mnie smutna wisząc na krótkim łańcuchu przy budzie:angryy:

Posted

I co poradzić? :-( To tylko łańcuchowy pies, dobrze zeby miała wodę w ten upał i jakąś michę raz dziennie.
Takie kwiatki mam koło siebie ...

Ale pieskowy spacerek swietny! Śliczne zdjęcia!

Posted

Aniu możesz spróbować sposobu mojej mamy - od paru lat wpiera sąsiadom że Unia zabiera dopłaty jak zobaczą kontrolerzy że psy są na krótkim łańcuchu. Wierzą jej najczęściej... i przynajmniej dają jakiś kilkumetrowy, na więcej trudno liczyć.

Posted

chciałam się pochwalić, że spotakałm pana z Łatką, małą sunią, ktora od szczeniaka była w schronie, mały dzikusek szybko nauczył się czystości w domu, śpi z córką, na spacerkach grzeczna, zrobiła się troche odwazniejsza, pilnuje domu, umie podstawowoe komendy, a jak chodzi na smyczy....marzenie, przy nodze na luźnej smyczy, a w schronisku jak jej zapiełam smycz to malo co ataku serca nie dostała, a teraz szczęsliwy koondel:loveu:

Posted

witaj, mam nadzieje, że już wszystko w porządku;)

znów dziś widziałam Łatkę vel Białkę, sunia była szczęśliwa na spacerku, wogóle nie bała się ruchu miejskiego:-o

przechodziłam koło Szaruni, leżała przed budą, obko dwa garnki, więc chyba woda była

widziałam Kamyka!pamięta ktoś jeszcze największego szczeniora?
wcale nie podobny, ma już około 3 kg i jest jamniukowato długi, na smyczy ładnie chodzi, na działce obgryza kwiatki i wynosi buty, w domu sygnalizuję wyjście na dwór, ale kupy robi po powrocie do mieszkania pod drzwiami balkonowymi; ale wiecie jaki jest brzydal z niego, skaczę na nogi i molestuje tez swoje zabawki, szczególnie upodobał sobie dużego misia; jest b.radosnym i bezpośrednim szczeniakiem, z radości sika pod siebie i przed blokiem zbiera różne śmieci i dumny paraduje po trawniku; nie mogę się doprosić o fotki, więc gdy będe mieć mniej lekcji wpadnę do niego z cyfrówką, ale szczerze przyznam, że brzydal z niego, nie zachwyca urodą, taka mała pokraka, ale charakterek ma:loveu:

Posted

O TY ANKO!!!! Podstawiłaś mi brzydala żebym mu nadała imię!

A jak z naszymi planami porobienia oddzielnych ogłoszen psom? Zrobisz jakieś krótkie opisy? Może znajdą domki...

Posted

no i Rudziutki, zdjęcia tylko z powrotu, bo na plu nie zdązyłam, biegł ładnie przy rowerze luzem, ale po około 1,5km rozdarty psychicznie nie wiedział czy ma biec czy wracać do schronu, ostatecznie pognał z powrotem

Posted

Aniu, jesteś niesamowita!!
Dzieki Bogu, ze te psy maja ciebie! Takie spacery z rowerem im fundujesz, takie bieganie, śliczne zdjecia, no rewelacja!
Kochana z Ciebie babeczka!

Posted

tyle sie tu u psinek dzieje, a mnie tak długo nie było.
Dogo nadal odmawia mi posłuszeństwa, albo nie oddaje wątków do subskrybcji albo oddaje ale nowych postów nie widać:angryy:
Gorąco pozdrwiamy

Posted

zrobiłam trochę fotków, zanim wet przyjechal zdążyłam wyspacerować wszytskie koondle prócz Boksia i Rudego,ale odbijemy to sobie za tydzień

wrzucam po kolei jak robiłam

odpływający Łatek

no i ta nieszczęsna żuchwa:shake:

Klapsik, "biedactwo" na granicy życia i śmierci, podeszłam, pogłaskałam i zero reakcji...

podszedł wet:evil_lol: (Klapsik go nie zna, ale znienawidził gdy tylko zobaczył strzykawę)

Boksio.wet powiedział, że te jego narośle na całym ciele i szczególnie wardze są na tle nowotworowym, ale w schronisku nie będzie robić, dopiero po adopcji, bo trzeba wciąz wozić do weta, pilnowac opatrunków , no i koszty..., co z nim będzie w schronisku, a on taka przytulanka:shake:

Posted

Ta żuchwa Łatka naprawdę słabo wygląda... kawałek jej brakuje na 100%.

Reszta chłopaków widzę że nieźle!

Aniu, może spróbować jakoś zebrać kasę na operację Boksia? I dać go na forum bokserów może, on prawie bokser...

Posted

Dzisiaj byłam w schronisku i widziałam Anię w akcji. Jestem pełna podziwu dla niej:thumbs::thumbs::thumbs:.Może faktycznie zorganizować zbiórkę na leczenie? Ani naprawdę można zaufać!
Aniu, ale nas Reks wystraszył. Zostawiliśmy go w kotłowni,bo tam jest chłodno. Po kilku minutach mąż poszedł sprawdzić ,jak się czuje i zastał kałużę krwi.Więc za telefon i do Złotowa(zajęło to nam15 min.). Wet powiedział,że nic złego się nie dzieje i dał mu zastrzyk na krzepliwość krwi. Teraz już mniej krwawi,ale biedaczek jest taki słabiutki....