akucha Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Brutus - zwykły niezwykły kundel... To taka poczciwina, wierny i oddany pies :-( Tak trudno o domy dla takich psów, może ktoś się zlituje... Quote
Szczurosława Posted August 21, 2006 Author Posted August 21, 2006 Brutus został dziś wykastrowany, najdziwniejsze jest to że skamlał jak dostał zastrzyk, ale potem, na stole, prawie przez cały zabieg majtał ogonem! tyle psów było kastrowanych i żaden nie cieszył się tak bardzo z faktu że jest w centrum zainteresowania, ten pies zasługuje na coś więcej niż schronisko! Quote
deszczowa Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 hoop! Brutus jest na allegro. Oby mu się w końcu udało!!!! :placz: Quote
Szczurosława Posted August 22, 2006 Author Posted August 22, 2006 ojej dzięki Deszczowa!:multi: Quote
lon_cia Posted August 22, 2006 Posted August 22, 2006 Brutusik niuchaj, niuchaj za panem!!!!!!!! Quote
akucha Posted August 23, 2006 Posted August 23, 2006 Brutus na Allegro :multi: Nasz zwyczajny-niezwyczajny dostał szansę!!!!! Szukaj domu!!!! Quote
akucha Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 nastepny na Allegro :lol: !!! Szukaj domu poczciwino, on ci sie należy!!! Nie chcę, żeby poszedł na łańcuch :shake: Quote
Szczurosława Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 Akucha, ja bym chciała żeby łańcuch już nie istniał, czy zrobienie kojca jest aż tak trudne Quote
akucha Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Przecież to kosztuje!!! Nie znasz wiejskiej mentalności??? Jeden facet (rolnik) powiedział mi ostatnio, że pies "mniej wartuje" od krowy czy świni, bo z niego pieniędzy nie ma... ech, kiedy to się zmieni i czy wogóle się zmieni... Quote
Szczurosława Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 skoro z psa pieniędzy nie ma to po kiego trzymają? w schronisku pies przynajmiej ma szanse na lepsze życie, wydaje mi się że to się zmieni, ale ja tego już nie doczekam... Quote
akucha Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 :lol: To co ja mam mówić!!! Trzymaja psy, bo muszą szczekać i sąsiada pogonić. Tak było u ojca, dziadka, przdziadka i wrzystkich pra...pra... pra... Taka tradycja :shake: Quote
Szczurosława Posted August 24, 2006 Author Posted August 24, 2006 tak apropo Brutusa, przez to zdjęcie przypomniało mi się jak na wiosnę przyjechała z dziadkiem taka staruszka, ledwo chodziła i mowiła i chciała Brutusa, wybrzydzała że nie ma wszystkich zębów etc. pies miał mieszkać na dworzu i być spuszczny na noc tylko babka się wygadała że Brutus ma być na łańcuchu przy beczce i ma szczekać, bo jak nie tzn, że nie zasługuję na jedzenie i nie będzie go karmić, poprzedni pies był już stary i nie szczekał i musieli go zlikwidować, potem zaczęła narzekać że nie zmieści się do bagażnika(byli trampkiem), kiedy poprosiłam o opuszczenie schroniska okazało się nagle że pies ma na noc być w domu i dostawac mleko, kości , mięso, normalnie idealni opiekunowi i nie chcieli wyjść!ponad 15 min się z nimi wykłócałam, już wolę żeby pies dłużej pobył w schronisku niż z takim "domu"! czasami to się trafiaja takie,za przeproszeniem, elemety kultury wiejskiej:shake: Quote
akucha Posted August 24, 2006 Posted August 24, 2006 Oj Ania, jak czytam Twoje opowieści, to nie wiem, czy mam się śmiać, czy płakać... Dobrze, że go nie wydałaś :lol: Brutus czeka na dom!!! Quote
akucha Posted August 25, 2006 Posted August 25, 2006 On taki koffany jest!!! Zobaczcie, jakie fajne psisko :loveu: Quote
akucha Posted August 27, 2006 Posted August 27, 2006 Poczciwina, słodka morda, a do domu ma tak daleko :placz: Szukamu Brutusowi domu!!! Quote
akucha Posted August 29, 2006 Posted August 29, 2006 :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: :cool1: Quote
akucha Posted August 31, 2006 Posted August 31, 2006 Brutus chciałby mieć dom... Spójrz w jego oczy... Quote
akucha Posted September 1, 2006 Posted September 1, 2006 A sa jakieś wieści z Allegro??? Dzwonił kroś??? Czekamy na dom... Quote
akucha Posted September 2, 2006 Posted September 2, 2006 E tam, zaraz dożywocie :cool3: Szukamy domu dla Brutusa, zajrzyjcie cioteczki, potwierdźcie, że ona ma urok w sobie!!!! Quote
Recommended Posts