Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jest na nim przepis stosowania, daje się matce karmiącej i szczeniaczkom jak tylko zaczną jeść. Myślę że one za tydzień już będą wsuwać jak będziesz miała możliwość im dać kawałeczek kurczaka gotowanego. O ile oczywiście dasz radę...

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Neris napisał(a):
Kamyk i Kiara...

Ok Niech Neris ma te dwa:lol: A ja dodaje Kleksika.

I tak prosze Państwa:

Kamyk, Kleksik i Kiara z Wąsoszkowej Doliny szukają domu.(Jak to hodowlanie brzmi:eviltong: )

Posted

[quote name='Kara.']Ok Niech Neris ma te dwa:lol: A ja dodaje Kleksika.

I tak prosze Państwa:

Kamyk, Kleksik i Kiara z Wąsoszkowej Doliny szukają domu.(Jak to hodowlanie brzmi:eviltong: )

:lol:
Kiara

Kamyk

i Kleksik

rozumiem, że Kleksikiem ma byc łaciate maleństwo?

Posted

Słodziaki maleńkie...

Aniu, daj adres, wyślę Ci paczkę tego wapna. Ale jutro dopiero, dzisiaj nie będę już "w mieście".

Małe mogą iść do nowych domów już za jakieś 3-4 tygodnie, 6-7 tygodniowe maluskzi powinny sobie poradzić...

Posted

Ogródek:crazyeye: A niech mu te warzywka wyhodowane na cmentarnych witaminkach bokiem wyjdą:angryy: Ale ma chłop odwagę brrrr....

Ty się nie denerwuj.Szkoda życia na idiotę.I co zrobią te psiaki bez ciecie cooo???

Hmm Dziwna ta adopcja.Pani czeka, aż mąż wyjedzie...Ale kiedyś wróci i co:crazyeye:

Chociaż może...Sama przywlekłam naszego Miśka jak mojego TZ nie było.Wyrzucić, nie wyrzucił ale wielkiej miłości też z tego nie było;) Ale to chyba dlatego, że opowiadałam, jaki malutki.No nie był duży ok 9 kilo.Ale w porównaniu z naszym Yorkiem to kolos:eviltong:I poczuł się ciut oszukany:evil_lol: TZ nie Yorek:evil_lol:

Posted

Kleksik nie żyję!:placz: :placz:

nie wiem, nie rozumiem czemu, wczoraj nie przyjrzałam się im jak zwykle, śpieszyłam się na sterylkę ze Szprotką, dziś przychodzę i on leży:placz: Kiara i Kamyk do niego przytulone, zabrałam go i Pchełka zaczęł go lizać po uszach, mordce, popychać nosem, biedna tak piszczała a on nic,
ok.tygodnia temu dałam im kropelki na pchły, na ulotce pisało, że od 2 tyg.życia, a one mają miesiąc:-(

• Posted

Biedne maleństwo:placz::placz::placz: (*)

Już NIGDY nie będę wymyślać żadnych imion.Zdecydowanie źle się to kończy dla moich chrześniaków:placz::placz::placz:

Przyjrzyj się proszę pozostałej dwójce.Żeby czegoś nie złapały:shake:

Posted

szczeniaki sa dziesietkowane ,gdyz maja robaki.Odrobaczenie jest najwazniejsze.!!!!!!!!Do momentu zaszczepienia tzn.8 tygodni nalezy 3x odrobaczyc pasta ,nalezy rowniez nie zapomniec odrobaczyc mame!

Posted

ANKA-to wlasnie co piszesz wskazuje na robaki.pieski wygladaja na grube ,dobrze odzywione.niestety czesto w tych duzych brzuszkach sa tylko robaki ,ktore przegryzaja jelita,sa przyczyna epilepsji,.Najwazniejsze jest u szczeniakow odrobaczenie.jezeli schronisko to nie czyni lub daje nieskuteczne srodki nalezy niezwlocznie podac paste.Zdrowe szczeniaki maja chudsze brzuszki.matka musi byc rownoczesnie odrobaczona ,ale tabletka,gdyz do czasu kiedy karmi szczeniaki dostaja zawsze robaki od matki.

Posted

jezeli gmina oszczedza na schronisku,zeby potem pieniazki dzielic miedzy siebie,to zalozcie skarpete na dogomani i kupcie najwzniejszy srodek p/robakom.Uratujecie pare istot Poza tym nie mozna pieskow zaszczepic jak sie ich 2 tygodnie przed szczepieniem 3x nie odrobaczy.

Posted

Ale i tak pechowa jakaś jestem dla psiaków z Wąsoszków:angryy:.

Że ja nie wpadłam na te robaki:oops: Te grube brzuszki:roll: Anka kup tą postę i odrobacz te szczeniaki.Jak Ci wet nie da to prześlę pieniądze.Chociaz powinien.Ile to może kosztować? 10,20 złotych? Normalna tabletka kosztuje chyba 5 a taka dla szczeniorów???

Posted

ANKA-ten proszek na robaki jest do niczego,czesto stosuja w schroniskach ,ale nic nie skutkuje.najlepsza dla szczeniakow jest pasta z miarka.wet.musi znac.Tabletki sa dla duzych psow ,gdyz rownoczesnie sa tabletki p/tasiemcom.Odpchlenie powinno byc pozniej ,albo wczesniej przed pasta.nie mozna jednoczesnie odpchlic i odrobaczyc ,bo moze dojsc do zatrucia organizmu.W schroniskach czesto umieraja szczeniaki z powodu robakow,a nie na parwo.Objawy czesto sa podobne tzn krew w stolcu.Wet czesto ,zeby zaoszczedzic pieniadze daja diagnoze Parwo ,bez wykonania badania laboratoryjnego.Krew w stolcu to tez czesto jest od robakow,tak samo biegunki.Dochodzi czesto ostre zapalenie jelit ,i przy zlym leczeniu pieski umieraja.

Posted

XXXX52, wiesz może jak się nazywa ta pasta? Może uda się załatwić w hurtowni?

Wiem że czasami szczenięta mają kokcydie, wtedy kupki cuchną jak przy parwo! Ale leczenie jest łatwiejsze i skuteczne.

Posted

Pasta nazywa sie Pyrantel (skladnik -Pyrantelenbonat)
    Robakow u doroslych psow nie zawsze widac.Kuracje przeciw robakom nalezy powtarzac gdyz w praktyce jedno odrobaczenie nie skutkuje,gdyz szczeniaki z reguly sa bardzo zarobaczone.

Posted

Aniu idę dzisiaj około 13 na pocztę to Ci wyślę wapno i płyn na robaki. Daje się 1 ml na 5 kg masy ciała. Dołączę strzykawkę to ładnie będziesz mogła odmierzyć.
    Dajesz 3 dni pod rząd każdemu szczeniaczkowi.
    Potem po 14 dniach 1 raz.

Posted

wazyc malutkie pieski mozna waga kuchenna.Troche wieksze ,ruchliwe wazymy waga lazienkowa.Wpierw wazymy same siebie,pozniej bierzemy psa,roznica w wagach to waga psa.
    po kuracji a/r obserwujemy psie kupki.Powtarzamy kuracje 10 dni przed szczepieniem tzn.imunizacja bez wscieklizny.