Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

rozmawiałam wczoraj z ta panią na temat adopcji piesków z ogłoszenia,pieski można adoptować podpisując umowę o sterylizacji,chociaż to dobrze
jest 1 suczka shih-tzu koci świecie co wy na to?wiem transport?okolice Kalisza?trzeba pomyśleć co robić dalej?

Posted

[quote name='lili13']rozmawiałam wczoraj z ta panią na temat adopcji piesków z ogłoszenia,pieski można adoptować podpisując umowę o sterylizacji,chociaż to dobrze
jest 1 suczka shih-tzu koci świecie co wy na to?wiem transport?okolice Kalisza?trzeba pomyśleć co robić dalej?
Jeżeli pani wydaje na Umowę z adnotacją o obowiązku sterylizacji - myślę, że nie ma sensu wykosztowywać się z transportem i całą resztą.
Wygląda na poważną osobę.

----------------------------------------

Poza tym - PROSZĘ O AKTUALIZACJĘ INFO O ZGŁASZANYCH PSACH! Głównie tyczy się to psów zgłaszanych ze schronisk itp... Taki jest regulamin umieszczania psów na tym wątku. Nie mam możliwości latania za każdym i pytania czy pies jest nadal do adopcji, odnalazł się, zagubił się ponownie itp....

Proszę też o wklejanie SHIH-TZU według szablonu z postu 1# !

Posted

[FONT=Georgia] info o tej suni jest z ogłoszenia - nie jestem w stanie powiedzieć co się z nią będzie działo później
Daję ją na shih- tzu w potrzebie z nadzieją że może ktoś ma blisko i zechce ją stamtąd adoptować

COCO shih-tzu

[/FONT]Foto:
Imię:Coco

Kastracja/sterylizacja:jeszcze nie
Miejsce pobytu:Otoz Animals w Oświęcimiu
Stosunek do dzieci:nie znany
Stosunek do innych zwierząt:nie znany
Inne ważne informacje, np. stan zdrowia: odrobaczona
Krótki opis psa:
Znaleziona w okolicach Starych Stawów w Oświęcimiu. Psina trafiła do nas mocno zaniedbana (kołtuny przy ropiejących oczkach, przy uszach, łapach..) . Oczka wyczyściliśmy, obcięliśmy kołtuny, została zbadana przez lekarza weterynarii i teraz czeka na dom. Być może zgłosi się jeszcze po psinkę właściciel, ale skoro ktoś zgubił takiego grzecznego pieska i tak mocno ją zaniedbał , to istnieje możliwość, że nikt jej nie szuka. Dlatego mamy nadzieję, że uda się znaleźć dla Coco (imię tymczasowe) nowego, tym razem odpowiedzialnego opiekuna.
Kontakt do os. zgłaszającej(mającej bezpośredni kontakt z psem):

• E-mail:
  • otoz.oddzial@gmail.com
  • Adres siedziby Oddziału OTOZ Animals: ul.Partyzantów 1, 32-600 Oświęcim,
  • Adres Schroniska: ul. Kamieniec (bez numeru), 32-600 Oświęcim
  • Godziny otwarcia: codziennie 8:00 – 16:00

Wątek:nie ma

Posted

Zerknijcie na stonę schroniska w Katowicach ,cudowny shih tzu czeka na dom:(

http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1
3-4 lata
Pies
Zaszczepiony, odrobaczony
Nieduży - ma 30 cm w kłębie, waży 7 kg psiak w typie shitzu, czyli psów ozdobnych i choć obecnie ma zaniedbane futerko, po wykąpaniu i przystrzyżeniu będzie prawdziwym przystojniakiem. Jest bardzo nastawiony na kontakt z człowiekiem, lubi być głaskany, daje brać się na ręce a w chwilach spokoju przytulić się i spać obok opiekuna. Nie ma w nim cienia agresji w stosunku do ludzi. W stosunku do innych psów jest różnie, nie jest agresywny, ale lubi sobie szczeknąć na psich intruzów i stanowczo wolałby być jedynym psiakiem w domu. Na spacerze bardzo dobrze chodzi na smyczy, szybko się uczy, potrafi na komendę siadać i uczy się przybijać piątkę, zdarza mu się też już warować na komendę. To bardzo mądry psiak. Wymaga regularnych wizyt u psiego fryzjera i częstego czesania futerka, by nie dopuścić do takiego stanu w jakim obecnie się znajduje.
Więcej zdjęć TUTAJ.
Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację!

Posted

Roch napisał(a):
Zerknijcie na stonę schroniska w Katowicach ,cudowny shih tzu czeka na dom:(

http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1
3-4 lata
Pies
Zaszczepiony, odrobaczony
Nieduży - ma 30 cm w kłębie, waży 7 kg psiak w typie shitzu, czyli psów ozdobnych i choć obecnie ma zaniedbane futerko, po wykąpaniu i przystrzyżeniu będzie prawdziwym przystojniakiem. Jest bardzo nastawiony na kontakt z człowiekiem, lubi być głaskany, daje brać się na ręce a w chwilach spokoju przytulić się i spać obok opiekuna. Nie ma w nim cienia agresji w stosunku do ludzi. W stosunku do innych psów jest różnie, nie jest agresywny, ale lubi sobie szczeknąć na psich intruzów i stanowczo wolałby być jedynym psiakiem w domu. Na spacerze bardzo dobrze chodzi na smyczy, szybko się uczy, potrafi na komendę siadać i uczy się przybijać piątkę, zdarza mu się też już warować na komendę. To bardzo mądry psiak. Wymaga regularnych wizyt u psiego fryzjera i częstego czesania futerka, by nie dopuścić do takiego stanu w jakim obecnie się znajduje.
Więcej zdjęć TUTAJ.
Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację!

Psiak w schronie od dzisiaj. Może się znajdzie wlaściciel. Sierść nie jest zaniedbana. Widać, że jest strzyżony.

Zdjęcia:
https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Mikado1158114Lata7Kg30Cm27102011MartynaJarzabek?gsessionid=hA_WC_Uqcd8AAM0jXkwaWw

Posted

andzia69 napisał(a):
Gizmo - to pekińczyk po wypadku:( nie chodzi na tylne łapki, ale czucie w nich ma...jest szansa na to, że będzie chodził...ma ok 8 mies - 1,5 roku!:( wet powiedział, ze szkoda, że tak późno trafił do niego...no ale na to akurat nikt z nas wpływu nie miał:( jest wychudzony, więc pewnie w tym rowie leżał bidulek trochę...

pekinek potrzebuje wsparcia na operację...musi się odbyć jak najszybciej:( w tej chwili jest w dt w krakowie, ale dt nie wie, czy poradzi sobie z psem po wypadku, gdyż nie dysponuje samochodem w razie czego....

szukamy dla niego pomocy, wsparcia finansowego, może i innego dt...ech:(:(

Posted

andzia69 napisał(a):
szukamy dla niego pomocy, wsparcia finansowego, może i innego dt...ech:(:(

Zapraszam na wątek Skarpety Plaskatych.
Tutaj jest wątek shih-tzu w potrzebie.

Posted

Daję tą informację też tutaj :
Zaginiony shih-tzu

Jesienią 2010 roku w Sosnowcu(woj.śląskie)
został zagubiony rasowy piesek shih-tzu (tatuaż) kolor czarno-biały.
Jeżeli ktoś go znalazł i dał mu dobry dom proszę o kontakt(nie chce psa odbierać a nawet czeka na obecnego właściciela niespodzianka)
tel.696-479-042
Może niektórzy będą się dziwić ,że dopiero teraz szukam , niestety dopiero w zeszłym tygodniu dowiedziałam się o tym i bardzo leży mi na sercu dobro tego pieska gdyż jest z mojej hodowli.
tak wyglądał gdy miał pól roku

Posted

lili13 napisał(a):
Daję tą informację też tutaj :
Zaginiony shih-tzu

Jesienią 2010 roku w Sosnowcu(woj.śląskie)
został zagubiony rasowy piesek shih-tzu (tatuaż) kolor czarno-biały.
Jeżeli ktoś go znalazł i dał mu dobry dom proszę o kontakt(nie chce psa odbierać a nawet czeka na obecnego właściciela niespodzianka)
tel.696-479-042
Może niektórzy będą się dziwić ,że dopiero teraz szukam , niestety dopiero w zeszłym tygodniu dowiedziałam się o tym i bardzo leży mi na sercu dobro tego pieska gdyż jest z mojej hodowli.
tak wyglądał gdy miał pól roku

Współczuje Pani Ilono.. i to jeszcze w moim mieście..

Posted

Dziękuję Madziu:)ludzie totalnie nieodpowiedzialni,zamiast od razu dać znać to poszukiwania byłyby prostsze atak wielka niewiadoma:(ciągle o nim myślę,oby tylko był w dobrym domu,z dobrymi ludzmi.
Inf.dot.suczki z Oświęcimia-znalazł się właściciel:)

Posted

[quote name='Osa'][FONT=Georgia] info o tej suni jest z ogłoszenia - nie jestem w stanie powiedzieć co się z nią będzie działo później
Daję ją na shih- tzu w potrzebie z nadzieją że może ktoś ma blisko i zechce ją stamtąd adoptować

COCO shih-tzu

[/FONT]Foto:
Imię:Coco

Kastracja/sterylizacja:jeszcze nie
Miejsce pobytu:Otoz Animals w Oświęcimiu
Stosunek do dzieci:nie znany
Stosunek do innych zwierząt:nie znany
Inne ważne informacje, np. stan zdrowia: odrobaczona
Krótki opis psa:
Znaleziona w okolicach Starych Stawów w Oświęcimiu. Psina trafiła do nas mocno zaniedbana (kołtuny przy ropiejących oczkach, przy uszach, łapach..) . Oczka wyczyściliśmy, obcięliśmy kołtuny, została zbadana przez lekarza weterynarii i teraz czeka na dom. Być może zgłosi się jeszcze po psinkę właściciel, ale skoro ktoś zgubił takiego grzecznego pieska i tak mocno ją zaniedbał , to istnieje możliwość, że nikt jej nie szuka. Dlatego mamy nadzieję, że uda się znaleźć dla Coco (imię tymczasowe) nowego, tym razem odpowiedzialnego opiekuna.
Kontakt do os. zgłaszającej(mającej bezpośredni kontakt z psem):

• E-mail:
  • otoz.oddzial@gmail.com
  • Adres siedziby Oddziału OTOZ Animals: ul.Partyzantów 1, 32-600 Oświęcim,
  • Adres Schroniska: ul. Kamieniec (bez numeru), 32-600 Oświęcim
  • Godziny otwarcia: codziennie 8:00 – 16:00

Wątek:nie ma
Ilona donosi że sunia wróciła do właściciela- nie wiem tylko czy to dobrze czy źle...

Posted

miejmy nadzieję ,że dobrze:)
chłopak z Katowic jeszcze nie sprawdzony:(ale już wieczorem albo jutro rano wszystko będzie wiadomo,jak to nie ten mój:( to kochany Koci Świecie szykuj kocyk dla chlopaczka