Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dramat:(
Mamy w schronisku sunię shi tzu, ok 7-8lat. Strasznie zaniedbana:( znaleziona na ulicy, zeby ponoś fatalne, filc taki, ze skóry nie mogłam dotknąć aby zobaczyc czy jest chuda. Jest bardzo malutka, znacznie mniejsza niż te psy co na co dzień widuję. Trzeba jej znaleźć natychmiast jakiś dt ale w okolicha Łodzi bo musi wrócic do schroniska na sterylkę, tylko pod takim warunkiem wydadzą mi psa na kwarantannie.W schronisku mogliby ją ogolić, ale taka nagusieńka nie może trafić do boksu bo zmarznie:( zdjęcia brzydkie bo ona cały czas krąży wzdłuż krat:(
oto ona:(

Posted

Witam serdecznie!
Po 2 miesiącach walki o życie i 3 operacjach musiałam uśpić swojego yorka, 2-letniego synka:(
Ból jest wielki, ale pustka w domu jeszcze większa. Zanim ew. kupię psa (z rejestrowanej hodowli) szukam pieska, którego mogłabym zaadoptować i dać dobry dom. Ze względu na alergię i miłość do maluszków poszukuję "psa z włosami", bardzo chętnie Shih Tzu.
Jestem z Warszawy, mogę odebrać psa z terenu województwa mazowieckiego.
Dom spokojny, stabilny, dwoje dorosłych, bez dzieci, bez innych zwierząt.
Jestem w kontakcie z Mikropsami, ale nie mają "włochaczy".

Będę śledziła wątek - z góry dziękuję za info!

Pozdrawiam,
Magda

Posted

Piechciu - my ze schronu w Łodzi nie mamy problemu z wydaniem psa bez sterylki bo naszą fundację dobrze tam znają.
Jakby co pisz do mnie priva

Posted

Witam,
Zgłosiłam się z deklaracją sterylizacji suni w Warszawie, gdzie mieszkam i najchętniej jako ds. Czekam na informację o wizycie przed adopcyjnej.

Posted

Gdzie ta sucz jest? W jakim schronie?
Dzwoniłam do Łodzi i dziewczyny z wet. twierdzą że nie mają biało czarnej shih- tzu na kociarni.Co prawda nie rozmawiałam z Panią dyrektor bo to niedziela i jej dzisiaj nie ma.
Szkoda że nic konkretnego nie wiem np. numeru schroniskowego - Figu dzisiaj wraca z Katowic to zabrałaby ją do Wa-wy.
Nic nie rozumiem...:confused:

Posted

Osa napisał(a):
Gdzie ta sucz jest? W jakim schronie?
Dzwoniłam do Łodzi i dziewczyny z wet. twierdzą że nie mają biało czarnej shih- tzu na kociarni.Co prawda nie rozmawiałam z Panią dyrektor bo to niedziela i jej dzisiaj nie ma.
Szkoda że nic konkretnego nie wiem np. numeru schroniskowego - Figu dzisiaj wraca z Katowic to zabrałaby ją do Wa-wy.
Nic nie rozumiem...:confused:

Ta sunia jest w schronie w Pabianicach. Chyba o niej czytałam na ich wątku ogólnym.

Posted

Aaaacha...
Dzięki - już piszę do Piechci.
Na razie trzeba jej transport zorganizować do Warszawy.
Jeśli chodzi o DT to w tym przypadku nie ma takiej potrzeby.
U Kasi w Plaskatym Azylu są domowe warunki
no i epc chce dać jej DS ale dobrze widzieć na przyszłość że jest taka możliwość bo czasami DT jest potrzebny.

Posted

as_ko napisał(a):
Ta sunia jest w schronie w Pabianicach. Chyba o niej czytałam na ich wątku ogólnym.

moja została przygarnięta z podsieradzkiej pseudohodowli z fundacji niechciane i zapomniane
[h=3][/h]

Posted

celowo nie napisałam miejscowości bo wiedziałam, że rozdzwonią się telefony po schroniskach:) a nasze tego nie lubi:( a poza tym wystarczy spojrzeć na moją miejscowość w profilu:) dowiem się jutro co i jak z tą sterylką czy wydadzą ją czy nie. A kto to jest kasia z azylu? to jest epc czy ktoś inny?

Posted

Kasia to szefowa Kociego Świata:)
Piechciu15 nie ma się co denerwować,chcemy żeby jak najkrócej plskate były w schroniskach,dt w Łodzi już czeka na małą

Posted

Wydaje mi sie ze ta sunia jest miksem shih tzu i biewera(podobne umaszczenie)to by wyjasnialo dlaczego jest taka malutka.
gdyby nie doszlo do adopcji a sunia nadal bylaby w Wawie
dajcie prosze znaka:)

Posted

shih- tzu występują w każdym umaszczeniu a pseudo zrobiło swoje miniaturyzując rasę która miniaturowa nigdy nie była. Bozia wie z czym krzyżują dla uzyskania karłowatości - przeważnie z czinami japońskimi lub pomeranianami aby zachować płaską kufę.
Oki - damy znać co i jak:)
epc- jesteśmy w kontakcie:)

Posted

wszystko jest ustalone. Ja jutro trochę namieszałam w pracy aby jechać na 10:) więc punkt 9 stawiam sie w schronisku po sunię i zabieram ją ze sobą do Łodzi a pani Beata będzie już czekała pod moją pracą i przejmie małą:) całkiem nieźle to wykombinowałam:) ciekawe tylko czy zrealizuję:) dobrze, że maleńka będzie już bezpieczna. Mam tylko nadzieję, że nie boi się dzieci i nie ma do nich urazy bo pani Beata ma 3.

Posted

przecież napisał ze oddam w dobre ręce!! trzeba przyjechać do niego i zagrozić policją kurna niech się wystarszy dziad, wydrukuj ustawę, jak masz fundację jakoś pod bokiem to weź kogoś.

Posted

ysmay napisał(a):
Napisałam do Pana, aby coś więcej napisał o pieskach. Napisałam również, że jak są do oddania za darmo (zgodnie z ogłoszeniem) to chętnie je przygarnę. Zobaczymy co odpisze.

Poczekamy, ja dzwoniłam pod wskazany numer... A wieści przekazałam. Masakra.