Jump to content
Dogomania

W którym miesiącu chciałbyś, żeby były zorganizowane następne warsztaty?  

12 members have voted

1. 1. W którym miesiącu chciałbyś, żeby były zorganizowane następne warsztaty?

• maj 2007
      4
    • czerwiec 2007
      0
    • lipiec 2007
      1
    • sierpień 2007
      4
    • wrzesień 2007
      3

Recommended Posts

Posted

Kochani, chciałam Wam wkleić troszkę fotek z zagrody z dzikami, Amberek szaleje w swoim żywiole. Zapraszam 17.08. na "dziczą imprezę" właścicieli i ich dzikarzy do Trześni koło Kolbuszowej, więcej informacji na stronie Amberka w dziale ogłoszenia/różne a tymczasem foteczki ;)

Pozdrawiam i zapraszam :)

Posted

[quote=]

O! Jak Amber goni dzika! ;) hihi :)

A tak serio, to na reszcie fotek widać, że jest w swoim żywiole. To zdecydowanie jest to, co Amberki lubią najbardziej.
I pewnie jeszcze grał pięknie...

Posted

On i śpiewa i gra przepięknie, mam nadzieję, ze Draka odziedziczyła po nim tą pasję i mocny temperament i że 17 sierpnia jak jej pokażemy dziki to nie ucieknie :D
Pozdrawiamy....

Posted

i kilka już na ostatek ;)

Z góry przepraszam za jakoś zdjęć, ale ciężko zrobić dobre zdjęcie kiedy "akcja" jest taka szybka, nie mówię już o tym, że patrzę do przodu i robię fotki, a nie jednokrotnie od tyłu zachodzi mnie dzik, wtedy ręce to już wogóle mi się trzęsą ;) Biegnę, szukam jakiegoś szerszego drzewa..... Ale emocje są wielkie po takim spotkaniu się oko w oko z dzikiem, no i niezapomniane :)
Pozdrawiam

Guest alina_p
Posted

"]

My też tam byliśmy:lol: . Zdjęć nie mamy w bezpośrednim starciu bo nie było odważnego fotografa do wejścia do zagrody:oops: .. Mąz był z psiakiem ale on był zajęty pilnowaniem Cara przez nas nazywanego Nero bo to był jego pierwszy raz.
Jeżeli można to bardzo chętnie pojawilibyśmy się w Trześni w dniach 17.08-19.08 w godzinach popołudniowych. Mamy niedaleko ok.40 km. Zgłoszę się z pytaniami do Dominiki na jej maila.

• 3 weeks later...
Posted

no i był CAR i ja tam byłam i jeszcze parę innych odważnych i dzielnych psiaków

amberkowa relacjonuj jesteś wszak organizatorką

od siebie dodam, że tak fajnie i owocnie od dawna nie spędziłam wakacyjnego weekendu

Guest alina_p
Posted

Popieram Węszynoskę - było świetnie:lol: .
Organizatorko! Czekamy!
Ze swojej strony gratuluję pomysłu i sprawnej organizacji.
Strona szkoleniowa była rewelacyjna. Największym sprawdzianem dla właścicieli były ścieżki tropowe i chwilami wygladali tak - :crazyeye: ha, ha!

Posted

no dobra bo sie nie doczekamy, organizacja, zakwaterowanie, wykłady, towarzystwo, wszystko było na medal !!!!!!!

profesjonalnie, na temat i bardzo owocnie dla niektórych ( brawo Bezunia)

a ta kaczuszkę upolowaną przez naszego opiekuna zjedliśmy we wspólnym gronie na kolację ( hihi i nie tylko )

Posted

tak :-o to ja wyglądałam jak Pan Piotr pokazał mi scieżkę i poszedł dalej a nasza kanapowa Smuga tylko sobie znanym węchem zaprowadziła mnie w środek lasu i koniec scieżki :lol:
a wszystkie znaki na drzewach od tyłu i nie widać drogi powrotnej

ale mam sprawdzoną metode ;) na hasło wracamy do domu suka w momencie znalazła trop i wyprowadziła nas z lesnych ostępów zanim mrok zapadł ;) :lol:

hehe

Posted

No więc odbyło się ;)
Nasze pierwsze warsztaty dzikarzy. Impreza miała być zupełnie towarzyska z odrobiną szkolenia, a wyszło odwrotnie i bardzo dobrze!!! Ogromną rolę grał w tym przedsięwzięciu Pan Piotr Zając z Lublina, który na codzień szkoli psy myśliwskie, jak również sędziuje na konkursach i próbach pracy. Nigdy bym nie przekazała tego co przekazał uczestnikom Pan Zając. Wielkie podziękowania dla niego i jego żony Anny za wsparcie!!! A było tak.... na stałe (zakwaterowanych) było 5 gończych polskich, 2 jagdterriery, 2 alpejskie gończe krótkonożne wraz z ich właścicielami (13 osób), do tego dojeżdżały jeszcze pieski: gończy polski, jagdterrier, seter angielski, wyżeł oraz labrador. Tak więc nie było tych piesków mało ;) Wszyscy ciągle w ruchu: odłożenia, posłuszeństwo, ćwiczenia reakcji na strzał, profesjonalnie ułożone ścieżki tropowe oraz wejścia do zagrody (pojedyncze i grupowe). Przed warsztatami wiedziałam co nie co na temat, chciałm sie tym podzielić z nowicjuszami i podyskutować z bywalcami w zagrodach - a tu okazuje się, że mnóstwo rzeczy DOPIERO się dowiedziałam!!! Ja jestem zachwycona tymi warsztatami, a sądząc już po wypowiedziach na różnych forach, po mailach i telefonach, które otrzymuję - to naprawdę było super!!! Koło łowieckie BOREK w Kolbuszowej, które udostępniło nam domek myśliwski oraz zagrodę na te warsztaty, zaskoczyło mnie dbałością o każdy szczegół dla naszej wygody w ich domku myśliwskim. Niesamowicie miłym przyjęciem nas przez swoich członków. Tam czuje się "tą wspaniałą myśliwską atmosferę" - to słowa jednej z uczestniczek. Które Koło łowieckie w ramach szkolenia zaprosiłoby uczestników na zbiorowe polowanie????? Myślałam, że takiego koła nie ma i myliłam się. Zostaliśmy zaproszeni na pierwsze w tym roku zbiorowe polowanie na kaczki, poznaliśmy obowiązki myśliwych, regulaminy polowań i ich ciężką pracę na rzecz przyrody i środowiska. Było to bardzo pouczające doświadczenie. Podziękowania należą się też Jurkowi Wojdyło za wsparcie w organizacji tych warsztatów. Naprawdę bez niego byłoby ciężko.
A teraz już o tych następnych warsztatach :)
Odbieram dziennie po kilka maili i telefonów z pytaniami czy będę organizowała następne takie warsztaty. Odpowiadam: TAK. Już są pierwsze ustalenia, dogrywamy terminy z KŁ Borek. A póki co chętnych zapraszam, piszcie i dzwońcie jeżeli chcecie się z nami wybrać na krótkie wypady do Trześni. Jeszcze nie jest to pewne na 100% ale najprawdopodobniej juz na początku września będziemy w zagrodzie - będzie to weekend - krótkie ścieżki (tak jak na konkursie dzikarzy), wejścia do zagrody oraz oczywiście wspólne biesiadowanie ;)
Zaraz postaram się powklejać troszkę fotek....
Darz Bór

Posted

Zdjęcia będą wklejane nie pokolei, jest ich zbyt wiele by doszukiwać się chronologii.... Postaram się jednak pokazać klimat naszych warsztatów ;) Z minimalnymi opisami lub bez ;)

Mały Alpejski Gończy Krótkonożny - ALT

ALT i DRAKA w zabawie

Staszek z DRAKĄ przy biesiadnym stole ;)

Oj biesiada.... biesiada ;)

no i dalej....

dzieci też były.... zawsze pod okiem rozsądnego ;)

DRAKA nie piła ;)

AMBER w zagrodzie...

AMBER w akcji ;)

na ambonie...

SMUGA i DRAKA na ambonie...

TROP przed akcją....

Piotr Zając z DIKIEM i MAŁĄ...

po akcji...

po zagrodzie...

zawsze uśmiechnięta :)

czas przytulania...

zmęczona??

a może kąpiel?? byli odważni ;)

można i tak odpocząć....

Kochani, dobranoc, reszta fotek jutro ;)
Pozdrawiam

Posted

Ciąg dalszy....

Odłożenie i reakcja na strzał...

Odłożona DRAKA :)

BORÓWKA/BEZA na odłożeniu...

Smuga i Beatka :) - tu ją mam odłożyć??

tak tutaj ją zostawię...

udało się z "waruj", może uda się też z "zostań" ;)

BEZUNIA połóż się kochanie ;)

odłożenie na stojąco - ziemia się aż ruszała od mrówek :(

TROP ze swoją Panią też nie lubi mrówek ;)

po odłożeniu - czas na odpoczynek ;)

Pozdrawiam, następne fotki za chwilę ;)

Posted

Ciąg dalszy....

polowanie zbiorowe na kaczki....

wszyscy zainteresowani....

czy będzie kolacja?? oni tylko gadają ;)

młode pokolenie też nam towarzyszyło ;)

oj!! lecą lecą!!

znalazł Amber tą kaczkę czy nie??

Amber nie, ale wyżeł zaaportował :)

BEZA zaaportowała :)

no i AMBEREK załapał o co w tym wszystkim chodzi :D

i nawet mu to dobrze wychodzi ;)

no! ta już ostatnia była ;)

Następne za chwilkę....
Pozdrawiam

Posted

Ciąg dalszy...

Monika z TROPEM na ścieżce...

TROP po tropie brnie do przodu...

BEZA i CAR/NERO czekają na swoją kolej...

BEZA i NERO pozują do zdjęcia przy paśniku...

BEZA i jej Pani - Anetka też do zdjęcia się uśmiechają :)

wąchaj! tu jest zestrzał! podobno.... hihi myślę, że mój psiak więcej z tego wie niż ja :)

dobrze, że sam wie co ma robić ;)

BEZA! wąchaj!

wróciły :) NERO - teraz twoja kolej ;)

no i poszli...

NERO na tropie...

Następne za chwilkę ;)
Pozdrawiam

• 9 months later...
Posted

czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć, jak to jest, ze jedne zwierzeta się kocha a drugie się zadręcza?? no chyba, ze dzikom tez taka zabawa sprawia frajdę... :roll:

Posted

Jagienka napisał(a):
czy ktoś jest w stanie mi wytłumaczyć, jak to jest, ze jedne zwierzeta się kocha a drugie się zadręcza?? no chyba, ze dzikom tez taka zabawa sprawia frajdę... :roll:

Lo matko, odpuść może ? Zyj i daj żyć innym ! Nie odpowiadają Ci tematy tu poruszane, nie wchodź i nie czytaj. Nie będziesz denerwować siebie, ani innych

Posted

Jagienko, byłaś kiedyś w zagrodzie? Jak nie, to pojedź. I zobacz co sądzi dzik o tym psie, który na niego szczeka. Wg mnie mniej więcej "Spieprzaj, mucho, bo zaraz Cię pogonię. Dalej bzyczysz? No to uwaga, gonię. Aaaa, zresztą, bzycz sobie, jak ci sie chce". A żarełko dziczki dotacją i żyją 2x dłużej niz na wolności, rozmnażają się, a na emeryturę trafiają do zoo.

Posted

Alter Idem napisał(a):
Lo matko, odpuść może ? Zyj i daj żyć innym ! Nie odpowiadają Ci tematy tu poruszane, nie wchodź i nie czytaj. Nie będziesz denerwować siebie, ani innych

baaardzo, baardzo na poziomie, nie zauwazyłam, ze temat sam umarł śmiercia naturalną i dzięki Bogu... można kulturalniej? można...
JinnyAl napisał(a):
Jagienko, byłaś kiedyś w zagrodzie? Jak nie, to pojedź. I zobacz co sądzi dzik o tym psie, który na niego szczeka. Wg mnie mniej więcej "Spieprzaj, mucho, bo zaraz Cię pogonię. Dalej bzyczysz? No to uwaga, gonię. Aaaa, zresztą, bzycz sobie, jak ci sie chce". A żarełko dziczki dotacją i żyją 2x dłużej niz na wolności, rozmnażają się, a na emeryturę trafiają do zoo.

Dziękuje JinnyAl! Nie byłam (i nie będę)... dlatego zapytałam... :)