Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Super! Cudnie czyta się takie wiadomości..:loveu:
Bożenko wszyscy się ogromnie cieszymy że Alex znalazł wspaniały dom.
Jemu niestety trzeba wydzielać jedzonko bo on musiał być bardzo głodzony - wyżera dosłownie wszystko i wszystkim - nie ma umiaru jadłby dotąd aż by się pochorował...
Ps.
Biedne sąsiadki będą mocno rozczarowane bo Alex również nie szczeka...:evil_lol:

Posted (edited)

uważam z jedzeniem,ale daję mu gryzaczki,Hana zaczyna go prowokować do zabawy:)on jednak zadaje się jej nie zauważać;)ona nosi mu zabawki i swoje gryzaczki,karmię je osobno i jeden spacer mają osobny,żeby Hanka się wybiegała
z 2 razy się zgubił w kuchni....i dał głos:)
kocha mizianie,zaraz nadstawia łebek albo brzucholek:)ale sam sobie też świetnie radzi jak chce się podrapać,podstawia tyłeczek pod fotel(na nóżkach)i się ociera:):););)
ooo znowu się zgubił;)

sąsiadki nawet nie wiedzą o nowym lokatorze:)

Edited by Bgra
  • 3 weeks later...
Posted (edited)

wczoraj dodane ogłoszenie o odchowanym szczeniaku shih-tzu,cudowny

upsss ogłoszenie było płatne-skasowałam link

Edited by Bgra
Posted

Imię: Białasek
Plec: piesek
Waga: ok 6 kg
Miejsce: DT w Krakowie
Sterylizacja: Nie
Stosunek do dzieci: nie sprawdzono
Stosunek do innych psów: pozytywny
Stosunek do kotow: interesuje sie i moze gonic
Charakter: Bardzo wesoły i kontaktowy - zywiolowy piesek. Potrafi zachowac czystosc w domu
Kontakt: 605 491 538

Posted

czy jakieś psiaczki są do adopcji z okolic Zielonej Góry? mój shih tzu też był od pseudo hodowców, zarzekali się że nie są handlarzami, a psiaki sprzedają bo raz suczkę dopuścili(niby zalecenia lekarza). suczka wyglądała na zaniedbaną, i chudą. włosy skołtunione i trzymana była razem z szczeniaczkami w szopie! :(

Posted

Tak pseuduh powie wszystko co chcesz usłyszeć.
Taaa...zalecenie lekarza chyba z ciemnogrodu.
Słyszę to czasem ale nie jestem pewna czy to tylko głupia wymówka czy to prawda -
a swoją drogą jakbym dorwała takiego weta co głosi takie "mądrości" o dopuszczaniu suczek dla zdrowia to naprawdę byłby biedy...
snooki - trzeba szukać po forach - tam są ogłoszenia o shih- tzu w potrzebie może coś trafisz z tych okolic.

Posted

tak jak mówisz. miałam z narzeczonym kupić od nich suczkę. Na drugi dzień jak mieliśmy ją odebrać powiedziała nam że suczkę sprzedała i że mamy się cieszyć że chociaż psa zostawiła, bo podobno ktoś chciał oba pieski. zgodziliśmy się bo piesek był przesłodki. swoją drogą mówiła że suczka urodziła tylko dwa szczeniaki. a niecałe 2tyg później narzeczony pokazał mi nowe ogłoszenie od tych samych ludzi.

Posted

snooki napisał(a):
(...)swoją drogą mówiła że suczka urodziła tylko dwa szczeniaki. a niecałe 2tyg później narzeczony pokazał mi nowe ogłoszenie od tych samych ludzi.

...bo ta konkretna mogła urodzić tylko 2. Reszty dobytku nie widziałaś ;)

Posted

dokładnie, reszty mogłam nie widzieć. aż mi serce pęka na samą myśl że mogły być u nich jeszcze inne psy mieszkające w takich warunkach.

Posted

Osa napisał(a):

Słyszę to czasem ale nie jestem pewna czy to tylko głupia wymówka czy to prawda -
a swoją drogą jakbym dorwała takiego weta co głosi takie "mądrości" o dopuszczaniu suczek dla zdrowia to naprawdę byłby biedy....

Mówią, mówią też wiem od dziewczyny która dłuuugo namawiała właściciela do wysterylizowania włóczącej się suni .....i co nie bo vet powiedział, że raz musi mieć szczeniaki :cool3:

Posted (edited)

Mam prośbę - wczoraj wieczorem zaginęła w Stolarzowicach / Bytom - śląskie/ suczka shihtzu - Dzięki pomocy dobrych ludzi suczka się odnalazła.

Edited by ala56
Posted

[quote name='Osa']Czekam na rozsądne propozycje.

"Rozsądna propozycja" to nie mniej niż trzy stówy...Niestety

Szczerze mówiąc to nie pomyślałam o tym w ten sposób... :roll:

Posted

[quote name='Agucha']Imię: Białasek
Plec: piesek
Waga: ok 6 kg
Miejsce: DT w Krakowie
Sterylizacja: Nie
Stosunek do dzieci: nie sprawdzono
Stosunek do innych psów: pozytywny
Stosunek do kotow: interesuje sie i moze gonic
Charakter: Bardzo wesoły i kontaktowy - zywiolowy piesek. Potrafi zachowac czystosc w domu
Kontakt: 605 491 538

Chłopak na już swojego ludzia? Czy nadal szuka domu?

Posted (edited)

ojasia napisał(a):
Chłopak na już swojego ludzia? Czy nadal szuka domu?

Trzeba dzwonić pod podany numer i dowiedzieć się.

bgra1@tlen.pl napisał(a):
jaka ja do niedawna byłam naiwna...
wstyd się przyznać

Lili8522 napisał(a):
Szczerze mówiąc to nie pomyślałam o tym w ten sposób... :roll:

Oj mnie już mało co zdziwi. Naprawdę. Chociaż niektórzy dają radę mnie zaskoczyć...:roll:
Jak w ogłoszeniu kobieta podaje że suczka jest po pierwszej cieczce a sunia przecież niehodowlana to mi się od razu światełko włącza...
Szkoda mi jej oby nie trafiła na rozmnażacza bidulka.

Edited by Osa
Posted

W schronisku w Puławach jest taka suczka:

Moim zdaniem to mix shih-tsu. Suczka jest bardzo spokojna, trochę nawet przestraszona. W schronisku jest od niedawna, dlatego niewiele o niej jeszcze wiemy. Gdyby ktoś byłby zainteresowany, to w sobotę mogę zrobić więcej zdjęć i dowiedzieć się czegoś więcej. W razie czego tu jest wątek schroniska:
http://www.dogomania.pl/threads/194892-Psy-ze-schroniska-w-PU%C5%81AWACH!!-Potrzebna-pomoc!

Posted (edited)

Kurcze jakby był transport mogłaby do nas przyjechać.
Na zdjęciu widać ze w klatce jest drugi - czarny plaskatek.

Edited by Osa