Bgra Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 mam jeszcze Octenilin do irygacji ran,dorzucę też Octenisept czekam na PW Quote
Osa Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 bgra1@tlen.pl napisał(a):mam jeszcze Octenilin do irygacji ran,dorzucę też Octenisept czekam na PW OK. Piesek shih- tzu wyrzucony z jadącego samochodu trafi pod naszą opiekę-przednia łapka złamana Ma założone łupki lub gips /?/ - jutro jak tylko do nas dotrze będzie miał zrobione prześwietlenie bo nie wiemy czy jest dobrze złożona. Quote
Bgra Posted October 23, 2011 Posted October 23, 2011 wyrzucony z jadącego samochodu:(:(:( taki malutki piesek,pewnie nie wie co się z nim stało,do tego cierpi fizycznie:( żeby tylko obyło się bez powikłań Quote
haliza Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 O rany, ale biedne maleństwo :-(, co się dzieje z tymi ludźmi :shake: Quote
lili13 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 Ludzie naprawdę nie mają sumienia:( Dobrze ,ze szybko trafi do Kociego Świata:) Quote
Osa Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 To właśnie on - już u nas jest Wizyta u ortopedy na środę nie można się było nigdzie dopchać wcześniej ZAPRASZAMY NA AUKCJE ALLEGRO DLA ALEKSA: Aukcja allegro [FONT=Times New Roman][FONT=Georgia]PIESEK SHIH- TZU Z DZIURĄ W GŁOWIE PROSI O POMOC[/FONT] [/FONT] Aukcja allegro [FONT=Times New Roman][FONT=Georgia]KUP MISIACZKA DLA SHIH-TZACZKA Z DZIURĄ W GŁÓWCE [/FONT][/FONT] Quote
oktawia6 Posted October 24, 2011 Posted October 24, 2011 ja mam w podpisie już aukcję cegiełkową dla Shih-bierzcie do podpisu również. nie wspomnę i kupnie cegiełek Quote
Osa Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Najlepsze dla Aleksa byłyby opatrunki hydrokoloidowe w postaci płytek Sa dosyć drogie więc jeśli ktoś miałby na zbyciu to chętnie przyjmiemy. Quote
Figu Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 zapiszę sobie, bo dopiero dziś się doszperałam wątku, a to przecież moi regularni pasażerowie :) mam od ręki granuflex 10x10 2szt, hydrocoll 10*10 ok 9 szt dam dziś Kasi, może się "nadadzą" ;) Quote
Basia1244 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 pozwolę sobie zaprosić na bazarek z obróżkami i szeleczkami - są maluśkie, jak dla shih i innych miniaturowych ras - naprawdę małe rozmiary http://www.dogomania.pl/threads/2167...-listopada-%29 Quote
oktawia6 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Osa, pamietasz jak obiecalam, ze poprosze o pomoc Mysze Mysza, pomoze z opatrunkami, niedlugo wejdzie tu do naszego biedulka:multi: Quote
mysza 1 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='Osa']Najlepsze dla Aleksa byłyby opatrunki hydrokoloidowe w postaci płytek Sa dosyć drogie więc jeśli ktoś miałby na zbyciu to chętnie przyjmiemy. Osa, ja załatwiałam Ulv te plastry, Oktawia wysłała mi pw. Akurat uważam, że lepsze by były żelowe a nie hydrokoloidy ale podeślę jedne i drugie. Po weekendzie, do KŚ. Gdyby coś to pisz pw, bo na wątki nie zawsze zaglądam na czas. Quote
Figu Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 żelowe też mogą być, trochę już mamy, ale przyda się więcej :) Quote
Bgra Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 zaglądam z nadzieją,że maluszki mają się lepiej:) Quote
Agucha Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 bgra1@tlen.pl napisał(a):zaglądam z nadzieją,że maluszki mają się lepiej:) Dzień dobry! :lol: :lol: :lol: Quote
Bgra Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Dzień dobry:)mam nadzieję,że dla psiaków będzie lepszy od poprzedniego:) Quote
lili13 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 W okolicach Andrespola (woj.ŁÓDZKIE) ZNALEZIONO!!! suczkę shih-tzu http://ale.gratka.pl/ogloszenie/18389245_znalazlem_suczkee_shih_tzu.html wysłałam informację do ludzi gdyby nie znalazł się właściciel,że maja się skontaktować z Kocim Światem:) Quote
oktawia6 Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 [quote name='lili13'] W okolicach Andrespola (woj.ŁÓDZKIE) ZNALEZIONO!!! suczkę shih-tzu http://ale.gratka.pl/ogloszenie/18389245_znalazlem_suczkee_shih_tzu.html wysłałam informację do ludzi gdyby nie znalazł się właściciel,że maja się skontaktować z Kocim Światem:) dokładnie!!! bo raz będzie ją ktoś mnożył. Mysza-wielkie dzięki!!!!:loveu: Quote
Osa Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Sorry ale mam awarię netu - walczę z Netią:shake: [SIZE=2]Dziękuję wszystkim za pomoc -mam nadzieję że niedługo będę miała net. Quote
Osa Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='mysza 1']Osa, ja załatwiałam Ulv te plastry, Oktawia wysłała mi pw. Akurat uważam, że lepsze by były żelowe a nie hydrokoloidy ale podeślę jedne i drugie. Po weekendzie, do KŚ. Gdyby coś to pisz pw, bo na wątki nie zawsze zaglądam na czas. Dzięki serdeczne:Rose::Rose::Rose: [quote name='bgra1@tlen.pl']Dzień dobry:)mam nadzieję,że dla psiaków będzie lepszy od poprzedniego:) Z Aleksiem jest lepiej - jeszcze rany są brzydkie ale wszystko idzie ku dobremu. Chłopak ma ogromny apetyt - na życie też z czego się bardzo cieszymy:) Operację oczu będziemy konsultować z dr. G... oczywiście wtedy kiedy stan serduszka na nią pozwoli. Ogólnie jest naprawdę nieźle w porównaniu z tym co było i oby tak dalej. [quote name='lili13']W okolicach Andrespola (woj.ŁÓDZKIE) ZNALEZIONO!!! suczkę shih-tzu http://ale.gratka.pl/ogloszenie/18389245_znalazlem_suczkee_shih_tzu.html wysłałam informację do ludzi gdyby nie znalazł się właściciel,że maja się skontaktować z Kocim Światem:) Oki- zadzwonię jutro i spytam jak się ma sytuacja Shih- tzu z Tarnowa to Mandi. Okazało się że łapka nie jest złamana ale jest duże przemieszczenie kości w stawie łokciowym. Piesek przebywa w klinice, ma złożoną łapkę w sztywnym opatrunku. Musi mieć ograniczony ruch. Jutro będą zdjęcia i zobaczymy czy wszystko jest w porządku. W zależności od sytuacji będą podjęte dalsze decyzje. Mam kontakt z właścicielami. Quote
lili13 Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 To dobrze ,że do Was trafił ,nie wiadomo co byłoby z łapcią jakby został w schronisku:( Jak przeczytałam o właścicielach to bardzo się zdziwiłam,ciekawe jak to tłumaczą? Ta suczka z ogłoszenia -mam kontakt z opiekunem ,jeżeli nie znajdzie się właściciel to szykujcie dla małej kącik:) Quote
Osa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 lili13 napisał(a): Ta suczka z ogłoszenia -mam kontakt z opiekunem ,jeżeli nie znajdzie się właściciel to szykujcie dla małej kącik:) Dobra to trzymaj rękę na pulsie... lili13 napisał(a):To dobrze ,że do Was trafił ,nie wiadomo co byłoby z łapcią jakby został w schronisku:( Jak przeczytałam o właścicielach to bardzo się zdziwiłam,ciekawe jak to tłumaczą? Tłumaczą nieszczęśliwym zbiegiem okoliczności. Pokryją koszty leczenia ale dla mnie najważniejsze jest to żeby wyciągnęli odpowiednie wnioski i żeby nigdy taka sytuacja się nie powtórzyła bo pies może nie mieć już tyle szczęścia a co się wycierpiał fizycznie i psychicznie przez ich brak przezorności to jego. Dziewczyny z Tarnowa będą co jakiś czas sprawdzać co u niego. Quote
Osa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Kasia bardzo dziękuje wszystkim którzy wysłali nam opatrunki:Rose::Rose::Rose: Brakuje nam jeszcze ok.10sztuk i starczyłoby. Quote
Bgra Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 wiem jak trudno trafić lekiem na rozpapraną ranę,dobrze,że poszedł na te opatrunki:) Quote
Recommended Posts