Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 417
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majka musi teraz przejść badanie wzroku i powiem Wam, że załatwienie wizyty w okresie do 8 maja graniczy z cudem :-(
Czy ktoś wie coś na temat dr Ratajskiej?
Nie wiem, czy jest dobrym okulistą. Do dr Garncarza najbliższy termin to 10.05, więc za późno.

Posted

Prawdopodobnie Majka będzie na konsultacjach w piątek, ale dopiero w środę będę miała pewność, bo transport potwierdził się wczoraj wieczorem, a zapisać będę mogła dopiero pojutrze ze względu na długi wekend.

Posted

Dzięki bezinteresownej pomocy pani Małgosi spoza dogo udało nam się w piątek zrobić badania alergologiczne i nawet dr Garncarz nas przyjął między zabiegami :-)
Oczy Majeczki są ok. Dr Garncarz nic niepokojącego nie znalazł. Być może Majka jest po prostu krótkowidzem.
W testach z kolei wyszło to, czego się spodziewaliśmy. Majka jest uczulona na kurczaka, indyka, pszenicę, żyto, kukurydzę, płatki owsiane, czyli wszystko to co się w typowych suchych karmach znajduje. Na szczęście karma od Witokretek zawiera ryby i ziemniaki, a na to Majka nie jest uczulona.
Przez ostatnie tygodnie Maja jadła tą karmę i nie musiała przyjmować leków.

Posted

Napisałam posta i mi go wcięło.
Majeczka wczoraj pojechała do domku.
Dzwoniłam przed chwilką.
Zapoznanie przebiegło średnio. Psy spotkały się w lesie. Net był bez smyczy, Majka na smyczy. Net chciał przywitać się z panem, a Majka go broniła, jako swojego zasobu.
Niestety Majeczka lubi pilnować, więc dziś też powarkuje na Neta, gdy ona leży przy domownikach, a Net obok przechodzi. Z kolei psy zostawione same w ogrodzie nie sprawiają jakichkolwiek problemów.
Państwo muszą trochę popracować nad zachowaniami Majki. Zaraz poszukam jakiegoś sensownego szkoleniowca ze Szczecina i okolic.