Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 770
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brutus został dziś wykastrowany, najdziwniejsze jest to że skamlał jak dostał zastrzyk, ale potem, na stole, prawie przez cały zabieg majtał ogonem! tyle psów było kastrowanych i żaden nie cieszył się tak bardzo z faktu że jest w centrum zainteresowania, ten pies zasługuje na coś więcej niż schronisko!

Posted

Przecież to kosztuje!!! Nie znasz wiejskiej mentalności??? Jeden facet (rolnik) powiedział mi ostatnio, że pies "mniej wartuje" od krowy czy świni, bo z niego pieniędzy nie ma... ech, kiedy to się zmieni i czy wogóle się zmieni...

Posted

:lol: To co ja mam mówić!!! Trzymaja psy, bo muszą szczekać i sąsiada pogonić. Tak było u ojca, dziadka, przdziadka i wrzystkich pra...pra... pra...
Taka tradycja :shake:

Posted

tak apropo Brutusa, przez to zdjęcie przypomniało mi się jak na wiosnę przyjechała z dziadkiem taka staruszka, ledwo chodziła i mowiła i chciała Brutusa, wybrzydzała że nie ma wszystkich zębów etc. pies miał mieszkać na dworzu i być spuszczny na noc tylko babka się wygadała że Brutus ma być na łańcuchu przy beczce i ma szczekać, bo jak nie tzn, że nie zasługuję na jedzenie i nie będzie go karmić, poprzedni pies był już stary i nie szczekał i musieli go zlikwidować, potem zaczęła narzekać że nie zmieści się do bagażnika(byli trampkiem), kiedy poprosiłam o opuszczenie schroniska okazało się nagle że pies ma na noc być w domu i dostawac mleko, kości , mięso, normalnie idealni opiekunowi i nie chcieli wyjść!ponad 15 min się z nimi wykłócałam, już wolę żeby pies dłużej pobył w schronisku niż z takim "domu"! czasami to się trafiaja takie,za przeproszeniem, elemety kultury wiejskiej:shake: