Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nie hura, bo mam pocieczkową tybetkę w domu i jeszcze ją psy ciut wąchają, ale tylko ciut, więc jak ją wykąpię, to może jakoś będzie. I owczarka Kaloszka nie będzie - więc zamieszanie mniejsze

i na 95 % mam miejsce na hotelowanie na ten kolejny tydzień w krainie jezior, tylko czy nie zwariuje od tych pdróży?

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
nie hura, bo mam pocieczkową tybetkę w domu i jeszcze ją psy ciut wąchają, ale tylko ciut, więc jak ją wykąpię, to może jakoś będzie. I owczarka Kaloszka nie będzie - więc zamieszanie mniejsze

i na 95 % mam miejsce na hotelowanie na ten kolejny tydzień w krainie jezior, tylko czy nie zwariuje od tych pdróży?

A właśnie że HURA!
Dasz radę :calus:- wszystko dla plaskatych rupieci przecież...:mdrmed:

Posted

nie myślałam...ze oprócz domów dla pekinów będę musiała szukać domu dla shih tzu...a jednak...szukam super domu dla Tito:( zdjęcia i opis tu:

http://www.dogomania.pl/threads/182450-ALARM-Kielce-prosimy-o-1-dla-ps%C3%B3w-z-Kielc!-info-str.1?p=16541955&viewfull=1#post16541955

i raczej jakby się jego "właściciel" znalazł to bym na niego wypuściła moje bullowate...wstyd się przyznać...ale pomimo całej mojej miłości do bullowatych i jajników...koffam bardzo tego małego brzdąca, więc muszę miec na niego baczenie (niestety 5 pies u mnie na stałe nie przejdzie:() - więc jeśli miałybyście dobry domek dla Tito to podeślijcie, proszę...

i nie zapominajcie o naszym pekinku:(

Posted

Niestety Aga-Czakra na darmo jechała taki kawał drogi z Gdańska do Torunia...
Pieska już nie ma - schronisko pomimo że wiedziało o całej akcji i było w kontakcie z vena&vivi nie raczyło nawet dać znać że pies notabene bez kastracji został wczoraj lub dzisiaj wyadoptowany...
Żal mi i psa i żal mi Agnieszki która poświęciła swój czas i pieniążki aby go dzisiaj przywieść.
To taka nauczka na przyszłość - pies musi czekać w DT na transport żeby ktoś mógł po niego jechać
bo potem to tak właśnie wychodzi...
Tylko kupę skrętu, organizowania, planowania a potem cała para idzie w gwizdek.

Posted

wiesz - to jest kolejny zarezerwowany pies w typie, który znika w dniu lub dzień przed odbiorem. Oczywiście bez powiadomienia osób zainteresowanych i zaangażowanych.
Mnie jest tylko przykro, że nie mogłam tydzień wcześniej. I mam nadzieję, że kiedyś dowiemy się prawdy co tak na prawdę stało się z psem

Posted

Witam !!!
Dzisiaj znalazłam już drugie ogłoszenie gdzie ktos psa wsadził w karton i wyrzucił w lesie aż mnie krew zalewa jak na to patrze:angryy:

http://www.przygarnijzwierzaka.pl/ogloszenia/MOJKA-suczka-shih-tzu-wyrzucona-do-lasu--ADOPTUJ-id20468.html

MOJKA została znaleziona wraz z 6 innymi psiakami w kartonie w lesie przy wielkich mrozach.
Sunia miała ogromną przepuklinę, musiała rodzić wielokrotnie, przez co prawie cała macica przeszła przez mięśnie i utworzyła się ogromna przepuklina. Sunia jest już po pierwszej operacji, została wysterylizowana i przepuklina została z jednej strony usunięta. Za jakiś czas potrzebna będzie druga operacja.
Mojka będzie już zawsze pieskiem szczególnej troski, ta przepuklina może się odnawiać, więc trzeba wziąć to pod uwagę chcą przygarnąć sunie.
Mojka może mieć 3-5 lat - nie wiemy, u małych ras ciężko jest stwierdzić wiek, bo kamień mają już nawet 2 letnie psiaki.
Sunia może być mix yorka i shih-tzu, waży 6 kilo. Jest bardzo kontaktowa, uwielbia głaskanie i kontakt z człowiekiem. Nie umie chodzić na smyczy i nie jest nauczona czystości.
Szukamy dla niej wspaniałego domu, bez dzieci, gdzie zostanie otoczona odpowiednią opieką i będzie mogła czuć się bezpiecznie.

trzeba nie mieć serca żeby takie cos zrobić:shake: może szybciutko uda jej sie poszukać kochajacych właścicieli , patrząc na jej pyszczek mogła bym zatulić ją :loveu:

Posted

Piękna dziewczynka...No szlag mnie trafia na tych co to się w krzyżowanie najbardziej chodliwych ras bawią...
A jak nie sprzeda to do lasu...
No cudna jest -ech i to w dodatku w moim typie...
Kurde zakochałam się...

Posted

numer: 961
numer chip: 967000009234827
imię: Gumisia
wielkość: mala
rasa: shih tzu
data przyjęcia: 2011-04-02
kwarantanna do 2011-04-16
przebywa w boksie: biuro

opis: Gumisia to młodziutka sunia shih tzu. Jest ufna, przyjacielska i przemiła. Czy ktoś jej szuka?

SCHRONISKO MARMUROWA 4 W ŁODZI
TEL 42 656-78-42

Posted

dałam ja na Facebooka!!!
zastanawia mnie dlaczego w opisie płeć jest pies a dalej pisze ,że to suczka?
skoro ma czipa to powinien od razu właściciel się znależć,chyba ,ze to czip schroniskowy