Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 517
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jesteście przekochane,nie mogę uwierzyć w to,ze istnieją tacy ludzie,którzy dla dobra psiaka,potrafią zrobić pospolite ruszenie!

Dziewczyny,czy któraś z Was ma kontakt do zastępczyni p.Oli,która zajmie się Rokim po Jej wyjeździe? (czy to może p.Iza?)-trzebaby przygotować Rokiego do podróży,na pewno będzie potrzebna smycz,obroża i "namordnik" jakiś??
Przesłałabym pieniążki na konto aby wyposażyć Roka ,bo przecież to co ma teraz w schronisku powinno pozostać na jego wyposażeniu czy tak?

Posted

Ola jest do czwartku, jutro na pewno odezwie się na dogo ona lub brązowa1. Wszystko bedzie ustalone i dopilnowane, bo Ola (wiewióra1) to solidna firma i nie zostawi swoich psów bez nadzoru!!! Nie wypuszczą Rokiego w podróż bez "osprzętu" :lol: One wszystko nam napiszą!

Posted

Hurra hurra hurra!!! wtreszcie ktoś zainteresowany! Baaardzo się cieszę..:loveu: Roki to kochany pies-ciągnie do wszystkich/ludzi,zwierząt.../.jeśli chodzi o spotkanie z kotem,to myślę,że nie będzie z tym problemów...Czasem pokaże ząbki jak ktoś na niego warknie,ale to musi być ostra zaczepka.. Dziś byłam z nim na spacerq/jak obiecałam zresztą/..Jak zawsze uśmiechnięty i merdający ogonem :razz: Jeśli będą jakieś pytanka ,które nurtują zainteresowanych apropos zachowania na spacerze czy innych psiaków-słucham. Bardzo trafny wybór p.Darianno :) pozdrawiam

Posted

No jestem, jestem. Czytam i sie ciesze, ze moze wszystko sie uda.Jakby udalo sie dopasowac wyjazd Irmy z druga dogomaniaczka. We wtorek bede w schronie , poniewaz z tego co wiem od Brazowej przyjezdzaja po Sendi. Chce ja jeszcze przed podroza pokazac dokladnie wetowi. bowiem ostatnio nie dala sie obejzec ,nowym pracownikom i wetowi, bo ze strachu szla z zebami. Wtedy od razu przyszykuje jemu caly sprzet niezbedny . Smycz , obroza, kaganiec, adresowka, adresowka, adresowka... Dokladnie obejze jego ksiazeczke, pewnie go jeszcze raz odrobacze, w koncu ma jechac do dziecka..
A co do dziecka, to zawsze kiedy doroslego psa wydaje do domu w ktoryj jest dziecko mam pewne obawy. Nigdy na sto procent nie moge reczyc za zachowanie psa w stosunku do malca. Roki wg mnie jest kochany, grzeczny itp.. Ale nie zagwarantuje, ze nie bedzie rozrabial w domu. niszczyl, zalatwial sie , i tolerowal dziecko

Posted

Wierze, ze przyszla wlascicielka jest tego swiadoma i dokladnie wszystko przemyslala. Nie jest w mojej mocy odstraszanie tu tego , ale ja nigdy do konca nie recze za psa w stosunku przynajmniej do dzieci , czy tez do kota... Z tego co opowiedal mi pracownik, Roki zostal oddany bo ponoc zagryzal kury, mam jednak nadzieje, ze do kotow bedzie odnosil sie pozytywnie.. To kochany pies, Siedzi od dawna z malcami na wybiegu. Oczywiscie przy jedzeniu rzadzi, w koncu jest silniejszy, ale jest tez mily i pozwala innym na komsumpcje...

Obiecalam przyszlej wlascicielce, ze wszystko jej przesle na komorke. Dzis specjalnie do mnie dzwonila,.Nie moze wejsc na dogo bo ma jakies problamy z kompem , ale nie chce , zebysmy z powodu braku jej nieobecnosci pomysleli , ze zrezygnowala..Jest caly czas na niego chetna i poniesie kazde koszty podrozy , itp.. Bardzo jej zalezy na Rokim... Trzymam kciuki. Jesli beda jakies problemy z kontaktowaniam sie z nia, mozna dac jej strzalke ona oddzwoni. to chyba na razie tyle.

Zaraz jej napisze, ze jesli uda sie transport warszawa.. krakow.. To Roki zawita u niej ..

Posted

Ona o tym transporcie wie, my jeszcze nic nie mamy ustalone, bo padł serwer dogo i nie pojawiła się jeszcze zasadzkas, która zaproponowała, że przewiezie psa z W-wy do Krakowa. Czekamy.... Dogo działa dziś od niedawna...

Posted

Wydaje mi sie ,ze nie byloby problemu z Rokim w pociagu.. Po dluzszym spacerze Mlody troche wymieka , wynika to pewnie ze starej kontuzji lapy, potem z wywalonym jezorem i wielkim usmieszkiem na twarzy wyleguje sie pod drzwiami biura.. Wiec wg mnie siedziec bedzie grzecznie. Jednak czy nie bedzie mial sklonnosci do znaczenia swojego wagonu,, tak jak zapewne robi kazdy pies schroniskowy w swoim boksie, to nie wiem... Ale to grzeczny psiak i chyba daloby sie przejsc przez wszystko spokojnie...
Ja Jego nie mialam nawet nigdy w pomieszczeniu. . Nasz kontakt ograniczal sie do spacerow i lazenia po schronie. i glaskaniu..

Posted

Tak bardzo bardzo się cieszę:multi::multi::multi:Roki zasługuje na nowy domek, pełen miłości i tak wspaniałą włascicielkę.Pani gratuluje wyboru,lepiej chyba trafić Pani nie mogła.To cudowny psiak:):):)trzymam kciuki za szczęśliwy koniec starań o transporcik;););)Katrin chodzi z nim zawsze na spacery więc jak już wspomniała można ją pytać o wszystko:):):)

Posted

Dokladnie Katrin bardzo go polubila i poznala. Zapewne bardzo bedzie sie cieszyc, ze Roki poszedl do wspanialych ludzi.. No ale jak nie bedzie juz jego to katrin ma wspaniala reke do psow i zapewne nie jednego psa ulozy i sie z nim zaprzyjazni..
Tak wiec trzymam kciuki // Katrin zapewne tez bardzo mocno. Mam nadzieje , ze powie cos jeszcze od siebie o naszym wspanialym Rokim i jego wesolkowym charakterze,, Im wiecej osob tym lepiej . A ona ostatnio przejela go ode mnie i swietnie sie w tym sprawdza. W koncu nie moglam odejsc nie zabezpieczajac moich psiakow i trafnie wybralam Katrin...

OOO Katrin nastepna w kolejce do ciebie jest nasza kochana Zaba, z naszej fasolki , jest tak samo radosna jak Roki.. No jest troche mniejsza ale za to tak samo kochana jak on

Posted

jestem,jestem i czekam na info w sprawie przeprowadzki Rokickiego :lol:
Będziemy się uczyć siusiu na zewnątrz(na szczęście mieszkamy na 1szym piętrze,to w razie awarii-truchtem pod drzewko ;) )
Chyba przez kilka pierwszych dni,Roki będzie jezdził ze mną do pracy,bo nie chciałabym narażac go na stres związany z (co prawda niedługim ale jednak) samotnym spędzaniem czasu w nowym,nieznajomym jeszcze miejscu.
Przy okazji- która z Krakowianek moze mi polecić dobrą lecznicę wet?
Bo z Kiciarą to bywałam w małej przychodni w tym samym bloku ale jakoś bez entuzjazmu...:roll: