Osa Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 Super! Cudnie czyta się takie wiadomości..:loveu: Bożenko wszyscy się ogromnie cieszymy że Alex znalazł wspaniały dom. Jemu niestety trzeba wydzielać jedzonko bo on musiał być bardzo głodzony - wyżera dosłownie wszystko i wszystkim - nie ma umiaru jadłby dotąd aż by się pochorował... Ps. Biedne sąsiadki będą mocno rozczarowane bo Alex również nie szczeka...:evil_lol: Quote
Bgra Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 (edited) uważam z jedzeniem,ale daję mu gryzaczki,Hana zaczyna go prowokować do zabawy:)on jednak zadaje się jej nie zauważać;)ona nosi mu zabawki i swoje gryzaczki,karmię je osobno i jeden spacer mają osobny,żeby Hanka się wybiegała z 2 razy się zgubił w kuchni....i dał głos:) kocha mizianie,zaraz nadstawia łebek albo brzucholek:)ale sam sobie też świetnie radzi jak chce się podrapać,podstawia tyłeczek pod fotel(na nóżkach)i się ociera:):););) ooo znowu się zgubił;) sąsiadki nawet nie wiedzą o nowym lokatorze:) Edited February 19, 2012 by Bgra Quote
Bgra Posted March 6, 2012 Posted March 6, 2012 (edited) wczoraj dodane ogłoszenie o odchowanym szczeniaku shih-tzu,cudowny upsss ogłoszenie było płatne-skasowałam link Edited March 7, 2012 by Bgra Quote
Agucha Posted March 11, 2012 Author Posted March 11, 2012 Imię: Białasek Plec: piesek Wiek: ok. 1 rok Waga: ok 6 kg Miejsce: DT w Krakowie Sterylizacja: Nie Stosunek do dzieci: nie sprawdzono Stosunek do innych psów: pozytywny Stosunek do kotow: interesuje sie i moze gonic Charakter: Bardzo wesoły i kontaktowy - zywiolowy piesek. Potrafi zachowac czystosc w domu Kontakt: 605 491 538 Quote
Bgra Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 przystojniak,na pewno znajdzie szybciutko domek Quote
lili13 Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Aga:)daję chłopaka na nasze forum i na FB i psy zagione/znalezione Quote
Osa Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 My też jutro będziemy miały chłopaczka shih- tzu i sunię pekinkę - oboje zabrani interwencyjnie z rozbitej pseudo. Quote
snooki Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 czy jakieś psiaczki są do adopcji z okolic Zielonej Góry? mój shih tzu też był od pseudo hodowców, zarzekali się że nie są handlarzami, a psiaki sprzedają bo raz suczkę dopuścili(niby zalecenia lekarza). suczka wyglądała na zaniedbaną, i chudą. włosy skołtunione i trzymana była razem z szczeniaczkami w szopie! :( Quote
Osa Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 Tak pseuduh powie wszystko co chcesz usłyszeć. Taaa...zalecenie lekarza chyba z ciemnogrodu. Słyszę to czasem ale nie jestem pewna czy to tylko głupia wymówka czy to prawda - a swoją drogą jakbym dorwała takiego weta co głosi takie "mądrości" o dopuszczaniu suczek dla zdrowia to naprawdę byłby biedy... snooki - trzeba szukać po forach - tam są ogłoszenia o shih- tzu w potrzebie może coś trafisz z tych okolic. Quote
snooki Posted March 12, 2012 Posted March 12, 2012 tak jak mówisz. miałam z narzeczonym kupić od nich suczkę. Na drugi dzień jak mieliśmy ją odebrać powiedziała nam że suczkę sprzedała i że mamy się cieszyć że chociaż psa zostawiła, bo podobno ktoś chciał oba pieski. zgodziliśmy się bo piesek był przesłodki. swoją drogą mówiła że suczka urodziła tylko dwa szczeniaki. a niecałe 2tyg później narzeczony pokazał mi nowe ogłoszenie od tych samych ludzi. Quote
Agucha Posted March 12, 2012 Author Posted March 12, 2012 snooki napisał(a):(...)swoją drogą mówiła że suczka urodziła tylko dwa szczeniaki. a niecałe 2tyg później narzeczony pokazał mi nowe ogłoszenie od tych samych ludzi. ...bo ta konkretna mogła urodzić tylko 2. Reszty dobytku nie widziałaś ;) Quote
snooki Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 dokładnie, reszty mogłam nie widzieć. aż mi serce pęka na samą myśl że mogły być u nich jeszcze inne psy mieszkające w takich warunkach. Quote
haliza Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Osa napisał(a): Słyszę to czasem ale nie jestem pewna czy to tylko głupia wymówka czy to prawda - a swoją drogą jakbym dorwała takiego weta co głosi takie "mądrości" o dopuszczaniu suczek dla zdrowia to naprawdę byłby biedy.... Mówią, mówią też wiem od dziewczyny która dłuuugo namawiała właściciela do wysterylizowania włóczącej się suni .....i co nie bo vet powiedział, że raz musi mieć szczeniaki :cool3: Quote
ala56 Posted March 17, 2012 Posted March 17, 2012 (edited) Mam prośbę - wczoraj wieczorem zaginęła w Stolarzowicach / Bytom - śląskie/ suczka shihtzu - Dzięki pomocy dobrych ludzi suczka się odnalazła. Edited March 17, 2012 by ala56 Quote
Lili8522 Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Suczka shih do oddania http://tablica.pl/oferta/sunia-shih-tzu-IDSXGn.html#1fa3fff4;promoted Quote
Osa Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 Czekam na rozsądne propozycje. "Rozsądna propozycja" to nie mniej niż trzy stówy...Niestety Quote
Bgra Posted March 21, 2012 Posted March 21, 2012 jaka ja do niedawna byłam naiwna... wstyd się przyznać Quote
Lili8522 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='Osa']Czekam na rozsądne propozycje. "Rozsądna propozycja" to nie mniej niż trzy stówy...Niestety Szczerze mówiąc to nie pomyślałam o tym w ten sposób... :roll: Quote
ojasia Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 [quote name='Agucha']Imię: Białasek Plec: piesek Wiek: ok. 1 rok Waga: ok 6 kg Miejsce: DT w Krakowie Sterylizacja: Nie Stosunek do dzieci: nie sprawdzono Stosunek do innych psów: pozytywny Stosunek do kotow: interesuje sie i moze gonic Charakter: Bardzo wesoły i kontaktowy - zywiolowy piesek. Potrafi zachowac czystosc w domu Kontakt: 605 491 538 Chłopak na już swojego ludzia? Czy nadal szuka domu? Quote
Osa Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 (edited) ojasia napisał(a):Chłopak na już swojego ludzia? Czy nadal szuka domu? Trzeba dzwonić pod podany numer i dowiedzieć się. bgra1@tlen.pl napisał(a):jaka ja do niedawna byłam naiwna... wstyd się przyznać Lili8522 napisał(a):Szczerze mówiąc to nie pomyślałam o tym w ten sposób... :roll: Oj mnie już mało co zdziwi. Naprawdę. Chociaż niektórzy dają radę mnie zaskoczyć...:roll: Jak w ogłoszeniu kobieta podaje że suczka jest po pierwszej cieczce a sunia przecież niehodowlana to mi się od razu światełko włącza... Szkoda mi jej oby nie trafiła na rozmnażacza bidulka. Edited March 22, 2012 by Osa Quote
lili13 Posted March 22, 2012 Posted March 22, 2012 mnie też się światełko bardzo czerwone włącza jak widzę info.po pierwszej cieczce:(:( Quote
as_ko Posted March 29, 2012 Posted March 29, 2012 W schronisku w Puławach jest taka suczka: Moim zdaniem to mix shih-tsu. Suczka jest bardzo spokojna, trochę nawet przestraszona. W schronisku jest od niedawna, dlatego niewiele o niej jeszcze wiemy. Gdyby ktoś byłby zainteresowany, to w sobotę mogę zrobić więcej zdjęć i dowiedzieć się czegoś więcej. W razie czego tu jest wątek schroniska: http://www.dogomania.pl/threads/194892-Psy-ze-schroniska-w-PU%C5%81AWACH!!-Potrzebna-pomoc! Quote
Osa Posted March 30, 2012 Posted March 30, 2012 (edited) Kurcze jakby był transport mogłaby do nas przyjechać. Na zdjęciu widać ze w klatce jest drugi - czarny plaskatek. Edited March 30, 2012 by Osa Quote
Recommended Posts