Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No więc bardzo ciężko jest mi o tym pisać, ale moja rodzina podjęła decyzje o oddaniu ich pieska, 3 letniego pinczerka miniaturowego czarno- brązowego. Kiedy zmarła babcia, pies był zaniedbywany,ponieważ cała rodzina pracowała. Miał towarzystwo drugiej suczki, ale to za mało. On potrzebował uwagi, potem na świat przyszło dziecko, psiak jest bardzo sfrustrowany nową sytuacją, moja kuzynka chce dla niego jak najlepiej i stąd ta decyzja, nieśmiało przyznam, że u mnie w domu też prowadzone są debaty na temat drugiego psa, więc może uda mi się rodziców przekonać, by Mały zamieszkał u nas, ale to nic pewnego, a psiak czeka.
Może coś o charakterze psa:
Tofik ma ok. 3 lat, został zabrany od faceta, który źle się nim zajmował. Psiak w stosunku do ludzi jest łagodny, kontaktowy, do dzieci też, aczkolwiek młodsze podgryza. Suczki bardzo lubi, do psów różnie, w zależności czy mu się spodoba. Do kociaków NN. Umie zostawać sam w domu. Nie ma kopiowanego ogonka. Jest bardzo w typie rasy. Jeśli chodzi o jedzenie nie jest wybredny. Psiak z babcią zawsze spał w łóżku, ale myślę, że legowisko również mu wystarczy. Świetnie by było gdyby w nowym domu była jakaś suczka, bo on wychował się z drugim psem. Pies nauczony jest chodzić na smyczy, ale niestety ciągnie. Jest zdrowy. Psu zdarza się posikiwać w domu, dzieje się tak od śmierci babci. Tofik to naprawdę fajny pies, ale szukamy mu domu bez dzieci, albo z dziećmi takimi powyżej 11 lat. Tofik potrzebuje wyrozumiałego i cierpliwego domu
zdjęcia aktualnie nie mam, ale tofik wygląda jak ten piesek:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://hiperogloszenia.pl/x-pl/inz/115/115242-krycie-ratlerek-pinczer-miniaturowy-dopuszcze-4.jpg&imgrefurl=http://zwierzeta.hiperogloszenia.pl/psy-randki-krycie/ogloszenie/115242-krycie-ratlerek-pinczer-miniaturowy-dopuszcze-oferta-lubin/&usg=__0u23XssKh0FjjqMel5trpjiVPWI=&h=1200&w=1600&sz=544&hl=pl&start=16&zoom=1&tbnid=zNgKXHnsEWqvAM:&tbnh=119&tbnw=159&prev=/images%3Fq%3Dpinczer%2Bminiaturowy%26um%3D1%26hl%3Dpl%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DX%26rls%3Dorg.mozilla:pl:official%26biw%3D1024%26bih%3D546%26tbs%3Disch:10%2C570&um=1&itbs=1&ei=ZxwFTd-aI4WSOobCuKYB&iact=rc&dur=315&oei=YBwFTduxJ9HoOeXkmKgB&esq=2&page=2&ndsp=16&ved=1t:429,r:9,s:16&tx=105&ty=75&biw=1024&bih=546

Posted

Zdjęcia będą przy najbliższej okazji, dodam je w ciągu najbliższych kilku dni, ale może ktoś z was wziął by Toficzka do siebie? gratis ubranko z napisem Pitbull :) oddaje jego prawdziwą naturę hehe. Na początku tofik miał mieć na imię Killer. A teraz pasowało by mu imię Teufi od Teufel co znaczy w jęz. niemieckim znaczy diabeł :)

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

napiszę tak: otóż Toffik ma w ciągu najbliższych 2 tygodni jechać do rodziny na wieś, szczerze przyznam, że ten pomysł mi się nie podoba, ale nie mam wpływu na decyzje kuzynki, niestety. Jedynym wyjściem byłby szybki, dobry dom.

Posted

do rodziny jakiejś, szczegółów nie znam. Ja sądzę, że to nie jest dobra decyzja. Tofik jest psem problemowym i moim zdaniem potrzebuje właściciela, który go zrozumie i wyszkoli. On jest rozpieszczony, musi zostać nauczony od nowa sikania na spacerze, ciągnie na smyczy i lubi podgryzać małe dzieciaki. Nie wiem czy ludzie bez doświadczenia zrozumieją go, jego potrzeby i zapanują nad nim... mam mieszane uczucia

Posted

ojej taki piesek nie moze trafic do rodziny z dziecmi,gdyz to skonctzy sie tragicznie dla psa.
SOS dla pieska ,on potrzebuje doswiadczonej rodziny,znajacej sie na psychice psow.
Dziewczyny nie dawjcie pieska nikomu.Niech wpierw pojdzie do DT ,wtedy mozna dokladnie stwierdzicc jaki piesek jest ,wykastrowac i dobry opis zrobic.

Posted

Wziełabym go na dt ale cholerka po 1.mam dwóch synów (7 i 3 )
2.Wróciłam do pracy,zmieniamy sie z tz aby odebrac chłopaków z przedszkola ale urlp mam dopiero w czerwcu
3.co z nim bedzie jak nie dogada sie z moim rezydentem z avatru?
Kurcze ,kurcze myslcie cos dziewczyny !!! łezki mi sie kreca w oczkach.

Posted

Ja szukam psiakowi ciągle jakiegoś DS, pani z łodzi się odezwała,myśli nad transportem. Psiak ma wątek na forum pinczerów,może tam coś się wyklaruje, chcę go oddać jakiemuś dogomaniakowi,albo poleconej osobie, kwestia zaufania

Posted

A ta pani to z dogo?jak jest chetna to ja go wezme na dt dopóki czegos nie wymyslimy z transportem co ty na to?podaj mi tylko namiary na ta pania,jakies dane jak masz do umowy i ewentualnego kontaktu ....teraz decyzja należy do ciebie co z tym zrobisz...:diabloti::evil_lol:

Posted

Nie chcę go oddawać do DT, rozmawiałam z kuzynką, mówi, że ci ludzie ze wsi mają też takiego małego psa, nie powinno być źle, ale nadal czegoś szukam, jak się nie uda to trafi do tamtej rodziny. Może jakiś dogomaniak by chciał ? ;)