DariannaKrak. Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 :-( prosimy o nowy wątek a ja wystawię od razu naszego pobratymca na allegro no...:( u nas wszystko w porządelu,nie miała baba kłopotu to zaczeła znów studiować,heh wiec mniej czasu znów ale psiurek sie miewa świetnie-własnie drzemie na wyrku :) W pn porobię kilka nowych fociaszy i wstawię :) Quote
Wola Posted October 21, 2006 Posted October 21, 2006 Ooo z Fociaszek będziemy sie bardzo cieszyć:)Zawsze milutko się ogląda pociechy już nie za kratami;) Quote
iberia Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 ja już nie wiem.. jak coś napiszę,to albo burę dostaję ,albo płacz wywołuję :/ z tym psiakiem robotę zaczynam od przyszłej soboty. Quote
Wola Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Katrin to sie peszek nazywa...Już Katrin sie postara o domek dla nowego kumpla;) Quote
iberia Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Peszek się mnie trzyma od dłuższego czasu.... Mam nadzieję wypromować to zwierzątko jak najlepiej się da ;) Obiecuję ! Pozdrowienia! Quote
Wola Posted October 22, 2006 Posted October 22, 2006 Katrin pozna psiaka lepiej w sobotę to napewno nam coś o nim powie;) Quote
brazowa1 Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Cieszmy sie,ze oryginalnego Rokiego wszystko gra,a sobowtorowi szukajmy domu.Bedzie dobrze,musi byc! Wola,a czy macie jeszcze taka suke,ktora wyglada jak gigantyczny jamnik? czarna podpalana,tulow jak wyzel,glowa tez tylko o polowe krotsze lapy? czegos takiego jeszcze nie widzialam.NIGDY. I mam jeszcze zdjecia czarnego pudla,on tam jest dluuuugo.Bardzo dlugo.Strzyglam go w maju.Kochany pies,tylko "niewidzialny", pewnie znowu jest okudlaczony. Quote
Wola Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Pudelka nie kojarzę niestety... a co do naszej przerośniętej jamniorki coś ale ogarek polski sama nie wiem tez pierwszy raz na oczka takiego psiaka widziałam zwała się Bessi i znalazła juz domek jakoś tak z 3 tygodnie temu moze troche później;) Trzymamy kciuki za Rokusia2 a orginalnemu życzymy zdrówka i samych dobroci w domeczku krakowskim.Ile to już czasu minęło od jego adopcji...Proszę P.Darianne o ucałowanie go ode mnie;) Quote
brazowa1 Posted October 26, 2006 Posted October 26, 2006 Wola,a co z posokowcem ze sliniankami???????? Quote
iberia Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Nom..Bessi znalazła domeq-cieszę się,bo fajna z niej psina była/jest ;)/ KOjarzę pudla i on raczej jeszcze przebywa w schronie..Albo mylę go ze sznaucerem,ale wątpię ;) POsokowiec jest na bank-biały w brązowe plamki na tułowiu??Nie rzuca się w oczy,bo nawet nie szczeka na przechodzących obok ludzi :/ Jutro jadę do schronu i zapoznam się bliżej z Rokim2 /muszę zmienić nazwanie,bo Roki kojarzy kojarzy mi się tylko z jednym psem :loveu:/ Jeśli podejdzie,bo odniosłam wrażenie,że to bidne stworzonko :( Patrzył smutno i jeszcze zgarbiony...Ponoć od 2005roku tam przebywa..dziwne,że go nie zauważyłam...Pewno byłam zapatrzona w jednego czekoladowego :) Pozdrawiam serdecznie! Quote
Wola Posted October 27, 2006 Posted October 27, 2006 Katrin posokowce to chyba raczej brązowe są... ale dobra mniejsza z tym bo moze to mi sie myli.Kiedyś był taki posokowiec chyba ale dawno go nie widzialam pewnie go juz nie ma, ale tego posokowca co ja widziałam to chyba jeszcze w lipcu Quote
iberia Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Wróciłam ze schronu po 15..Przechadzając się po boksach,zauważyłam ze zdziwieniem,że Bessi wróciła :-( przykro,bo zwierzak fajny..trochę przytyła,ale ponoć została oddana,bo nie szczekała. Jeśli chodzi o Rokiego2 :razz: gdy weszłam do boksu i się do niego zbliżałam-uciekał za budy i tak goniliśmy się przez 5 minut. Koleżanka i ja złapałyśmy go w pułapkę,ale to też nie wyszło,bo na nas warczał z zębami na wierzchu :-o GDy w końcu udało się go w smycz włożyć,to biegłam za nim aż do bramki ;) Na spacerku okazało się,że bardzo się ucieszył/ogonek w ruch :evil_lol: i szybki bieg/. Był w klatce od 2005 roku !!!! i ja dopiero dzisiaj pierwszy raz z nim wyszłam..Zwierzak się zestresował,ale już wie,że człowiek to dobra istota.Stwierdziłam,że Roki kojarzy mi się z jednym zwierzem :loveu: i nazwę go po swojemu.Nowe imię czekoladowego to Oktan. Takie imię,bo lubię chemię.. :lol: Ten pies jeszcze znajdzie swój dom!! Pozdrawiam!! Quote
iberia Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Pudla nie widziałyśmy,ale na stówę pewności nie mam... Oktan jeszcze nie ,bo jak na razie zdjęć brak /znowu ten sam problem z aparatem.. :mad:/.Póki co-chcę poznać go bliżej /charakterek,zachowanie wobec innych zwierząt,itp./ Quote
Wola Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 To fakt żal Bessi i jej powrotu ale brązowa się pytała czy moze jakieś propozycje domku są?? Roki2 to fajny psiak zdjęcia jakoś się skombinuje ale jak juz Katrin wspomniała najpierw troche więcej info o nim potrzeba, bo z niepełnymi danymi i bez zdjęć to marne szanse na dogo.tego pudelka to ja wogóle nie kojarzę i dziś też go nie widzialam... Quote
brazowa1 Posted October 28, 2006 Posted October 28, 2006 Przesle Wam zdjecia pudla,a najlepiej wypytam wiewiore,gdzie on byl dokladnie.To wspanialy pies,ale chowa sie po budach.Czarny,sredni z dlugim ogonem. Bessi oddana? dawac ja na dogo!zachwycila mnie.Czegos takiego nie widzialam!Dwa metry 30kilowego jamnika :) ! Quote
Wola Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Niestety wiewióra była w schronie kupe czasu temu, a nasze psiaki mial zmianę miejsc więc obawiam się ze to nam nie pomoże, ale o zdjęcia prosimy to w sobote sie jeszcze kogoś w schronie zapytamy i poszukamy;) Bessi na dogo to dobra myśl tylko najpierw fotencje trzeba mieć a u nas to zawsze problem...to aparatu brat to kabla to czasu... Quote
wiewiora1 Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 Brazowa niestety posokowca mimo intensywnego leczenia i duzej uwagi nad jego zdrowiem ze str wet , posokowca nie dalo sie uratowac,,, Szkoda.... Pudel byl na starych wybiegach gdzies 4 wybieg od poczatku jakies 31...ale juz sama nie pamiatam,,, A co do Rokiego 2 , to jest prawie ze identyczny jak nasz Roki , jak brat blizniak , Kiedys pracowal w schronie jeden facet , byl troche dziwny , jednak psy go uwielbnialy. Nawet kiedy zmywal nosil niektore na rekach i przytulal. Roki 2 go uwielbial , reszcie ludzi nie dawal do siebie zbytnio podchodzic, Ale to wymaga tylko czasu i pies wroci do ludzi.. A co do naszego Rokiego , to jak tylko przyjade kiedys tam , Pierwsze odwiedziny kieruje oczywiscie do Czarnej mojej kochanej , a potem do Rokiego . , Dofi Oj troche bedzie tego zwiedzania , Ale tak bardzo chce je odwiedzic, Pozdrawiam Quote
wiewiora1 Posted October 29, 2006 Author Posted October 29, 2006 A co do Besi to wspaniala psina i tak bardzo lgnie do ludzi, A Brazowa od razu sie nia zafascynowala... A [pozdrowienia dla Kasi wolontariuszki ktora dbala o Rokiego podczas mojej nieobecnosci..No i dla wszystkich wolontariuszek .. U gory widze foty moich kochanych psiakow. Cos nie mam szczescia do znajdywania im domu.. Siedzxa juz tak dlugo , i niedlugo bedzie zima. Ja sama ucieklam przed nia w cieplejsze o choc troche miejsce i bezdusznie zostawilam malce moje, Ale mam nadzieje ze w koncu sie im uda, Brazowa ma szczescie i reke do znajdywania domow. Brazowa pomocy Quote
iwlajn Posted October 29, 2006 Posted October 29, 2006 Wiewióra wybrałaś największe piękności i jeszcze się martwisz czy znajdą dom?? Nie ma bata, muszą. Quote
Wola Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Więc postaramy się i o watek Bessi jak tylko załatwimy ten aparat. To fakt Wiewióra wybrała (a raczej to one ją wybrały)naprawdę wielkie piękności:loveu:Ale mamy jeszcze spory zapas naprawde cudownych psiaków,które siedzą gdzieś schowane więc ludzie ich nie widzą i nam sie marnują w schronie Quote
iberia Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Hej,hej!! dziękuję za pozdrowienia,Olu i nawzajem :lol: Teraz się zajmę Rokim2/ dla mnie to Oktan,bo i tak nie reaguje na poprzednie imię../.Jest nieśmiały i bardzo boi się ludzi,a szczególnie dotyku,ale spróbuję coś na to zaradzić ;) Na razie robię przerwę w wyjazdach do Ciapkowa,więc wszelkiego rodzaju pytania kierować proszę do koleżanki po fachu - Soni (Woli). Pozdrawiam resztę ludków z dogo!! Quote
Wola Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Wszelakie pytania mile widziane;) Chętnie na jakiś czas zastępie Kasię bo wiadomo maturka duzo czasu zajmuje;) Quote
brazowa1 Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 sluchajcie,czy Wy w Lali nie widzicie mc husky? Bessi,ten 2metrowy jamnik ,zauroczyla mnie,bo jako zywo takiego cuda nie widzialam,a gdyby ktos mi opowiedzial,to bym nie uwierzyla.:lol: Wielkosci mojej suki,tylko te lapy! i z charakteru wygladala na fajna,podali jakis powod oddania ludzie,ktorzy ja na chwile zaadoptowali? A co do pudla,Wola,przeslesz mi maila? czesto natrafiam na jego zdjecia i jest moim wielkim wyrzutem sumienia. Zachowywal sie tak wspaniale podczas strzyzenia.Moze go rozpoznacie?tylko on podobno z budy niechetnie wychodzi. Quote
Wola Posted October 30, 2006 Posted October 30, 2006 Co do pudla to bede mogła sprawdzic dopiero w sobotę wczesniej do Ciapkowa się nie moge wybrac.e-maila wysyłam na PW;) Bessi nie tylko wygląda na sympatyczna ale i jest sympatyczna;) Ludzie oddali ją bo nie szczekała a miał to byc pies szczekający:angryy: Lala ma coś z tego typu psów nie koniecznie z husky ale moze cos pokrewnego;) Quote
iberia Posted October 31, 2006 Posted October 31, 2006 Lala i husky ?? no way... Jak już to akita inu... Quote
Recommended Posts