Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT="Comic Sans MS"]Witajcie!
Mam na imię Milka. Moja historia zaczyna się od miejsca zwanego pseudohodowlą,a kończy na nieprzemyślanej decyzji pod wpływem impulsu. Kilkakrotnie byłam dwiema łapkami na tamtym świecie, ale za każdym razem udawało mi się wrócić dzięki sile i chęci do życia, która jest we mnie. Jestem wspaniałą psinką o bardzo małych rozmiarach.. Prawdziwa miniaturka.. Czy kto mimo mojego niedużego wzrostu obdarzy mnie wielką miłością? [/FONT]

Ów sunia należy do mojej cioci.. Historia jest jedna z tych dłuższych i zainteresowanych zapraszam .. o TU.
Po długich, intensywnych rozmowach, właścicielka małej zgodziła się bym podjęła się szukania nowego domu dla dzieciaka.
Co mogę powiedzieć o tym małym wulkanku energii?
Mimo wszystko to wspaniały pies, który może dać wiele radości i miłości nowym ludziom. Jednak to nie pies dla każdego. Wymaga intensywnego i kosztownego leczenia.
Niestety nie mam aktualnych zdjęć, ale psina niewiele się zmieniła.. Może tylko tyle, że wypiękniała.. i mimo 'łysych placków' na jednym boczku wciąż jest psiękna.
Waży ok. 1,5kg.. i nie zapowiada się, żeby miała ważyć więcej.
Jest czarno-złota.
Zdjecia z września:

EDIT: sunia ma 4 miesiące...

Posted

[quote name='kam.']modna rasa, raz dwa znajdzie dom. tylko nie oddawaj komuś, kto będzie traktował ją jak ładny dodatek do torebki.[/QUOTE]

Nie mam zamiaru.
Chcę, żeby wreszcie była traktowana jak pies, jak członek rodziny.. jak przyjaciel.. Czy to tak dużo?
Postaram się znaleźć najlepszy możliwy domek i najwspanialszych możliwych ludzi dla niej.. Jest tego warta. :)

Posted

No to jesteśmy umówieni na jutro po odbiór psa. Jak to życie się plecie.

Trochę usiedliśmy jak poczytaliśmy o kosztach leczenia. J Ale słowo się rzekło.... Rozłoży się w czasie.

Posted

wspaniały przykład na to, że nie należy oszczędzać na psiach "pseudorasowych", i zamiast kupić z pseudohodowli yorka bez rodowodu za 500zł i potem płacić ogromne sumy za leczenie, lepiej kupić od sprawdzonego hodowcy, za większe pieniądze, ale też zdrowego..