DariannaKrak. Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 Tak,Roki biega bez smyczy-zakładamy ją tylko jak idziemy przy ulicy albo przechodzimy przez nią.Sama byłam zaskoczona ale jak widziałam jak się mnie trzyma to zaryzykowałam i w ogole nie obawiam się go puszczać luzem-wystarczy na niego cmoknąć i klepnąć się w nogę a pędzi jak struś-pedziwiatr choćby nie wiem co interesujacego pachniało w trawie :) Wczoraj miał małą sprzeczkę z psim kumplem-właścicielka zaciekawiona,wypytywała mnie o łapkę Roka,a pieski się wąchały i ten drugi się zjerzył na Rokiego i pokazał mu ząbki.Roki na to pokazał mu ząbki razem z dziąsełkami:roll: a ja się zaczęłam zastanawiać czy uda mi się go w ogole odciągnąć od koleżki ale o dziwo-wystaczyło go zawołać,a Roki jeszcze tylko na "pożegnanie" warknął na psa i w podskokach pobiegł za mną:evil_lol: Uczymy się chodzić przy nodze(choć trochę mu trudno złapać rytm ze względu na kulawiznę) ale na komendę-równaj,Roki przynajmniej próbuje iść przy moim kolanie,choć zdecydowanie woli latać samopas ;) Dziś próbowałam mu cyknąć fotkę w "locie" ale przy sobie miałam jedynie telefon z aparatem,wiec wyszło coś na kształ rudo-czekoladowej plamy :lol: Muszę pamiętać,żeby wziąć ze sobą aparat na spacer i pokazać Wam jak sobie bryka na świeżym lufcie :) Quote
akucha Posted September 27, 2006 Posted September 27, 2006 No że on taki ineligentny jest, fju, fju, fju!!!! Widać szkołę wiewióry1, ona ma ręke i serce do psów. A Ty Darianna intuicję :p, ale na fotach tak mu dobrze z morduchy patrzyło... Super czyta się takie wieści, super!!! Mądry pies, kilka lat w schronisku, a przykładem - jesli chodzi o wychowanie i karność - może być dla domowych wieloletnich pupili!!!! Kochany, dobry Roki w kolorze sepii... Krakowiaczek jeden :loveu: Quote
Wola Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Oj Fakt:)Roki jest świetny.Podziwiam go za karność.Nawet moja sunia od szczeniaka wychowana w domciu nie zawsze się mnie tak słucha.Ale fakt ja jestem jej kumpelą bo mojej mamy(a swojej pani) to się słucha bez granicznie:) W moim podpisie jest link do wątku o Lali, wspomnianej już kumpeli Rokiego ze schronu) Quote
brazowa1 Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 tak! Darianna ma intuicje!:loveu: :loveu: :loveu: dziekujemy za tak wspanialy dom dla Rokiego. Ciesze sie,ze TZ polubil psa. Witaj wiewiora1,tesknimy za Toba... Quote
Wola Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 Roki koleżanka Lala przyzwyczaja się do spacerków bez Ciebie...Trzymaj za nią kciuki, żeby jej też się poszczęściło:) Quote
DariannaKrak. Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 3mamy z Rokim kciuki za Lalę..Oby się jej powiodło.. A na Allegro ma aukcję psinka? Bo jak coś to mogę wystawić.. Quote
DariannaKrak. Posted September 28, 2006 Posted September 28, 2006 jakby co to zdubluję ale też wystawiłam Lalę na allegro.. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=130967566 Quote
Wola Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Gabryjella bodaj wystawila Lalę na alegro bądź wystawi w wolnej chwili;)Dziękuję wszystkim za pomoc:) Quote
wiewiora1 Posted September 29, 2006 Author Posted September 29, 2006 to ze chodzi ladnie i jest karny to nie moja szkola tylko jego inteligencja pozdrawiam Quote
Wola Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 cóż za skromność;)Ale i tak Roki miał w schronie farta ze mu się taka opiekunka trafiła:) Quote
Wola Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Dziękuję P.Darianno:) Wiem wiem...niestety szukanie domku dla psiaka to kupa roboty... Quote
DariannaKrak. Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 :sadCyber: no niestety...tyle nowych domków by się przydało... Na osłodę wkleję nowe fotki Rokusia-tu z Panem: a tutaj sobiem śpiem na podusi...hrrrrr...... Kurcze koniecznie muszę zrobić mu fotki na spacerku,bo te "domowe" pewnie Wam się już opatrzyły. Quote
akucha Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Nam się nie optrzyły :cool1:, no co Ty Darianna, godzinami mogę ogladać te sielskie obrazki!!!! Roki z Panciem, ech jakie to piękne!!!!!!! Jaką minę ma ten pies, jaki on "u siebie"... Aż się łezka w oku kręci... Darianna, dzięki!!!!!!!!!!! Za wszystko... Quote
DariannaKrak. Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 akucha napisał(a): Darianna, dzięki!!!!!!!!!!! Za wszystko... Ależ kochane,ja tę adopcję traktuję zupełnie w inny sposób i nie sądzę,że należą się mi jakiekolwiek podziękowania!Nie zabrałam Rokiego,bo poczułam obywatelski obowiązek,tylko dlatego,ze jest to takie najsłodsze psie serducho,co poczułam już na odległość-wystarczy przeczytac pare postów w górę i widać co pisałam i co czułam-sprawdziło się co do joty. To dla nas wielka radość,że mamy Rokusia,bo mamy fantastycznego przyjaciela w domu,kochanego milusińskiego psiaka,w którego futro jak mi jest smutno mogę się nawet wysmarkać i nie powie mi,że go pobrudziłam. Roki teraz leży mi za plecami i od czasu do czasu trąca mnie nosem,żeby go po brzusiu posmyrać-taki z niego pieszczoch :) No to się smyramy po tym brzusiu :) Quote
akucha Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 No tak, ja to wiem, ale dla nas to jest coś wyjatkowego! To tak cieszy, gdy pies, któremu starasz się znaleźć dom, trafia do kochajacych go ludzi!!! Tyle lat czekał na Was w schronisku, a teraz jest taki szczęśliwy... okazał się takim wspaniałym domownikiem. Cudne to wszystko i już! Wysmyraj go od ciotek z dogo!!!!! Quote
brazowa1 Posted September 29, 2006 Posted September 29, 2006 Tak sobie pieknie Roki i pancio razem piwkuja... (ciekawe,czy pan wie,ze jest z psem na dogomanii :evil_lol: ???), ja tam lubie kazde zdjecia,czy w domu czy tez na spacerze :) Quote
Wola Posted September 30, 2006 Posted September 30, 2006 Ja też bardzo lubię nowe zdjęcia Rokiego bez względu na miejsce w ktorym są robione liczy się,że Roki ma dobrze i jest szczęśliwy,lepiej trafić to nie mógł;) Quote
wiewiora1 Posted October 1, 2006 Author Posted October 1, 2006 Jakie to wspaniale patrzec na szczescie psa , ktory przrz tyle lat musial sie zmagac z warunkami schroniskowymi.. Pancia jestes wspaniala ze go przygarnelas ,, Wiem ze Roki jest kochany , ja uwielbiam u nim ten jego usmiech i karnosc... tak bardzo sie ciesze ze jest Dogomania i dzieki temu mozliwosc znalezienia domku psom ktore nie zawsze maja szanse w normalnych warunkach pojsc do domku.. Dziekuje zwlaszcza Brazowej , Akuszce, nie wiem jak to odmienic,, Kasi za dlugie spacerki z nim no i nowej panci ktora sie w nim zakochala... Nie mam mozliwosci dzialania teraz w schronisku ale gdy tylko bede miala mozliwosc bede na Dogo .. pozdrawiam Quote
akucha Posted October 1, 2006 Posted October 1, 2006 Pancia chyba zapracowana... Pozdrawiamy :bye: :bye: :bye: Quote
Wola Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 No,Rokiemu się poszczęściło,tylko pozazdrościć...Oby reszta naszych kochanych podopiecznych też trafiła na taki wspaniały domek.Sabcia,Żabcia,Laleczka,Józio,Aza(która też mam nadzieje zawita na dogo) i wiele innych wspaniałych psiaków...Niespotkałam w schronisku chyba dwóch identycznych psiaków...Mamy ich koło 270-280 i każdy jest inny...Kazdy ma swoje indywidualne cechy i wygląd...Naprawde do wyboru do koloru,więc zapraszam ludzi,którzy mogą im zaoferować domek:) Quote
Wola Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 P.Darianno bardzo bardzo dziękuję za umieszczenie Lali na allegro bo dzięki temu prawdopodobnie znalazła dom:)Pani pewna do mnie dzwoniła w tygodniu wpadnie do schronu:) Quote
DariannaKrak. Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Kruca no od 3 dni próbuje się dostać na forum i mi sie wyswietla info,ze serwer niedostepny :/ a tak już czatuję co by nowe foto wstawic :cool3: a więc,voila: Jejju piszcie co z Lolą?? może to jakiś szczęśliwy okres dla psiurków?? Quote
akucha Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 O mamusiu, jakie foty :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: :klacz: A to trzecie od lewej... no wymiękam!!! Roki - słodziak, malutki piesio... :loveu: A dogo się nie przejmuj, wszyscy tak mamy :cool3: Darianna, ale masz fajnego psa... Quote
DariannaKrak. Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 wieeeem seseseses wszyscy mi go zazdroszczą a czo :D:D:D Quote
akucha Posted October 2, 2006 Posted October 2, 2006 Wklej te fotki odzielnie, będa większe, człek oczy nacieszy, plis.... A doczytałaś, ze Twoje Allegro, może przyniosło domek Lali??? Quote
Recommended Posts