Yona Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Anka... No nie załamuj mnie... I to powiedziała osoba, która prowadzi schronisko?...:crazyeye: No ale cóż, jeśli w niektórych schroniskach kierownicy pomagają przy wyrobie smalcu z psów, to dlaczego ta Wasza nie mogłaby czegoś takiego powiedzieć?... :cool1: A ja z kolei muszę powiedzieć, że mnie ludzie też czasem załamują. Mam dwa psy. Pierwszy to rasowy spaniel (ten prawdziwy, nie "z rynku za 50zł" :cool1:) i widać, że to szlachetnie urodzony gość. No i... jak przygarnęliśmy drugiego, to ludzie , których spotykalismy na spacerkach nie mogli nadziwić się, że ktoś, kto ma rasowego może dać dom zwykłemu kundelkowi, więc... ciągle z niedowierzaniem podpytywali nas, co to za rasa ten nasz kundelek. Ciągle słyszałam: "No niech Pani powie... to jakaś chyba odmiana angielskiego psa, taka rzadka, ale w filmach można takie czasem zobaczyć..." albo: " To jakaś niespotykana odmiana corgi, prawda?" A teraz o ogłoszeniach. Proponuję allegro z wyróżnieniem, ale.gratka z wyróżnieniem i gumtree. Z tych zawsze było najwięcej telefonów. Reszta portali z ogłoszeniami owszem, ale jak nie masz czasu, to skup się jo_joanna na tych trzech. Quote
Brutus_L Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='Szczurosława']śliczna morducha:loveu: gdy w schronisku opowiadałam jak teraz żyje Brutus kierowniczka wytrzeszczyła oczy z pytaniem "ale po co im taki stary brzydki kundel? pożyje dwa lata i zdechnie! zamiast sobie kupić szczeniaka owczarka z rynku za 50 zł, to jadą po starego kundla ,i jeszcze w domu go trzymają?! przecież to wstyd takie coś w domu trzymać!" nie powiem ,wkurzyło mnie to.... Brutus był wszędzie,allegro przyniosło mu szczęście, wiem,że był jeszcze na gumtree i więcje może Yona powie;) Trzeba było im powiedzieć, że ja jestem taki skąpy, że szkoda mi 50zł na owczarka. A Brutus jest w takiej kondycji, że wcale nie wygląda na to, żeby miał tylko 2 lata żyć. On by jeszcze diabłu łeb ukręcił :evil_lol: No a pieszczoch jest taki, że po prostu odjazd. On ma taki bardzo uporządkowany tryb życia..w ciągu dnia bawi się z dziewczynami ale kiedy przychodzi wieczór to wyraźnie ma już dość towarzystwa. Idzie na swoje posłanie i nie ma już siły żeby go z niego wyciągnąć, chyba, że popieścić się..na to zawsze ma ochotę..Jednym słowem..super gość jest.. Quote
Szczurosława Posted December 11, 2007 Author Posted December 11, 2007 Yona, to załamie Cię jeszcze, ostatnia kontrola wykazała,że schronisko prowadzi osoba z sercem, której zależy na psach... nie ma to jak pokolorować swoje życie:cool1: ja tej babki nie trawie i chyba nigdy nie strawie... Brutus, a z tym skąpstwem to dobre, nie omieszkam zapamiętać:evil_lol: Quote
Brutus_L Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 terra napisał(a):Kochana mordeczka:loveu:a jak patrzy w oczy (w obiektyw;)). Czyżby Brutus stworzył parę z collaczką? Teraz razem będą rozrabiać. On właściwie przyjaźni się z obydwiema dziewczynami ale z Sally woli o tyle, że ona jest lżejsza i ma trochę spokojniejszy temperament niż Berta więc łatwiej mu "dotrzymać kroku":lol: Quote
Brutus_L Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='jo_joanna']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83616 Tu kolejny Brutus, może jak jego kolega - znajdzie wreszcie swoj domek? dziewczyny, gdzie był oglaszany szczęściarz Brutus?? Trzymam kciuki bardzo mocno żeby znalazł.. Quote
Yona Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 Anka... No to załamałaś mnie... A skąd ten pomysł, że osoba karmiąca psy schroniskowe śrutą i przywłaszczająca sobie dary dla schroniskowych psów jest taka... "z sercem"?... Brutus L?... :razz: To będzie teraz moja ulubiona fotka :loveu: Fotka pod tytułem: "Brutus poczciwina" :loveu: Widać na niej CAAAAŁY charakter Brutuska. Quote
jo_joanna Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='Yona'] A teraz o ogłoszeniach. Proponuję allegro z wyróżnieniem, ale.gratka z wyróżnieniem i gumtree. Z tych zawsze było najwięcej telefonów. Reszta portali z ogłoszeniami owszem, ale jak nie masz czasu, to skup się jo_joanna na tych trzech. poki co to jest na allegro. przydałby sie jakis "wyciskacz", czy Yono dalabys rade?? Halbina to ma u siebie tłum tymczasowiczów.... Quote
Brutus_L Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='Yona']Anka... No to załamałaś mnie... A skąd ten pomysł, że osoba karmiąca psy schroniskowe śrutą i przywłaszczająca sobie dary dla schroniskowych psów jest taka... "z sercem"?... Brutus L?... :razz: To będzie teraz moja ulubiona fotka :loveu: Fotka pod tytułem: "Brutus poczciwina" :loveu: Widać na niej CAAAAŁY charakter Brutuska. To prawda, że Brutus to uosobienie wszystkiego tego za co kochamy psy. A ta pani prowadząca schronisko..shit..nie można nic jej zrobić? Policję, prokuratora? Quote
Yona Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 [quote name='jo_joanna']poki co to jest na allegro. przydałby sie jakis "wyciskacz", czy Yono dalabys rade?? Halbina to ma u siebie tłum tymczasowiczów.... jo_joanna?... :razz: A co ma wspólnego "wyciskacz" z tłumem tymczasowiczów?... :razz: Quote
jo_joanna Posted December 11, 2007 Posted December 11, 2007 obawiam się, że może mieć, np brak czasu ale zapytam, może ma gotowca jakiegoś ;-) Quote
Brutus_L Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Co za cholerne czasy nastały???!!! Chciałem kupić kaszankę dla Brutusa, zjeździłem cały Lublin i nie dostałem..nigdzie nie ma kaszanki!!! Za to tego świństwa na seletrze i wodzie, które oni szynką nazywają chyba ze 20 gatunków..kiedyś chciałem dać kawałek psom..nie chciały tego jeść..nie dziwię się..:angryy: Quote
Yona Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Kaszanki dla Brutusa do Lublina nie dowieźli?... :mad: No to my się tam chyba przejedziemy i im pokażemy :mad::diabloti: Quote
Brutus_L Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Yona napisał(a):Kaszanki dla Brutusa do Lublina nie dowieźli?... :mad: No to my się tam chyba przejedziemy i im pokażemy :mad::diabloti: I to jest bardzo słuszna koncepcja..może ktoś ich wreszcie nauczy rozumu..:angryy: Quote
baba Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 :iloveyou::iloveyou: dla Brutuska i nowego domku....:iloveyou::iloveyou: Quote
Yona Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Jestem ciekawa, co Brutus dostanie od Mikołaja?... :razz: No i mam nadzieję, że fotki tutaj jakieś dostaniemy :x-mas::dog: Quote
Alaa Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Brutus:loveu: Jeden z moich dogomaniackich ulubiencow. Uwielbiam ten watek. Tez mamy takiego Brutusa:oops: ze schroniska z Rachowa Starego...i tez juz troche starsiejszy;) Quote
Brutus_L Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Alaa napisał(a):Brutus:loveu: Jeden z moich dogomaniackich ulubiencow. Uwielbiam ten watek. Tez mamy takiego Brutusa:oops: ze schroniska z Rachowa Starego...i tez juz troche starsiejszy;) Jeśli możesz to wrzuć zdjęcia swojego Brutusika :multi: Quote
Brutus_L Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Yona napisał(a):Jestem ciekawa, co Brutus dostanie od Mikołaja?... :razz: No i mam nadzieję, że fotki tutaj jakieś dostaniemy :x-mas::dog: Mikołaj koncepcję ma już opracowaną ;) A zdjęcia..będą jak najbardziej..:lol: Quote
Brutus_L Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia oraz Nowego Roku życzymy wszystkim przyjaciołom i ich podopiecznym jak najwięcej radości, spokoju i oby każdy piesek miał swój dom.. Dołączamy kilka dzisiejszych zdjęć Brutusa z zimowego, oszronionego ogrodu.. Quote
Alaa Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Bardzo chetnie tylko ze ja jestem debil techniczny i nie potrafie:oops::oops::oops: Zyczymy pieknych spokojnych Swiat Bozego Narodzenia. Quote
Szczurosława Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 :loveu: dziękujemy za życzenia i wzajemnie, ale Brutus będzie miał wypasione święta:evil_lol: Quote
Brutus_L Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 [quote name='Alaa']Bardzo chetnie tylko ze ja jestem debil techniczny i nie potrafie:oops::oops::oops: Zyczymy pieknych spokojnych Swiat Bozego Narodzenia. Bardzo dziękujemy za życzenia :loveu: A jeśli chodzi o umieszczanie zdjęć to nie jest to takie trudne. Pozwalam sobie wkleić napisaną przez siebie instrukcję krok po kroku..podobna jest napisana przystępnym językiem i kilka osób nauczyło się już z niej wklejać zdjęcia na forum. A więc..:lol: Wklejanie zdjęć odbywa się w 3 etapach. Etap 1 to zmniejszenie rozmiarów zdjęcia bo z reguły są one za duże do wklejenie. Aby zmniejszyć zdjęcie należy sciągnąć sobie bardzo prosty program o nazwie IrfanView ze strony domowej: www.inrfanview.com Po zainstalowaniu uruchamiamy program i otwieramy nasze zdjęcie poprzez kliknięcie w oknie programu żółtej ikonku otwartego katalogu (pierwsza z lewej strony na górnym pasku). Po tym otwiera się typowe okno w, którym musimy wybrać lokalizację zdjęcia na naszym twardym dysku a następnie zaznaczamy plik zdjęcia i klikamy na ikonkę "otwórz" Po tym nasze zdjęcie pojawi się w oknie głównym programu i przystępujemy do jego zmniejszania. Aby to zrobić z zakładki "Image" na górnym pasku wybieramy pozycję "Resize/Resample". Ten sam efekt uzyskamy naciskając skrót klawiaturowy Ctrl+r. Pojawia się szary panel w, którym należy zaznaczyć opcję"Set new size" Jako jednostke miary wybieramy pixele i w białym oknie oznacznonym jako"Width" wpisujemy wartość np. 500. W drugim białym oknie oznaczonym jako "Height" automatycznie pojawi się nowa wartość i nie zmieniamy jej. Klikamy ikonę O.K. W oknie programu pojawi się nasze zdjęcie o zmienionej wielkości. Teraz należy je zapisać. W tym celu klikamy na ikonkę z obrazem dyskietki na górnym pasku. Pojawia się okno w, którym musimy wybrać miejsce w, którym chcemy zapisać nasze zdjęcie, nadajemy plikowi nazwę i w dolnym pasku pod nazwą wybieramy rozszerzenie JPG-JPEG (domyślne). Klikamy na ikonę "Zapisz" Przebrnęliśmy etap 1, nasze zdjęcie jest zmniejszone. Etap 2 to umieszczanie zdjęcia w serwisie Photobucket. Najpierw zakładamy sobie konto na Photobuckecie. Aby to zrobić wpisujemy w przeglądarkę adres: www.photobucket.com Pojawia się strona główna serwisu. Klikamy na dużą czerwoną ikonę na górze strony z napisem "Join now". Na następnej stronie wpisujemy nasz login w oknie "username" a nastepnie hasło w polach poniżej. Klikamy "Next step" Pojawia się kolejna strona na, której trzeba wpisać imię, nazwisko, i wszystkie pozostałe wymagane dane. Klikamy ikonę "Accept me". Nasze konto jest już gotowe i otwiera sie kolejna strona z, której możemy już ładować zdjęcia do photobucketa. Na stronie tej widoczne są 3 białem pola obok, których jest ikona "Przeglądaj" (po polsku) Klikamy na nią i w oknie, które się otowiera wskazujemy zdjęcie, które chcemy umieścić w photobuckecie. Po wybraniu zdjecia kilkamy na ikonę "Otwórz". W ten sam sposób postępujemy przy ładowaniu kolejnych zdjęć. Jeśli chcemy umieścić więcej niż 3 zdjęcia to klikamy na napis "add more". Pojawiają się kolejne pola do wyboru zdjęć. Kiedy wybierzemy już wszystkie zdjęcia klikamy na dużą białą ikonę "Upload". Pojawia się okno z ruchomym paskiem pokazującym % załadowanych zdjęć. Wszystkie załadowane zdjęcia widoczne są w dolnej część strony. Nasze zdjęcia są załadowane do Photobucketa czyli zakończyliśmy etap drugi. Etap 3 to wklejanie zdjęć na forum. Pod każdym załadowanym zdjęciem są 4 linie z napisami przypominającymi adresy internetowe. Wybieramy najniższą linie oznaczoną jako "IMG Code" i klikamy na napis w podłużnym oknie. Po kliknięciu napis podświetli sie na niebiesko i pojawi się komunikat "Copied". Jeśli się nie pojawi do po prostu trzeba to kliknąć prawym klawiszem myszy i ręcznie skopiować kod. Mamy kod zdjecia skopiowany do schowka. Przechodzimy do okna forum. W oknie wiadomości, którą piszemy wklejamy skopiowany kod zdjęcia z Photobucketa. Oczywiście obraz nie będzie jeszcze widoczny, widać będzie tylko kod zdjęcia. Klikamy "Zatwierdź odpowiedź". Gotowe. Nasze zdjęcie pojawi się na forum. Quote
Alaa Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Lomatko, zaiste nie jest takie trudne. Odpuszczam:lol: Quote
Brutus_L Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Alaa napisał(a):Lomatko, zaiste nie jest takie trudne. Odpuszczam:lol: To tylko wygląda na skoplikowane jak się czyta. Naprawdę, jeśli przejdziesz punkt po punkcie to zrobisz to. Tylko nie zrażaj się ilością tekstu..to tylko tak wyglada... Quote
Brutus_L Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Szczurosława napisał(a)::loveu: dziękujemy za życzenia i wzajemnie, ale Brutus będzie miał wypasione święta:evil_lol: Będzie miał, to prawda ale..wciąż myślę o psach w schronach, które nie będą miały świąt..jak im pomóc? Co można dla nich zrobić? Quote
Recommended Posts