lili13 Posted November 19, 2011 Posted November 19, 2011 rozmawiałam wczoraj z ta panią na temat adopcji piesków z ogłoszenia,pieski można adoptować podpisując umowę o sterylizacji,chociaż to dobrze jest 1 suczka shih-tzu koci świecie co wy na to?wiem transport?okolice Kalisza?trzeba pomyśleć co robić dalej? Quote
Agucha Posted November 19, 2011 Author Posted November 19, 2011 [quote name='lili13']rozmawiałam wczoraj z ta panią na temat adopcji piesków z ogłoszenia,pieski można adoptować podpisując umowę o sterylizacji,chociaż to dobrze jest 1 suczka shih-tzu koci świecie co wy na to?wiem transport?okolice Kalisza?trzeba pomyśleć co robić dalej? Jeżeli pani wydaje na Umowę z adnotacją o obowiązku sterylizacji - myślę, że nie ma sensu wykosztowywać się z transportem i całą resztą. Wygląda na poważną osobę. ---------------------------------------- Poza tym - PROSZĘ O AKTUALIZACJĘ INFO O ZGŁASZANYCH PSACH! Głównie tyczy się to psów zgłaszanych ze schronisk itp... Taki jest regulamin umieszczania psów na tym wątku. Nie mam możliwości latania za każdym i pytania czy pies jest nadal do adopcji, odnalazł się, zagubił się ponownie itp.... Proszę też o wklejanie SHIH-TZU według szablonu z postu 1# ! Quote
Bonsai Posted November 21, 2011 Posted November 21, 2011 Przepraszam, że nie według opisu, ale nie wiem nic więcej poza tym co jest w ogłoszeniu, które znalazłam: http://tablica.pl/oferta/suczki-ras-dlugowlosych-oddam-w-dobre-rece-IDuKJD.html Wiek: 1 rok Miejsce pobytu: Kalisz Quote
Agucha Posted November 21, 2011 Author Posted November 21, 2011 Bonsai napisał(a):Przepraszam, że nie według opisu, ale nie wiem nic więcej poza tym co jest w ogłoszeniu, które znalazłam: http://tablica.pl/oferta/suczki-ras-dlugowlosych-oddam-w-dobre-rece-IDuKJD.html Wiek: 1 rok Miejsce pobytu: Kalisz Info jest na poprzedniej stronie ;) Quote
Osa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 [FONT=Georgia] info o tej suni jest z ogłoszenia - nie jestem w stanie powiedzieć co się z nią będzie działo później Daję ją na shih- tzu w potrzebie z nadzieją że może ktoś ma blisko i zechce ją stamtąd adoptować COCO shih-tzu [/FONT]Foto: Imię:Coco Płeć:suczka Kastracja/sterylizacja:jeszcze nie Wiek: ok.2lata Miejsce pobytu:Otoz Animals w Oświęcimiu Stosunek do dzieci:nie znany Stosunek do innych zwierząt:nie znany Inne ważne informacje, np. stan zdrowia: odrobaczona Krótki opis psa:Znaleziona w okolicach Starych Stawów w Oświęcimiu. Psina trafiła do nas mocno zaniedbana (kołtuny przy ropiejących oczkach, przy uszach, łapach..) . Oczka wyczyściliśmy, obcięliśmy kołtuny, została zbadana przez lekarza weterynarii i teraz czeka na dom. Być może zgłosi się jeszcze po psinkę właściciel, ale skoro ktoś zgubił takiego grzecznego pieska i tak mocno ją zaniedbał , to istnieje możliwość, że nikt jej nie szuka. Dlatego mamy nadzieję, że uda się znaleźć dla Coco (imię tymczasowe) nowego, tym razem odpowiedzialnego opiekuna. Kontakt do os. zgłaszającej(mającej bezpośredni kontakt z psem): E-mail: otoz.oddzial@gmail.com Adres siedziby Oddziału OTOZ Animals: ul.Partyzantów 1, 32-600 Oświęcim, Adres Schroniska: ul. Kamieniec (bez numeru), 32-600 Oświęcim Godziny otwarcia: codziennie 8:00 – 16:00 Wątek:nie ma Quote
lili13 Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 daję info.o tej suczce na forum shih-tzu Quote
Osa Posted November 23, 2011 Posted November 23, 2011 lili13 napisał(a):daję info.o tej suczce na forum shih-tzu Super. To śliczna, młoda sunia. Agucha napisał(a):PROSZĘ O INFORMACJE O PONIŻSZYCH PSACH (NR - 2,3,4) !!! nr.4 -MUFFIN nr.2- Disco- zgłaszała go monika083 tu jest jego wątek i pewnie trzeba pytać o niego demi Shih Tzu DISCO staruszek pełnen przerażenia szukamy odpowiedzialnego DT na cito a nr.3 Marianka -zgłaszała Fundacja Medor Quote
Roch Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Zerknijcie na stonę schroniska w Katowicach ,cudowny shih tzu czeka na dom:( http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1 3-4 lata Pies Zaszczepiony, odrobaczony Nieduży - ma 30 cm w kłębie, waży 7 kg psiak w typie shitzu, czyli psów ozdobnych i choć obecnie ma zaniedbane futerko, po wykąpaniu i przystrzyżeniu będzie prawdziwym przystojniakiem. Jest bardzo nastawiony na kontakt z człowiekiem, lubi być głaskany, daje brać się na ręce a w chwilach spokoju przytulić się i spać obok opiekuna. Nie ma w nim cienia agresji w stosunku do ludzi. W stosunku do innych psów jest różnie, nie jest agresywny, ale lubi sobie szczeknąć na psich intruzów i stanowczo wolałby być jedynym psiakiem w domu. Na spacerze bardzo dobrze chodzi na smyczy, szybko się uczy, potrafi na komendę siadać i uczy się przybijać piątkę, zdarza mu się też już warować na komendę. To bardzo mądry psiak. Wymaga regularnych wizyt u psiego fryzjera i częstego czesania futerka, by nie dopuścić do takiego stanu w jakim obecnie się znajduje. Więcej zdjęć TUTAJ. Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację! Quote
Agucha Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Roch napisał(a):Zerknijcie na stonę schroniska w Katowicach ,cudowny shih tzu czeka na dom:( http://www.schronisko-katowice.eu/index.php/galeria-cala?func=viewcategory&catid=1 3-4 lata Pies Zaszczepiony, odrobaczony Nieduży - ma 30 cm w kłębie, waży 7 kg psiak w typie shitzu, czyli psów ozdobnych i choć obecnie ma zaniedbane futerko, po wykąpaniu i przystrzyżeniu będzie prawdziwym przystojniakiem. Jest bardzo nastawiony na kontakt z człowiekiem, lubi być głaskany, daje brać się na ręce a w chwilach spokoju przytulić się i spać obok opiekuna. Nie ma w nim cienia agresji w stosunku do ludzi. W stosunku do innych psów jest różnie, nie jest agresywny, ale lubi sobie szczeknąć na psich intruzów i stanowczo wolałby być jedynym psiakiem w domu. Na spacerze bardzo dobrze chodzi na smyczy, szybko się uczy, potrafi na komendę siadać i uczy się przybijać piątkę, zdarza mu się też już warować na komendę. To bardzo mądry psiak. Wymaga regularnych wizyt u psiego fryzjera i częstego czesania futerka, by nie dopuścić do takiego stanu w jakim obecnie się znajduje. Więcej zdjęć TUTAJ. Przypominamy, że do umowy adopcyjnej dołączony jest kupon na bezpłatną sterylizację/kastrację! Psiak w schronie od dzisiaj. Może się znajdzie wlaściciel. Sierść nie jest zaniedbana. Widać, że jest strzyżony. Zdjęcia: https://picasaweb.google.com/118380588009733343934/Mikado1158114Lata7Kg30Cm27102011MartynaJarzabek?gsessionid=hA_WC_Uqcd8AAM0jXkwaWw Quote
Agucha Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 Osa napisał(a): nr.4 -MUFFIN nr.2- Disco- zgłaszała go monika083 tu jest jego wątek i pewnie trzeba pytać o niego demi Shih Tzu DISCO staruszek pełnen przerażenia szukamy odpowiedzialnego DT na cito a nr.3 Marianka -zgłaszała Fundacja Medor Dzięki :) Quote
andzia69 Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 andzia69 napisał(a):Gizmo - to pekińczyk po wypadku:( nie chodzi na tylne łapki, ale czucie w nich ma...jest szansa na to, że będzie chodził...ma ok 8 mies - 1,5 roku!:( wet powiedział, ze szkoda, że tak późno trafił do niego...no ale na to akurat nikt z nas wpływu nie miał:( jest wychudzony, więc pewnie w tym rowie leżał bidulek trochę... pekinek potrzebuje wsparcia na operację...musi się odbyć jak najszybciej:( w tej chwili jest w dt w krakowie, ale dt nie wie, czy poradzi sobie z psem po wypadku, gdyż nie dysponuje samochodem w razie czego.... szukamy dla niego pomocy, wsparcia finansowego, może i innego dt...ech:(:( Quote
Agucha Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 andzia69 napisał(a):szukamy dla niego pomocy, wsparcia finansowego, może i innego dt...ech:(:( Zapraszam na wątek Skarpety Plaskatych. Tutaj jest wątek shih-tzu w potrzebie. Quote
andzia69 Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Agucha napisał(a):Zapraszam na wątek Skarpety Plaskatych. Tutaj jest wątek shih-tzu w potrzebie. a gdzie taki wątek? Quote
Agucha Posted November 27, 2011 Author Posted November 27, 2011 andzia69 napisał(a):a gdzie taki wątek? [SIZE=5]SKARPETA PLASKATYCH :) Quote
lili13 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 Daję tą informację też tutaj : Zaginiony shih-tzu Jesienią 2010 roku w Sosnowcu(woj.śląskie) został zagubiony rasowy piesek shih-tzu (tatuaż) kolor czarno-biały. Jeżeli ktoś go znalazł i dał mu dobry dom proszę o kontakt(nie chce psa odbierać a nawet czeka na obecnego właściciela niespodzianka) tel.696-479-042 Może niektórzy będą się dziwić ,że dopiero teraz szukam , niestety dopiero w zeszłym tygodniu dowiedziałam się o tym i bardzo leży mi na sercu dobro tego pieska gdyż jest z mojej hodowli. tak wyglądał gdy miał pól roku Quote
Magda & Zicko Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 lili13 napisał(a):Daję tą informację też tutaj : Zaginiony shih-tzu Jesienią 2010 roku w Sosnowcu(woj.śląskie) został zagubiony rasowy piesek shih-tzu (tatuaż) kolor czarno-biały. Jeżeli ktoś go znalazł i dał mu dobry dom proszę o kontakt(nie chce psa odbierać a nawet czeka na obecnego właściciela niespodzianka) tel.696-479-042 Może niektórzy będą się dziwić ,że dopiero teraz szukam , niestety dopiero w zeszłym tygodniu dowiedziałam się o tym i bardzo leży mi na sercu dobro tego pieska gdyż jest z mojej hodowli. tak wyglądał gdy miał pól roku Współczuje Pani Ilono.. i to jeszcze w moim mieście.. Quote
lili13 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Dziękuję Madziu:)ludzie totalnie nieodpowiedzialni,zamiast od razu dać znać to poszukiwania byłyby prostsze atak wielka niewiadoma:(ciągle o nim myślę,oby tylko był w dobrym domu,z dobrymi ludzmi. Inf.dot.suczki z Oświęcimia-znalazł się właściciel:) Quote
Osa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 Ilonka ten co był u nas niestety nie ma tatuażu... Dzwoniłam do tej rodziny. Sprawdzali. Niestety Quote
Osa Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 [quote name='Osa'][FONT=Georgia] info o tej suni jest z ogłoszenia - nie jestem w stanie powiedzieć co się z nią będzie działo później Daję ją na shih- tzu w potrzebie z nadzieją że może ktoś ma blisko i zechce ją stamtąd adoptować COCO shih-tzu [/FONT]Foto: Imię:Coco Płeć:suczka Kastracja/sterylizacja:jeszcze nie Wiek: ok.2lata Miejsce pobytu:Otoz Animals w Oświęcimiu Stosunek do dzieci:nie znany Stosunek do innych zwierząt:nie znany Inne ważne informacje, np. stan zdrowia: odrobaczona Krótki opis psa:Znaleziona w okolicach Starych Stawów w Oświęcimiu. Psina trafiła do nas mocno zaniedbana (kołtuny przy ropiejących oczkach, przy uszach, łapach..) . Oczka wyczyściliśmy, obcięliśmy kołtuny, została zbadana przez lekarza weterynarii i teraz czeka na dom. Być może zgłosi się jeszcze po psinkę właściciel, ale skoro ktoś zgubił takiego grzecznego pieska i tak mocno ją zaniedbał , to istnieje możliwość, że nikt jej nie szuka. Dlatego mamy nadzieję, że uda się znaleźć dla Coco (imię tymczasowe) nowego, tym razem odpowiedzialnego opiekuna. Kontakt do os. zgłaszającej(mającej bezpośredni kontakt z psem): E-mail: otoz.oddzial@gmail.com Adres siedziby Oddziału OTOZ Animals: ul.Partyzantów 1, 32-600 Oświęcim, Adres Schroniska: ul. Kamieniec (bez numeru), 32-600 Oświęcim Godziny otwarcia: codziennie 8:00 – 16:00 Wątek:nie ma Ilona donosi że sunia wróciła do właściciela- nie wiem tylko czy to dobrze czy źle... Quote
lili13 Posted November 29, 2011 Posted November 29, 2011 miejmy nadzieję ,że dobrze:) chłopak z Katowic jeszcze nie sprawdzony:(ale już wieczorem albo jutro rano wszystko będzie wiadomo,jak to nie ten mój:( to kochany Koci Świecie szykuj kocyk dla chlopaczka Quote
Agucha Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 [quote name='Osa']Ilona donosi że sunia wróciła do właściciela- nie wiem tylko czy to dobrze czy źle... Dzięki, już uzupełniam :) Quote
lili13 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Znaleziona suczka shih-tzu Poznań Szamotuły Oborniki Czanków takie ogłoszenie znalazłam dzisiaj na FB(szkoda ,że nie ma zdjęcia) ale może ktoś jej szuka http://www.facebook.com/permalink.ph...90536370988327 Quote
Anula Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Popatrzcie Cioteczki jak można psa doprowadzić do takiego stanu: http://acidcow.com/pics/26767-a-ball-of-filth-becomes-a-ball-of-fluff-10-pics.html Quote
Agucha Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 [quote name='Anula']Popatrzcie Cioteczki jak można psa doprowadzić do takiego stanu: http://acidcow.com/pics/26767-a-ball-of-filth-becomes-a-ball-of-fluff-10-pics.html Jezusie! Łapy wyglądają jak ulepione z gliny :( On musial dłuuugi czas leżeć i się nie ruszać... Mam nadzieję, że zabrali się za jego oprawcę! Quote
Recommended Posts