Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Na jednej z Kieleckich ulic żyją sobie bezdomne psiaki, dokarmiane przez dobrych ludzi, wolontariuszy. Są tam 3 szczeniaczki i dorosłe suki w tym jedna z cieczką. Mieszkają w opuszczonej ruderze a przecież są mrozy. Szczeniaczki mają ok. 4-5 miesięcy bez kontaktu z człowiekiem zdziczeją albo w ogóle nie przeżyją zimy.

Jeden z maluchów - Einstein trafił do mnie na DT jest małym cudownym psiakiem w typie teriera. Przy moich psiakach bardzo się otworzył, chętnie się bawi, zabiera im zabawki i zrobi wszystko dla jedzenia.
Został odrobaczony i wyszły z niego okropne robale (glizdy) także będzie miał powtórzone odrobaczanie. Później czeka go szczepienie.

Maluch prosi o ogłoszenia, ja mu już wykupiłam na bazarku 30 i były dwa telefony o niego ale niestety nie trafione domki. (szukają innego typu psiaka - wstawiłam ich na przygarnę psa)

Psiak jest na prawdę uroczy, dobrze by było gdyby trafił do domu gdzie jest jakiś inny psiak będzie mu się łatwiej odnaleźć .

To jest tekst do ogłoszeń:
"Einstein to 4-5 miesięczny szczeniak, który całe swoje życie mieszkał na ulicy wraz z resztą rodzeństwa. Teraz gdy przyszły mrozy mieszkał w śniegu, nie miał żadnego schronienia, jadł tylko to co udało mu się znaleźć a mimo tego nie stracił zaufania do człowieka! Nadal swoim wielkim psim sercem kocha i pragnie kontaktu. W zamian za ciepły kąt, pełną miskę i kochającego właściciela zrobiłby wszystko.
Jest pięknym małym pieskiem w typie teriera. Potrzebuje cierpliwego właściciela, który pokaże mu, że człowiek może kojarzyć się również z dobrem. Jest spokojnym, grzecznym szczeniaczkiem, świetnie dogaduje się z innymi psiakami. Dostał imię Einstein ponieważ jest piekielnie inteligentny, bardzo szybko się uczy i słucha swojego właściciela.
Einstein przebywa w domu tymczasowym w Krakowie, jest odrobaczony i odpchlony. Jest gotowy do adopcji.

JEŻELI SZUKASZ PRZYJACIELE NA CAŁE ŻYCIE TO WŁAŚNIE GO ZNALAZŁEŚ! WARUNKIEM ADOPCJI JEST WIZYTA PRZED I POADOPCYJNA JEDNEJ Z WOLONTARIUSZEK JAK I PODPISANIE UMOWY Kontakt 509217119 "
To maluch Einstein :) :

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soema napisał(a):
Hihi jestem i zobaczymy czy oddasz :grins:

wiesz ja może i oddam ale nie wiem czy moja mama odda :P :) poza tym ja już nie mam malucha na DT bo ma go moja mama. Maluch polazł do łózka moich rodziców i tam dziś będzie spał :) bo moi rodzice dziś wrócili i dopiero małego zobaczyli. Aha i mój tata dał mu nowe imię Einstein nazywa się teraz Dudek.

Martwię się jednym, mały ma chyba problem z tylnymi łapkami, zwłaszcza prawą. Ciągnie ją troszkę za sobą. W tym tygodniu będę z nim u weterynarza to sprawdzimy wszystko ma nadzieję że to nie będzie nic poważnego.

Posted

Sprawa pierwsza to przycięcie mu pazurków - jak go złapałem, zauwazylem ze ma stanowczo za długie niektóre, zaczepia o ubrania etc. Może po prostu sobie pazurka zahaczyl i teraz go boli?

Posted

maluch jest małym agresorem :) pilnuje domu szczeka gryzie :) jak dzis rano przyszly do nas na śniadanie dwa wiejskie kundelki (stali goście) to Dudek tak się na nich rzucił, szczekał warczał i jak uciekły to taki dumny do mnie przyszedł, że obronił dom. Poza tym chodzi juz sam po całym domu, bawi sie z moimi psami i strasznie kradnie :) jest niesamowicie uroczy. Jak rano moje psy wróciły z ogrodu a on z nimi to wskoczył do mnie na łóżko taki strasznie szczęśliwy :)

Posted

Trzymajcie kciuki bo 1 osoba obserwuje malucha na allegro :) Ale ja go wcale nie chcę oddawać super jest. Najodważniejszy ze wszystkich moich kudłaczy , dziś były u nas Pani które sprzątają i mały chciał je zjeść a odkurzacz to chyba dla niego robot nie z tej planety. :) dziś kupiłam im mnóstwo gryzaków, zabawek bo ostatnio wszystko zniszczyły a i maluch dostał puchę z mięsem renifera :D :)

Posted

A jak wyglądają jego bracia bo wiem, że jeden jest czarny ale ten drugi? Też czarny czy taki jak Dudek? Boję się, że żaden dom nie przejdzie mojej kontroli :) bo Dudek pójdzie tylko do najlepszego domu na świecie. Teraz chrapie w łóżku z moimi rodzicami :)
Mógłby mnie ktoś spytać.. czy wyście go ukradli od kogoś z domu? :) :D bo maluch: nie sika w domu, nie niszczy, zna komendę siad i daj łapkę i w ogóle jest uroczy :)

Posted

które go zgarniały: czy wyście go ukradli od kogoś z domu?

Ja go zgarniałem. Domem bym tego nie nazwał. Zawalona rudera, po dwóch pożarach, zasypana śmieciami.
Jak by jakimś przypadkiem udało ci się psiaka oddać w dobre ręce, mogę liczyć na tymczas dla kolejnej biedy?

Posted

Backbone ja zartowalam chodzilo mi o to ze psiak jest taki idealny a ja przeciez wiem ze on byl bezdomny. Niestety w najblizszym czasie musze zrobic przerwe w dt bo wyjezdzam pod koniec stycznia na miesiac. A poza tym domownicy by mnie zamordowali jakbym od razu nowa bide przyniosla