Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zaglada - ale bezradna jestem, nie moge zabrac do siebie - juz mam takiego, podobnego - tez ma na imie Brutus, tez ze schroniska - caly czas kombinuje - pytam znajomych - ale oni nie chca:shake:
Moze zeby Brutusa wyciagnac ze schronu .nie wiem, plakac sie chce-rozne mysli przychodza mi do glowy....

Posted

A wiesz do kogo ma być kontakt na Allegro? I czy schronisko nie będzie miało nic przeciwko? Jeśli nie, a podasz numer kontaktowy (taki co będzie odbierał telefony - np. do Ciebie) to ja Brucia wystawię.

Posted

ANKA chyba nie ma dostępu do netu - w żadnym ze swoich wątków ostatnio się nie pojawiła.
Rebellia - ja mogę coś złożyć do kupy, ale wiem tylko to co jest tu w wątku.
Nie wiem co z tego wyjdzie. Za jakieś pół godziny wstawię w post.
Myślałam, że ANKA szybciej się znajdzie, To Ona wie wszystko o psiakach.

Posted

Dobra, jak coś ja mam subskrypcję tego wątku i jak się coś pokaze to zajrzę i wystawię aukcję, z tego wątku w sumie mało wiadomo, stąd liczę na pomoc... ja neistety nie mam czasu sklecać teraz tego, bo robię 1000 rzeczy na raz

Posted

Rebellia - Tekst gotowy.
Jeśli uznasz, że trzeba coś zmienić - to już w Twojej gestii.
Niestety nie umiem dołożyć zdjęć. Najwięcej jest ich na początku wątku.
Tu zdajemy się na Twoje rozeznanie.

Brutus to już niemłody psiak średniej wielkości.
Życie go nie rozpieszczało - to widać - nie wszystkie ząbki, trochę matowa sierść.
A przecież nie zawsze tak było. Miał kiedyś „swojego Człowieka”, ale nie dane mu było dożyć końca dni w jego domu, jak to często bywa „właściciel” pozbył się starego psa.
Psiak pewnie do dzisiaj nie rozumie dlaczego.
Wegetuje w schronisku, nie potrafi rzucać się w oczy.
Każdego, kto choć przez chwilę znajdzie się przy nim, wzrusza jego zapatrzenie w człowieka.
Brutus to zwykły, a jednak niezwykły kundelek kochający ludzi.
Poczciwa, słodka mordka i proszące o miłość oczy.
Tyle nadziei w tych oczach – prosimy – pomóż Brutusowi by nadzieja nie zniknęła !!!

Bardzo zależy nam na znalezieniu Brutusowi miejsca.
W grudniu będzie zlikwidowane małe schronisko k/Piły w którym Brutus przebywa.
Niestety do kolejnego pojedzie wyłącznie po to, by już przy wstępnej selekcji otrzymać wyrok ostateczny – z racji wieku i tzw. małej szansy na adopcję – eutanazja !!!

Spraw prosimy, by tak się nie stało !!!!!

Psiaczek jest bezproblemowy w stosunku do innych psiaków (zwłaszcza suczek). Pięknie chodzi na smyczy, nie wyrywa do przodu. Lubi się bawić.
Jest wykastrowany, zaszczepiony i odrobaczony.
Kontakt w sprawie adopcji lub domu tymczasowego dla Brutuska :
– ANKA tel. kom. 0603 224 392

Posted

dziękuje Wam za zainteresowanie, oby udało się zdążyć, jest jeszcze mała szansa dla schroniska: jeden z kandydatów na burmistrza zaoferował gruntowny remont schroniska , tylko czy jest to realne, czy tylko kolejna obietnica...

Posted

To może jakiś nacisk na papierze na Kandydatów !!!! Jakaś prośba oczywiście podparta odpowiednią ilością podpisów !!!!! I to jak najszybciej !!!! Początek przyszłego tygodnia - niech wiedzą, że wyborcy są schroniskiem bardzo zainteresowani !!!
To świetna okazja - a schronisko wielkie nie jest - wydaje mi się, że warta gra świeczki dla Pana przyszłego Burmistrza !!!!

ANKA - szukaj popleczników i piszcie !!!!!