Szczurosława Posted November 7, 2006 Author Posted November 7, 2006 dziś przywieziona sukę mix jagdterriera z jamnikiem sz.(jagdterrier z jamniczymi wymiarami), suczka z 5 ok.14dniowych szczeniąt, czarno-podpalana suczka i 4 pieski:biało-czarny, czarny, czarno-podpalany, czarny z białym krawatem, , pracownicy gmina z której sunia pochodzi b.inteligentnie przeprowadzili całą "akcję", na wybiegu była dwa psy: wygłodzony Szorściak i ten spod kościoła, przychodzę do schroniska , na wybiegu tylko Szorściak, myślałam , że drugi jest w kojcu, a on spacerował sobie po okolicy:angryy: , sunia leżała z małymi na gołej ziemi,tuż przy jedynym wejściu do schroniska, pomimo iż ok.3 metry obok stała buda, gdy podeszłam do siatki zaczęła warczeć itp., moja naiwna Kora podeszła żeby się obwąchąc przez siatkę i uciekła z krwawiącym nosem, ok.20 min męczyłam się ,żeby bez żadnych urazów wpakować rodzinkę do kojca, mamuśka była tak zbulwersowana, że wbiegła na małe i jeden z nich odturlał się, osłaniając się łopatą, którą mamuśka chwyciła w zębiska zabrałam szczeniorka i zaniosłam do kojca, natępne dwa wzięłam łopatą, z zapasem ziemi , więc im nic nie zrobiłam, gdy zabrałam ostatnie dwa mamuśka poszła za nimi do kojca, cały czas czając się na mnie, maluchy mają czystą skórę, są odkarmione, mamuśka też, ale gdy brałam je do rąk był jeden wielki pisk, czyli socjalizacja zerowa, mam nadziej, że mamuśka wkrótce się do mnie przekona i pozwoli grzebać a gnieździe, maluch ypotrzebują socjalizacji, jeśli nie będą małe dzikusy i agresywna suka, do odbioru na przełomie grudnia/stycznia, ale z powodu likwidacji schronu to chyba już po świętach będą wydawane, mam nadziej, że zdążą przed końcem roku, zdjęcia za ok. tydzień BTW.Lon_cia chyba wykrakałaś z tym pytaniem o ilość:razz: , teraz 24 psy!!! Quote
lon_cia Posted November 8, 2006 Posted November 8, 2006 aj no nie chcialam krakac:roll: mam nadzieje ze maleństwa szybko znajda domki. beda fotki mamuśki i małych??? Quote
lon_cia Posted November 9, 2006 Posted November 9, 2006 [CENTER]pokazujemy sie swiatu!!![/CENTER] Quote
Szczurosława Posted November 12, 2006 Author Posted November 12, 2006 maleństwa Mamuśka http://img512.imageshack.us/img512/6547/0000077abzx6.jpg Quote
lon_cia Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 jaka sliczna rodzinka:loveu: mamusia juz daje podejsc do siebie i maleństw??? Quote
lon_cia Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 nad czym one tu tak dyskutują:roll: hehe Quote
lon_cia Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 :evil_lol: a co to za piekność w zdjeciach pod linkami sie kryje???:razz: a Natka co tutaj robi??ona ponoć domek znalazła Quote
lon_cia Posted November 12, 2006 Posted November 12, 2006 ANKA_89 napisał(a):Natkę po dwóch dniach oddano, bo nie chciała mieszkać w budzie tylko się do domu pakowała, gdzie zachowywała się grzecznie, dała się wykąpać i przychodziła na zawołanie, zamiast jej zabrano corgowatego łaciatka a rzeczywiście pisałas, sorki za niepamięc:oops: a galeria cudna, piekne stadko Quote
Szczurosława Posted November 13, 2006 Author Posted November 13, 2006 borderkow Mandarynka z mojego podpisu została wczoraj adoptowana, ale... już w nocy zostal oddany;dał się wykąpać, nie brudził w domu, ale wszystko wskazuje na to, że zanim trafił do schroniska wiół żywot psa łańcuchowego, nie chciał siedzieć w domu, siedział pod drzwiami i wył; kolejny podręcznikowy przykład nieudanej adopcji gdy bierze, się biorąc pod uwagę tylko wygląd, pani nie chce już dorosłego i zamierza przyjechać po szczeniaka , i znów szczeniak odbiera dom dorosłej bidzie... Quote
lon_cia Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 a wystarczyłoby troche czasu i psiak by sie przezwyczaił:shake: Quote
_Aga_ Posted November 13, 2006 Posted November 13, 2006 lon_cia napisał(a):a wystarczyłoby troche czasu i psiak by sie przezwyczaił:shake: No właśnie.. Tyle, że niektórzy są wygodni.. i nie chce im się dać szansy psiakowi :shake: Quote
malawaszka Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 Ania sznaucerem dalej zero zainteresowania?:shake: Quote
Szczurosława Posted November 14, 2006 Author Posted November 14, 2006 dziś ukazał się kącik w gazecie, nie wiem jak to wygląda, na naszym zadupiu lokalna wychodzi z opóźnieniem, dzwoniły już 3 osoby: 1.pani zainteresowana Natką, ma przyjechać w najbliższym dniach 2.pani, która opowiedziała mi historię łaciatego Liska-przyjaciela sznaucera Kudłacza, Lisek jest Łatkiem, 4 letnim, na ulicy wylądował po śmierci właścicela 3.pan, który jutro ma przyjechać po Rockiego najlepsze, że Pani1 też pytała o Rockiego, który ponad 1,5 roku siedzi w schronisku, a teraz takie zainteresowanie, no ale zobaczymy co z tego wyjdzie; tylko dlaczego dopiero teraz wpadłam na to, aby piesy wystawia w prasie?w internecie?0X Quote
lon_cia Posted November 14, 2006 Posted November 14, 2006 jakie zainteresowanie!!!!! oby tak dalej, mniejmy nadzieje ze psiaki znajda domki Quote
_Aga_ Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 ANKA_89 napisał(a):przyjechał pan, któremu tak zależało na Rockym i stwierdził, że na zdjęciu wygląda inaczej:-? , ogólnie mu się nie podoba , ale gdyby nie miał psa to by go wziął, w sumie to troche pogmatwana sprawa, no i Rocky dalej siedzi w schronisku:( Nawet nie skomentuję :cool1: Quote
lon_cia Posted November 16, 2006 Posted November 16, 2006 ANKA_89 napisał(a):Agnieszka mi juz też brak słów, aby komentować zachowanie takich ludzi, ogólnie kącikiem małe zainteresowanie, w trakcie pisania tego postu dzwoniła pani, która rozpoznał borderkową Mandarynkę, jeśli psina zareaguje na imię Tytus i rozpozna ludzi to pojedzie do domku:) iiiiiiiiiiiiiiiiiiii cooooooooooooooooooooo???????????????? Quote
lon_cia Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 ANKA_89 napisał(a):i d...., nie przyjechali:shake: :-( :-( :-( Quote
_Aga_ Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Biedne psiny.... mogę tylko podnieść... ANKA - my nie mamy żadnego kącika, a do tego zakaz wstępu do azylu.... Quote
Recommended Posts