esperanza Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 W święta ktoś z rodziny p.Doroty ma podjechać do hotelu i obejrzeć Majkę, a po długim wekendzie ma zapaść ostateczna decyzja. Quote
magiraf Posted April 27, 2011 Posted April 27, 2011 Przepraszam za offa, ale Onkowe Dziecko przecudnej urody jest w pilnej potrzebie, moze ktos ma pomysl? --> http://www.dogomania.pl/threads/206790-b%C5%82%C4%85kaj%C4%85cy-si%C4%99-m%C5%82ody-DONEK-w-Kazanowie-PILNA-POMOC Quote
esperanza Posted April 28, 2011 Author Posted April 28, 2011 Majka musi teraz przejść badanie wzroku i powiem Wam, że załatwienie wizyty w okresie do 8 maja graniczy z cudem :-( Czy ktoś wie coś na temat dr Ratajskiej? Nie wiem, czy jest dobrym okulistą. Do dr Garncarza najbliższy termin to 10.05, więc za późno. Quote
esperanza Posted April 29, 2011 Author Posted April 29, 2011 Na stronie Animy i w sieci piszą, że jest. Quote
esperanza Posted May 2, 2011 Author Posted May 2, 2011 Prawdopodobnie Majka będzie na konsultacjach w piątek, ale dopiero w środę będę miała pewność, bo transport potwierdził się wczoraj wieczorem, a zapisać będę mogła dopiero pojutrze ze względu na długi wekend. Quote
esperanza Posted May 9, 2011 Author Posted May 9, 2011 Dzięki bezinteresownej pomocy pani Małgosi spoza dogo udało nam się w piątek zrobić badania alergologiczne i nawet dr Garncarz nas przyjął między zabiegami :-) Oczy Majeczki są ok. Dr Garncarz nic niepokojącego nie znalazł. Być może Majka jest po prostu krótkowidzem. W testach z kolei wyszło to, czego się spodziewaliśmy. Majka jest uczulona na kurczaka, indyka, pszenicę, żyto, kukurydzę, płatki owsiane, czyli wszystko to co się w typowych suchych karmach znajduje. Na szczęście karma od Witokretek zawiera ryby i ziemniaki, a na to Majka nie jest uczulona. Przez ostatnie tygodnie Maja jadła tą karmę i nie musiała przyjmować leków. Quote
*Gajowa* Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Fajnie, że oczki są zdrowe :lol: ale czy Majka ma dom ? Quote
esperanza Posted May 10, 2011 Author Posted May 10, 2011 Prawdopodobnie w sobotę do niego pojedzie :-) Quote
*Gajowa* Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Super !!! Czekamy z niecierpliwością na wieści... Quote
Iljova Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Oby to się powiodło ! Ja też czekam na wieści ... Quote
Cantadorra Posted May 13, 2011 Posted May 13, 2011 Jutro sobota, czy już wiadomo, że to TEN domek? Quote
Iljova Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Niewiem co się dzieje ale to już kolejny wątek gdzie zapadła cisza i nie wiadomo co z psiakiem ... :-( Quote
esperanza Posted May 15, 2011 Author Posted May 15, 2011 Napisałam posta i mi go wcięło. Majeczka wczoraj pojechała do domku. Dzwoniłam przed chwilką. Zapoznanie przebiegło średnio. Psy spotkały się w lesie. Net był bez smyczy, Majka na smyczy. Net chciał przywitać się z panem, a Majka go broniła, jako swojego zasobu. Niestety Majeczka lubi pilnować, więc dziś też powarkuje na Neta, gdy ona leży przy domownikach, a Net obok przechodzi. Z kolei psy zostawione same w ogrodzie nie sprawiają jakichkolwiek problemów. Państwo muszą trochę popracować nad zachowaniami Majki. Zaraz poszukam jakiegoś sensownego szkoleniowca ze Szczecina i okolic. Quote
Iljova Posted May 15, 2011 Posted May 15, 2011 Nareszcie sa wieści ;-) Dobrze że już w domku. Maju życzę szczęśliwego życia Quote
Recommended Posts