Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 417
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

magiraf napisał(a):
Sliczna Elegantka, ale taka smuuutna niesamowicie w tym kojcu :( Czytalam na ktoryms z watkow, ze od stycznia Daska bedzie mniej zajeta i ewentualne DT jest mozliwe, czy ktos dzwonil na numer podany pare wpisow wyzej? Styczen juz tuz tuz! Tak jak pisalam wczesniej, Dasia wyprowadzila na prosta Onke (Tule) w duzo gorszym stanie, ma doswiadczenie, a przede wszystkim ooogromne serce! Byloby cudownie, gdyby Mala tam wlasnie trafila...

Witam i ponawiam moje pytanie z 30/12: czy ktos sie kontaktowal z Dasia? Czy sa jakies wiesci, ze Sunia moglaby juz jechac do DT?

Posted

Daśka do tej pory nie odpowiedziała na moje pw, ani przez kilka dni nie odbierała telefonu od beam6. Nie wiem, czy w końcu się udało, bo nie rozmawiałam z beam6.
Są za to wiadomości ze schroniska. Podczas wycinania kołtunów i czesania właścicielka schroniska zauważyła u suni na grzbiecie pozlepianą sierść z wybroczynami oraz twardy guz w okolicach ogona, ale nie przy odbycie.
Jutro będzie oglądał ją wet.
Wysłałam kurierem 30kg karmy Josera- takiej samej jaką przekazała wcześniej bebcik.

Posted

Maja ma nawrót grzybicy. Przydałyby się jej kąpiele, ale w warunkach schroniskowych to niemożliwe. Ten guz to podobno jakaś chrząstka od miednicy- trzeba obserwować, czy się nie powiększa.
Suka zawija łapami, wiec jest podejrzenie, że może mieć dysplazję.
Płacze w kojcu przez cały dzień.

Posted

:( Serce sie kraje... Uwazam, po raz kolejny, ze trzeba podjac szybka akcje umieszczenia Majeczki w DT! Napisalam dzisiaj do Dasi w tej sprawie, bo rozumiem ze do tej pory nikt z zalozycieli watku nie uzyskal z nia kontaktu, chyba ze ktos z nia jednak rozmawial? Na watku innego Onka-Gotyka byly dwie oferty DT, jedna z nich zostala wybrana (w Promnej), natomiast druga u yumanij moze byc jeszcze aktualna, bo sprawa swieza (sa to boksy). Mozemy szukac tez DT domowych i rozpoczac zbiorke. Dajcie znac co o tym myslicie. Naprawde szkoda czasu i zal niemilosiernie Malej, ktora jak widac w info powyzej fatalnie znosi warunki schroniskowe...