Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Agnieszka-Małek']Biedne psiny.... mogę tylko podnieść...

ANKA - my nie mamy żadnego kącika, a do tego zakaz wstępu do azylu....

ja juz do Ani napisalam, by predziutko do Pani Wandy wystapila z pytaniem..jak zorganizowac to wszystko...

do pani Wandy do Wagrowca, toz to bliziutko bedzie..chocby piechotka mozna przeprowadzic najwieksze bidy
tylko czy ten manewr sie uda?
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=34688

• Replies 2.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ANKA_89 napisał(a):
Agnieszka to straszne!!! p****na znieczulica!

Dziś do schroniska przyjechało starsze małżeństwo , chcieli psa na łańcuch jak powiedziałam, że z tego schroniska psa na łańcuch nie dostaną, to powiedzieli, że na łańcuchu będzie tylko przez pierwsze dni a potem do dyspozycji całe podwórko, i że mieli już psa z tego schroniska, ale to było dawno i chcą nowego, jednakże nie potrafili odp. co się stało z poprzednim piesem, każdego psa im obrzydziłam, nigdy w schronisku nie będzie takiego przepełnienia żeby wydawać psy obojętnie gdzie byleby się ich tylko pozbyć; kiedy w końcu niezadowoleni postanowili odjechać nie wiem czy przypadkiem czy specjalnie ale zostawili swą „smyczy” czyli ok. półmetrowy , przeraźliwie brudny sznurek od snopowiązałki(psa pewnie władowaliby do bagażnika...), i przepraszam bardzo, ale czy w XXI wieku tak trudno kupić smycz i obrożę?!

Dziś w schronisku była również grupka dzieci z tutejszej podstawówki, mało darów przynieśli, gdy rozdzielałam chleb, makaron i kasze, natrafiłam na jęczmień i chleb, który po odpakowaniu z torebki wyrzucił z siebie kłęby pleśni, w ogóle sama pleść i smród na całego, mam nadzieje, że to znalazło się tam przypadkiem i nikt by czegoś takiego nie dał żywemu stworzeniu, największą atrakcją były szczeniaki, gdy zaczęłam mówić, że nie powinno się rozmnażać zwierząt domowych, szczególnie psów i kotów, dzieciaki dziwnie na mnie patrzały, a gdy powiedziałam, że suczki i kotki powinny być sterylizowane, bo każdy szczeniak zabiera dom schroniskowemu, to patrzyły na mnie jak na debila, że co im wmawiam, żeby nie rozmnażać skoro szczeniaczki są takie słodkie, tak fajnie się można z nim bawić , że takie milutkie w dotyku i prędzej czy później się je wyda skapitulowałam.., przynajmniej nauczycielka , która ma sunie z twego schroniska sterylizowała ją, ale dopiero jak odchowała młode bo tak zdrowiej... po prostu brak słów

Pixie, ok. 70 km w jedna stronę raczej trudno będzie przespacerować:), ale w razie W chyba da się coś wymyślić

bez komentarza....:shake:

Posted

pragnę poinformowac iż mamuśka daje sie już nawet brac na ręce i ma gdzieś , że małe piszczą gdy je biorę , szczyle zaczynają już wychodzić z budy, a dziś jadły żarełko, mamuśka nie chcię jeść, chodzi taki szkielecik i czasem tylko coś pochłonie

Posted

dziś przyjechała pani , która dzwoniła w sprawie Mandarynki i okazało się, że nie jest to piesek tej pani, który ważył ok.8 kg , a Mandarynka jest wielkości boksera , więc różnica powalająca, ale strasznie się cieszył, a jak zobaczyl dzieci to już wogóle nie mógł się uspokoić

Posted

Lisek-Łatek

no i szczeniaczki(foty nieaktualne, bo małe zapierdzielają już po całym kojcu i już same jedzą, a jak pociesznie majtają ogonkami:), malutkie niczym zabawki)

suczka:

piesek I:

piesek II

piesek III

piesek IV(największy kudłacz)