Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

może dałoby się tą dziewczynę sciągnąć na dogo i wytłumaczyć jej, ze to do licha ciężkiego nie jest wina jej psa...
ciekawe, czy gdyby komuś z jej rodziny stało sie coś złego w obecności innego członka rodziny - też by się tego świadka pozbyła>????? ku*** mać...

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a oto najnowsze maleństwo, jest najmniejsza i najbardziej przerażona w całym schronisku, tak malutka, że ma się ochotę ją wziąc w ramiona i uchronić przed całym złem tego świata...,roboczo nazwana Szprotka:)
sunia ma niecały rok i była psem domowym, bo do dziś nie wie do czego służy buda...

Posted

Na tych zdjęciach, ja osoba słabowidzaca, doszukiwałam się kolejnych szczeniąt, a to były kości :oops:
Żal i tej mamuśki, i dzieciaczków, i tej suni za karę przebywajacej w schronisku :shake:
Nie wiesz, Aniu, po gwoździa ja tu zagladam?! :crazyeye:

Posted

ANKA_89 napisał(a):
dzięki, dzięki:loveu:

od wczoraj jest nowa sunia, ok.6-7kg, zachowuje się jak szczeniak i tak wygląda, ale ząbki wskazują, że jest troche starsza, bardzo ładna, milutka w dotyku , gładka tricolorka, sunie przywiózl pan, którego znajoma przygarnęła ją z ulicy i przez kilka dni sunia mieszkała w bloku, gdzie była grzeczna, nawet ten pan nie wiedział dlaczego pozbyto się suni z bloku, pani tłumaczyła, że to nie jest jej pies i nie może go przygarnąć, ale pies był na tyle jej , żeby mogła zdecydowac o umieszczeniu go w schronisku...., zdjęcia mam w aparacie, jak będe mieć dłusza chwilę wrzuce

Szkoda, ze ludzie nie maja serca, a i czasem rozumu :shake:
Wrzuc w wolnej chwili tę laleczkę, popatrzymy....

Posted

to jest Nala, jej pan wyjeżdza za kilka dni za granice , a ponieważ suka jako szczeniak została adoptowana ze schroniska , to schronisko ma jej teraz znaleźc dom, suka wychowana w domu i nie ma mowy o schronisku czy kojcu

tricolorka, ma ktoś pomysł na imię?

Posted

No dobrze Ale jak znowu nie wyjdzie to się :grab:.
Proponuje dla panienki Nutka.

A dla chłopców może być Supełek i Tonik

Ale może niech któraś z ciotek też wybierze imiona bo jakoś mam opory przed skazywaniem wszystkich na taką pechową matkę chrzestną:roll:

Posted

no dobra ciotki, ustalcie imionka , a ja być może jeszcze dziś wrzuce szczenięce fotki:loveu: , poza tym mam dwie wiadomości:

dobra:
Łatka adoptowana! od szczeniaka w schronie, nie potrafi chodzić na smyczy, o czystości w domu można zapomnieć, ale państwo stwierdzili, że na smyczy się nauczy,czystości też , na razie będzie spać w przedpokoju, państwo przyjechali z zamiarem adopcji psa, o schronie dowiedzieli się z ogłoszenia o szczeniorach, adoptowana miała być Mamuśka, czarna sunia od grudniowych szczeniaków, ale jak miała iśc z państwem na rękach zaczęła panikować i kłapać paszczą, a ponieważ Łaciatka biegała luzem gdy państwo przyjechali i nie dostępywała na krok ok.5 letniej córki, która miała psie ciasteczka:cool3: , sunia wskakiwała na dziecko, lizała po twarzy i na końcu , gdy Mamuśka uciekła, córeczce spodobała się Łatka i to zaważyło , bo rodzice nie mogli się zdecydować

zła:
nowy boorek, jamnikowaty, 2 -letni Klaps, kochani właściciele zabrali jego akcesoria, nie ma nic prócz książęczki..., baaardzo za nim tęsknią, płaczą, ale nie przeraża ich wizja wychuchanego Klapsika w schronisku czy na łańcuchu, Klapsik popełnił kilka niewybaczalnych grzechów:
1.został kupiony jako jamnik gł., a wyrósł na kundla (Boże! jak on wogóle śmiał!?!)
2. szczekał na gości....
3.pogryzł buta
4.wymagał spacerów, a przecież chodził do parku(po drugiej stronie ulicy...)
5.ciągnął na smyczy

Klaps jest spokojny, troche przerażony, w końcu całe życie był rozpieszczany i mieszkał w domu, państwo , ktorzy zabrali Łatkę myśleli nad nim, ale on jest jeszcze niepewny i w odp. na pieszczoty pokazał ząbki, ale wg mnie to normalne , ale panstwo bali się o córkę, co jest zrozumiane

Posted

maluszki są z 7 marca, ale już zaczynają się próby wyjścia z budy i ciekawskie wystawianie łepków:loveu:

Klapsik najprawdpodobniej opuści schronisko, bo właściciele płaczą i nie mogą przestać o nim myśleć...., inteligentnie wymyślili, że kilka dni w schronie naprawi wszystkie ich błędy i Klaps będzie chodził jak w zegarku:shake: , na szczęście kierowniczka im powiedziała, żeby się namyślili, bo z powrotem do schronu psa nie przyjmie

Posted

Kluchy są boskie, mają już 3 tygodnie?

Aniu nie potrzebujesz dla nich może wapna? Mam kilka opakowań które dostałam dla moich, ale mogę Ci podesłać jedno.