Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Szczurosława napisał(a):
Ćliczny Brutus:loveu:

A o ta magnolie to chłopak jakoś szczególnie nie dba?;)

A nie, nie..magnolie są traktowane z pełnym należnym im szacunkiem :-)
Brutus w tę białą stellatę wpatruje się jak w obrazek, to jest taki cudny romantyczny widok..stary pies wpatrujący się w zachwytem w rozkwitającą magnolię..

Posted

Yona napisał(a):
Brutus jakoś inaczej wygląda. Jest taki bardziej błyszący :loveu:

Jeśli lubi Pani świecące psy to mogę go żelem posmarować i brokatem posypać :) Brutus tak szystkich kocha, że myślę że zniósłby i to żeby tylko zrobić nam przyjemność. On jest po prostu słodki niemożebnie :) Siadam sobie na podłodze, a on przytula pyszczek do mojej twarzy i może tak stać i przytulać się dotąd aż nie wstanę..jak godzinę to godzinę, jak dwie to dwie..:)

• 2 weeks later...
Posted

Witam pięknie wszystkich moich przyjaciół..dzisiaj pancio zrobił mi kilka wiosennych zdjęć. Wczoraj pancia mnie wyczesała i oto prezentuję Wam się jako Rudolf Valentiono w eksterierze wiosennym :)
Na niektórych zdjęciach są moje koleżanki Berta i Sally..obydwie są super chociaż każda inna. Ale kocham je okropnie :)

A oto zdjęcie nr 1..tutaj jestem niczym Jan Kiepura śpiewający na tarasie.."Brunetki, blondynki, ja wszystkie was dziewczynki całooooować chcęęęęę....." :):):)

A oto zdjęcie nr2..tutaj moja muzykalna i w ogóle artystyczna dusza została podkreślona obecnością pąków białej magnolii..mógłbym gapić sie na nią godzinami..

Oto fota nr 3..tutaj jestem z Bertą..uwielbiam ją chociaż delikatnością to ona nie grzeszy..jak biegnie po ogrodzie ta jakby stado koni biegło..ale jakby ktoś chciał mi krzywdę zrobić to bez wahania przegryzłaby mu aortę na wysokości odejścia pnia ramienno-głowowego..:):):)

A oto fota nr 4..tutaj pilnuję czy bratki prosto rosną..lubie ład i porządek..:)

Fota nr 5..tutaj mnie nie widać ale to dlatego, że patrzę się jak te dwie wariatki chcą małemu panciowi kanapkę podprowadzić..co im się zresztą za chwilę udało..pełna kolaboracja przyniosła oczekiwany rezultat..:)

Fota nr 6..uff..muszę odpocząć..ciężki dzień miałem..jeszcze listonosz mnie wkurzył..

Posted

Zaraz, zaraz...
Coś mi się tutaj nie zgadza :cool3:
Wcześniej były foty z rozkwitającymi magnoliami, a teraz magnolie w pączkach?... :lol:
Co tam w lubelskiem się dzieje? Pąki się zwijają?...:-?
Ja wiedziałam, że adopcja Brutusa to cud, ale żeby tak te cuda ciagle się wokół psa działy? :lol:

Posted

A bo ta wcześnejsza rozwinięta magnolia to jest Stellata a te dzisiejsze pąki to Linea Alba..ona kwitnie nieco później :) A jest jeszcze czadowa magnolia, która chyba jako jedyna pod tą szerokością geograficzną kwitnie w sierpniu i ma pokrój nie krzewu a drzewa..to magnolia Siebolda :)

Posted

Świetne zdjęcia i komentarze:lol:
W ogóle jak listonosz śmiał Brutusa zdenerować:mad:

Ale z tego Brutusa romantyk się zrobił.

Nie wiem czy wcześniej pytałam już, jak u niego z czystością ? Nie brudzi w domu?

Posted

A z tym listonoszem to jest tak, że on pojeżdża pod bramę samochodem i nie wysiadając z samochodu wsuwa korespondencję do skrzynki bo boi się psów chociaż są za bramą :) I to jest właśnie to czego Brutus najbardziej nie lubi..moment kiedy z okna samochodu wysuwa się ręka i coś manipuluje przy skrzynce. Jaki listonosz wysiada całą postacią z samochodu to nie ma problemu..Brutus przyjaźnie szczeka i macha ogonem a jak nie wysiada to na widok ręki Brutus dostaje wścieklizny i chyba jakby mógł to poprzegryzałby mu wszystkie opony w samochodzie.
A jeśli chodzi o romantyzm to jak najbardziej..na mognolie może gapic się cały czas i zachwyt nie znika mu z oczu. Tulipany wącha jak zawodowiec :) a kicha za chwilę aż do góry podskakuje :)
A z brudzeniem w domu nie ma żadnego, najmniejszego problemu..Pierwszego dnia próbował znaczyć teren i obsikał róg ściany ale ja mam taką starą metodę opisaną przez Smyczyńskiego, której używam od lat od oduczania brudzenia w domu przez szczenięta i po pierwszym dniu praktycznie zniknął problem.

Posted

No i chlopak ma racje, co mu będzie obcy przy skrzynce grzebał:lol:
To wąchanie tulipanów brzmi tak fajnie,że już super musi wyglądać.
Niewiadomo czy on kiedykolwiek mieszkał w domu,w schronisku tez kilka lat spędził,więc ten róg to chyba mozna mu darowac;)

Posted

Szczurosława napisał(a):
No i chlopak ma racje, co mu będzie obcy przy skrzynce grzebał:lol:
To wąchanie tulipanów brzmi tak fajnie,że już super musi wyglądać.
Niewiadomo czy on kiedykolwiek mieszkał w domu,w schronisku tez kilka lat spędził,więc ten róg to chyba mozna mu darowac;)

Oczywiście, że można i tak się własnie stało :) Brutus to zupełnie cywilizowany pies. Ciekaw jestem bardzo jego przeszłości.. Ale to już pewnie na zawsze zostanie tajemnicą i tylko Brutus ją zna..

• 1 month later...
Posted

Mówię Wam ile psów było u mnie w sobotę i w niedzielę :) Wystawa jakaś była czy cóś ale mnie zostawili w domu i dopiero na balangę po wystawie przyjechali :)
Zobaczcie jak wyglądaliśmy wszyscy razem..A mnie widzicie na tym zdjęciu? :)

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Informujemy pięknie wszystkich, że Brutus jest zdrowy, trzyma się dzielnie, opiekuje się dziewczynami i uszczęśliwia nas swoją obecnością.
Wklejam jego dzisiejszy uśmiech. Wygląda pięknie i pilnuje mnie krok w krok. Nie lubi być sam, wszędzie chodzi za mną, chyba że śpi..
Pozdrawiamy gorąco wszystkich przyjaciół..

• 3 weeks later...
Posted

Niewydolność nerek, wątroby i prawdopodobnie krwawienie z przewodu pokarmowego (jutro rano powtarzamy hemtokryt) z objawami ostrego brzucha. Wyniki wszystkich badań ekstremalnie złe.
Walczymy o niego ale ucieka nam za tęczowy most :(