Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 278
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gaga napisał(a):
Dag,..po cichu liczylam, ze Was spotkamy , ale sie nie udalo:( Moze nastepnym razem....;)

Hehe, ja tez. Co wilczak to od razu sie przygladalam :)
Ale na pewno jeszcze sie gdzies "dorwiemy" :)

Posted

Ja bardzo proszę o stawkę Papillonków (spaniel kontynentalny) :modla: .
Doszły mnie słuchy ,że grupę 9 wygrał właśnie Papillon . :B-fly: :laola: :cool2: :klacz:

Posted

[quote name='Błyskotka']Można prosić o stawkę Chow Chowów :cool3: .
CHOW CHOW czarny, błękitny

PSY
Klasa młodzieży
714 Marwelon AKBAR

CHOW CHOW rudy

PSY
Klasa pośrednia
715 LIDER Mały Miś
Klasa otwarta
716 OSKAR Chines

SUKI
Klasa pośrednia
717 LIZZI Duma Warmii
Klasa otwarta
718 OLGA z Pekińskiej Elity

Posted

Papillon
Psy
Szczenięta
Argon z Szemrzącego Wiatru

Młodzież
Amore Mio Vive Vanette FCI

Championy
Paparazzo Forussi

Suki
Szczenięta
Aivana Dimetrodon
Miss Lanzarote Perła Pomerania

Młodzież
Calmina I-Wen
Alex’ Day Dream

Pośrednia
Amaretta Vive Vanette FCI

Posted

Ja niestety z wystawy wróciłam szybko i delikatnie mówiąc niezbyt szczęśliwa. Pomijając zachowanie mojego 'podopiecznego' doga na ringu (kto widział, temu na pewno nie umknęło...:roll:), to bardzo zirytowała mnie p.Ewa Marcinkowska. Beagle miały zejść z ringu o godzienie 11.30, a o godzinie 12.15 były jeszcze sędziowane suki z młodzieży:shake: Dzięki temu dwa psy mi na siebie naszły (a miały być sędziowane w odstępie prawie 1,5h!), i z tego powodu byłam bardzo zdenerwowana i jest to pierwsza wystawa, którą będę niemiło wspominać:-(
Mimo wszystko na wiosennej się pojawię, w końcu to 'mój' oddział, a poza tą Panią wystawa była jak zwykle fajna.

Posted

MichalMi napisał(a):
póki katalogu nie schowałem :)

DN Błękitny psy

szczenięta
IRTUS Nubes

pośrednia
NOAH-FRY z Fabiani

DN Czarny i Arlekin psy

Młodzież
ATROPOS ATREUS ATHENEUM Spike

pośrednia
Być Może ALBERTO

suki

młodziez
KAMIRA Margarejro (FCI)
MU SHU Lanquesco
NIKE Magiczne Koło

pośrednia
KALAHARI OLIVIA Saxifraga
RAPA Oregon
SILVIA Oregon

otwarta
Być Może A LA ITALIANA
DAFNE Gratia Superis
RIWIERA-B Jag-Sza

DN Żółty i Pręgowany psy

młodzież
ACHILLES Giga la Gothica

otwarta
HIPOGRYF Korona Borealis

suki

szczenięta
AGAWA Kaziuki

pośrednia
ALIJA Giga La Gothica

otwarta
ASTRAYA Grand Renessans
ORCHIDEA Flosculi St. Franciscus

to cała stawka :lol:

Wielkie Dzieki :calus::multi:

Posted

Mastif Tybetański
Psy
Młodzież
Sherpa Sfora znad Jesiora

Suki
Pośrednia
Hike Cor Forte

Tosa
Psy
Młodzież
Manhir z Leśnego Potoku
Ninja Twierdza Samuraja

Pośrednia
Nubi Twierdza Samuraja

Otwarta
Azarr Ostatni Samuraj

Championy
Toschuri z Leśnego Potoku

Suki
Pośrednia
Ritila z Leśnego Potoku

Otwarta
Hanah Musashi Land
Yoko Ostatni Samuraj

Posted

Mam trochę zdjęć samoyedów, 1 zdjęcie pięknego alabaya w "pozie spoczynkowej", troche akit japońskich i trochę rozbawionych ogarków. No, i oczywiście, baski. Na tej wystawie DOUBLE VINNY Dream of afrika otrzymał ocenę dosk.1, ale spłoszył się chłopaczyna takdużej ilości ludków na ringu. P. e. chwalibóg zdawała egzamin praktyczny + p. E. Stolarska + właściwy sędzia p. a. Szutkiewicz... Ale za to pięknie pobiegł i to była jego chyba najlepsza wystawa!!! Prezentowała go Agabass i zrobiła to naprawde profesjonalnie. Brawo Aga!!!:lol::loveu:
Zdjęcia będa jutro, niestety.
Pzdr.

Posted

Moja sunia wzięła CWC, NSwR i BOB oraz skończyla Ch.Pl ale z wystawy jestem średnio zadowolona. Pojechałam z przekonaniem że collie tak jak na poprzednich wystawach beda w hali, ale to nic. Ja miałam akurat ring numer 10, ale taka sytuacja jak u mnie była także na wielu pozostalych. Nie było gdzie nawet małego psa posadzić nie mówiąc o większym. Syf przy ringu, trybuny pozamykane wiec nawet nie było gdzie uciec żeby pies o białych lapach się nie wybrudził od czarnego żwiru z bieżni. Chyba już bym wolala ring przy owczarkach niemieckich bo tam był chociaż kawałek trawy...:roll:

Posted

Pewnie dzisiaj wstawię fotki Waszych białasków.
A ja Ciebie widziałam, przechodziłaś koło mnie , przy naszym ringu.Aale byłas tak wpatrzona w te białe potffforki, co to biegały po ringu, że mnie nie zauważyłaś! Nic to, następnym razem złapię Cie za łokieć i już.
Pzdr.

Posted

To ja też się pochwale moje dwa psiaki Mł.Ch.Pl.Mł.Ch.RUS GINGER z Samotni Christa debiutował na tej wystawie w Kl.Posredniej i wywalczył lok.I i CWC - tym samym rozpoczą Dorosły Championat :multi: :multi:

Oraz druga moja suczka Mł.Ch.Pl. Mł.Ch.LT. Mł.Ch.RUS. VODA Terierkowo w Kl.Posredniej wywalczyła lok.I i CWC :multi: :multi:

Pozdrawiam.

Posted

No to wstawiam zdjęcia. Najpierw basenji (proszę się nie dziwić!):

Dablik i Gomcio w oczekiwaniu na ocenę:

Zapoznawanie się z karelskim psem na niedźwiedzie:

Na ringu - piekny bieg...

Zmęczony owczarek środkowoazjatycki:

Piękny chart polski (zdjęcia robione z sąsiedniego ringu i nie zawsze zdążałam...):

Zdjęcia bawiących się ogarów polskich i akit japońskich - w osobnych galeriach:
- akity jap. - galeria akit
- ogary polskie - Poświata ...
- basenji - Basenji - Asiaczek i przyjaciele.

Za chwile będa samoyedy.

Pzdr.

Posted

Asiaczek napisał(a):
A tak wogóle, to co tu tak cicho, nikt się nie chwali, nie ma wiwatów...

Skoro Asiaczku, nalegasz....:loveu:
Bursztynek, mój kochany 12 letni burek, zdobył Best in Show Weteranów.
Tym fajniejsze, że to trzynasty już BiS Weteranów dla niego, a obawiałam się, że na tę trzynastkę, z racji samej definicji, długo będziemy czekać ;)
Jagódka- Szachrajka "tylko" CWC, ale porównanie o Najlepszą Sukę w Rasie przebimbałyśmy na własne życzenie (to znaczy.... Jagna miała takie życzenie, nie ja, żeby nie było :diabloti: ).
Ogólnie jesteśmy zadowoleni, bo wystawy w Nowym Dworze Mazowieckim zawsze mają swój klimat, który lubię- jest rodzinnie, miło i przewidywalnie.
A jak dodam do tego, że do domu blisko to .... hooooo... nie może nas w Nowym Dworze zabraknąć :p

Posted

[quote name='Kenduś']Mastif Tybetański
Psy
Młodzież
Sherpa Sfora znad Jesiora

Suki
Pośrednia
Hike Cor Forte

Tosa
Psy
Młodzież
Manhir z Leśnego Potoku
Ninja Twierdza Samuraja

Pośrednia
Nubi Twierdza Samuraja

Otwarta
Azarr Ostatni Samuraj

Championy
Toschuri z Leśnego Potoku

Suki
Pośrednia
Ritila z Leśnego Potoku

Otwarta
Hanah Musashi Land
Yoko Ostatni Samuraj
WIELKIE DZIEKI

Posted

[quote name='NigdyNigdy']Skoro Asiaczku, nalegasz....:loveu:
Bursztynek, mój kochany 12 letni burek, zdobył Best in Show Weteranów.
Tym fajniejsze, że to trzynasty już BiS Weteranów dla niego, a obawiałam się, że na tę trzynastkę, z racji samej definicji, długo będziemy czekać ;)
Jagódka- Szachrajka "tylko" CWC, ale porównanie o Najlepszą Sukę w Rasie przebimbałyśmy na własne życzenie (to znaczy.... Jagna miała takie życzenie, nie ja, żeby nie było :diabloti: ).
Ogólnie jesteśmy zadowoleni, bo wystawy w Nowym Dworze Mazowieckim zawsze mają swój klimat, który lubię- jest rodzinnie, miło i przewidywalnie.
A jak dodam do tego, że do domu blisko to .... hooooo... nie może nas w Nowym Dworze zabraknąć :p
No to pogratulować Przewidywalnego Bursztynka i Nieprzewidywalnej Jagienki!:loveu::lol::multi:

Pzdr.