Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

enia być może- u nas wyłapują nawet psy z obrożami, tłuściutkie, ładnie wyglądające...ja zawsze mówię-nadgorliwość gorsza od faszyzmu...ludziom się wydaje że w schronie to podłogę ogrzewaną mają, że codziennie psy ktoś głaszcze tuli i całuje, a rzeczywistość jest zupełnie inna
lila znaleziona została na ulicy gdzie mieszkają nosy, lumpy i inne takie tam dziwne osobniki więc ja też nie za koniecznie będę tam rozwieszać jej plakaciki i szukać własciciela, sama rozumiesz nie wiem co to za dom był ale miejsce może wskazywać że ludzie nie za bardzo odpowiedzialni

• Replies 244
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Luna007 napisał(a):
czyli u Was hycle nadgorliwi są- może z powodu funduszy...? A w Ostrowii to chyba nie jest najlepiej.......

ale to chyba najpierw musi być zgłoszenie a potem hycel odławia i kasuje za psa....

Posted

meganka5 napisał(a):
wellington dziękuję za odwiedziny
możliwość cięcia jest po pierwszej cieczce a jeszcze nie miała, wiec trzeba czekać-gadałam z wetem-ma ją mieć za free-taki gest od miasta-tną wszystkie znajdki za darmo, ale tylko te adoptowane wiec....
u nas psy wyłapuje jeden z weterynarzy-więc sunia jest u niego kolejny transport do schronu przewidywany jest na 20 grudnia więc jakby czasu mało

sylwia wielki buziol w czoło za ogłoszenia-dziękuję-mi jakby czasu ciągle mało także jeszcze raz dziękuję ci serdecznie

Z jednej strony to dobrze ze sterylka jest za free, byleby tylko byla porzadnie zrobiona, bo wiadomo jak to jest z tymi gratisowymi sterylkami....
Mam nadzieje ze nie metoda haczykowa !
Nie wiem tez czemu trzeba odczekac pierwsza cieczke ? To jakies przedpotopowe myslenie :shake:.
Meganko, ta postac z antarktydy trzymajac Lilke to Ty ?

Posted

może w tytule napisać cosik przyciagającego np. w typie pinczerka czy coś....
czy ktoś ma wolny kawałek podłogi dla tego drobiazgu...:-(

Posted

wellington napisał(a):
Z jednej strony to dobrze ze sterylka jest za free, byleby tylko byla porzadnie zrobiona, bo wiadomo jak to jest z tymi gratisowymi sterylkami....
Mam nadzieje ze nie metoda haczykowa !
Nie wiem tez czemu trzeba odczekac pierwsza cieczke ? To jakies przedpotopowe myslenie :shake:.
Meganko, ta postac z antarktydy trzymajac Lilke to Ty ?

dzięki...hehe....to ja:-)

u nas to ludzie jak faszyści-piesek biega znaczy trzeba zadzwonić po straż miejską bo w schronie lepiej-to średniowieczne półgłówki-ale co zrobić
najgorsze jest to że sprawnie wyłapują ale znacznie mniej sprawnie znajdują właścicieli-bo ludzie nie wiedzą gdzie mają szukać...ostatnio przez 3 mcs w schronie siedział jamnik i tylko dzięki wandzi i trochę mojej pomocy znalazłyśmy właścieciela-pani spłakała się jak bóbr-bo wieszała ogłoszenia, szukała i pytała-ale do głowy jej nie przyszło szukać tam

Posted

i jakby ktoś chciał i miał miejsce w sercu i domu to mam jeszcze karusię-ona też pojedzie do schronu-ma około 1 roku fajna niunia, aż serce boli...a w schronie psy giną z wychłodzenia-wiem bo tam bywam, zeszłej zimy wyciągałyśmy zamarznięte psiaki

Posted

wracając do sterylek-to robią je dobrze swoje sunie sterylizowłam i wiem że super, nawet śladu nie ma i szybko się zagoiło...więc nie ma obawy
i ponawiam prośbę...namiary na hotel-domowy-z sercem-na cito potrzebne...bo będę ugotowana...ja to robię w wielkiej tajemnicy przed męzem....mam zabronione ściąganie psiaków...ale choroba psychiczna na to nie pozwala..no to tyle o mojej sytuacji
teraz wiecie...ogromne podziękowania dla sylwi-naprawdę jestem wdzięczna...baaardzo..to wiele dla mnie znaczy:lol:
no i wszystkim co tu zaglądają też oczywiście
no i asi-s ...jak się wyjaśni to wam napiszę-oj dziewczyna to złoto-doopę poratowała, a nie zna mnie

dżisus ile postów zajęłam....

Posted

qurcze to tak jak mój TZ się ostatnio wyprowadził z domu jak malutkiego kotka przyniosłam......wrócił jak udało mi się cudem znaleźć domek maluszkowi
ojej kolejne stworzonko - one mają taką sierść krótką - jak przeżyją te mrozy w tym schronie ...a zimna w tym roku jest porządna.....