Magda & Zicko Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Agucha, gdybym go adoptowała to tak, ja go mogę wziąc na tymczas, ale będe tam z dziewczynami w kontakcie to zapytam, przecież nie wypuszcze od siebie psa z jajkami, co to to nie :-) Quote
Agucha Posted September 23, 2011 Author Posted September 23, 2011 Magda & Zicko napisał(a):Agucha, gdybym go adoptowała to tak, ja go mogę wziąc na tymczas, ale będe tam z dziewczynami w kontakcie to zapytam, przecież nie wypuszcze od siebie psa z jajkami, co to to nie :-) To zrozumiałe! :) Trzeba by się dowiedzieć ;) Quote
Osa Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Czyli w takim razie co? Bo nie bardzo rozumiem Nikt nic o charakterze nie wie i jak się okaże coś nie tak to będzie tak z rąk do rąk przechodził? To nie jest młody piesek i dobrze byłoby pełne badania zrobić. Jest transport i ja nie widzę problemu nie on pierwszy i nie ostatni jedzie . Chcecie to go bierzcie tylko proszę mi to napisać a nie ja dzwonię i zawracam ludziom głowę Przepraszam ale mam już trochę dosyć tych przepychanek. Quote
lili13 Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Małgosiu oby to nie było,że pies jednak jest nie taki? i wtedy co ????znowu schron :( U Was chłopak byłby na obserwacji,wiadomo byłoby jaki jest jego charakter ,zalety i wady i zbadany od A do Z. Najlepiej ,jak nie znajdzie się właściciel jednak do Kociego:) To tylko moje skromne zdanie a zrobicie jak będziecie uważać. Quote
Magda & Zicko Posted September 23, 2011 Posted September 23, 2011 Ja też nie chcę się wtrącać, to jasne,że więcej osob zagląda do Kociego, bo wiedzą już ,że tam Plaskate są :-) Osa, nie unoś się :-) jeżeli umówiłaś już mu transport to niech jedzie do Kociego. Quote
Osa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Ja się nie unoszę tylko może warto najpierw skontaktować się z Iloną na PW czy SMS-sem i uzgodnić co, kto i jak wtedy i ja wiem co mam robić. Fundacja została poproszona o pomoc w tej sprawie i jeśli będzie taka potrzeba to pomoże ale to nie może być tak że ja będę dzwoniła, proponowała pomoc itd a jest to zupełnie niepotrzebne. Poza tym jeszcze nic pewnego nie wiadomo -pies jest na kwarantannie i może właściciel się znajdzie a może trafi prosto ze schronu do nowego domu co daj mu Boże. A transportu nie musiałam załatwiać - Małgosia zawsze służy Fundacji swoją pomocą jak tylko może. Quote
Magda & Zicko Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Osa jak tylko zobaczyłam shih w katowickim schronie napisałam do wolontariuszki ktora o tym fakcie napisała, zapytałam czy jest możliwość wzięcia go wcześniej itp. Pisałyśmy wiadomości, zobaczyłam ,że temat też został tu rzucony i napisałam ,że być może Wasza fundacja go weźmie, ja nie mam obowiązku informowania p.Ilony o fakcie ,że jest pies w schronisku i chce do brać do siebie.. Nie będę się wtrącać chcecie, załatwiajcie transport i sprawy niezbędne do transportu małego. Powodzenia Nie będe robić niepotrzebnych przepychanek jak to ujęłaś, będę nadal biernym widzem shih tzu w potrzebie. Quote
Agucha Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Magda & Zicko napisał(a):Osa jak tylko zobaczyłam shih w katowickim schronie napisałam do wolontariuszki ktora o tym fakcie napisała, zapytałam czy jest możliwość wzięcia go wcześniej itp. Pisałyśmy wiadomości, zobaczyłam ,że temat też został tu rzucony i napisałam ,że być może Wasza fundacja go weźmie, ja nie mam obowiązku informowania p.Ilony o fakcie ,że jest pies w schronisku i chce do brać do siebie.. Nie będę się wtrącać chcecie, załatwiajcie transport i sprawy niezbędne do transportu małego. Powodzenia Nie będe robić niepotrzebnych przepychanek jak to ujęłaś, będę nadal biernym widzem shih tzu w potrzebie. Madziu, absolutnie nie rezygnuj! Jest nas tutaj tak mało, że nie możesz tylko obserwować! Nie bardzo rozumiem tylko kto kontaktował się z wolontariuszkami ze schronu. Dostałam informację, że Osa ponoć z nimi rozmawiała (?) a tu się okazuje, że wszystko wyszło od Ciebie. Pomemlanie z popapraniem... nie dziwię się, że później schrony nie chcą współpracować skoro 1500 osób działa na własną rękę nie uzgadniając niczego na wątku, skoro już takowy jest i poruszyło się dany temat... Quote
Osa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Agucha napisał(a): Pomemlanie z popapraniem... nie dziwię się, że później schrony nie chcą współpracować skoro 1500 osób działa na własną rękę nie uzgadniając niczego na wątku, skoro już takowy jest i poruszyło się dany temat... Agnieszka wypraszam sobie - bo to "Koci Świat " jest jedną z takich Fundacji która właśnie współpracuje ze schroniskami i to z wieloma . I nie występuję tu jako osoba prywatna więc tym bardziej nie mam obowiązku tłumaczenia się na wątkach z kim rozmawiam/z wolontariuszkami?/ i do kogo się zwracam w imieniu Fundacji. Nigdy nie przypisywałam sobie czyiś zasług czy starań ani nie parłam na siłę żeby pies do nas trafił. Żałuję że nie ma jednak żadnej koordynacji w tej chęci pomocy - każdy chciał dobrze a wyszło jak zwykle... Quote
Agucha Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Osa napisał(a):Agnieszka wypraszam sobie - bo to 'Koci Świat " jest jedną z takich Fundacji która właśnie współpracuje ze schroniskami i to z wieloma. Nie występuję tu jako osoba prywatna i tym bardziej nie mam obowiązku tłumaczenia się na wątkach z kim rozmawiam. Nigdy nie przypisywałam sobie czyiś zasług czy starań ani nie parłam na siłę żeby pies do nas trafił. Nie wskazywałam nikogo palcem, a już tym bardziej nie pisałam o konkretnych Fundacjach! Uważam, że niepotrzebnie doszukujesz się drugiego dna w moich wypowiedziach... nie pierwszy raz z resztą. :shake: --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Zapraszam na bazarek, tam przydadzą się pokłady entuzjazmu i energii... do podrzucania i rozsyłania! http://www.dogomania.pl/threads/214569-BIERZ-ZA-ILE-CHCESZ!-WIELKA-WYPRZEDA%C5%BB-GARA%C5%BBOWA!-Na-M-B-S.P-i-Sab%C4%99-14.09-30.09-22-00 Quote
Osa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Jeśli masz coś osobiście do mnie zapraszam na PW - A na tego typu wypowiedzi na forum zawsze zareaguję czy to będą Twoje czy też kogoś innego. Quote
Agucha Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 Osa napisał(a):Jeśli masz coś osobiście do mnie zapraszam na PW - A na tego typu wypowiedzi na forum zawsze zareaguję czy to będą Twoje czy też kogoś innego. Ja mam coś do kogoś? :lol: Wytłumacz mi proszę jakiego typu były moje posty, żeby wymagały twojej interwencji dotyczącej obrony Fundacji której ja w ogóle nie tykałam słownie? Osa, zapędzasz się... moim skromnym zdaniem - niepotrzebnie i bezpodstawnie. Powyższym akcentem kończę tą dyskusję, bo nijak nie dotyczy ona tematu shih-tzu w potrzebie. Ps. Edytowanie postów grubo po ich napisaniu - zmienia ich sens, a tym samym odpowiedzi osób odnoszących się do nich. To nie do końca fair... Ot, taka zasada forum. Quote
Osa Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Agucha napisał(a):J Ps. Edytowanie postów grubo po ich napisaniu - zmienia ich sens, a tym samym odpowiedzi osób odnoszących się do nich. To nie do końca fair... Ot, taka zasada forum. Dziękuję za uwagi - moja edycja nie zamieniała sensu postów - nie posuwam się do takich chwytów ale skoro tak uważasz to masz do tego prawo. Dziękuję. Quote
Magda & Zicko Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Tak więc dajcie znać co z psem, życzę powodzenia.. Nie wiem nie rozumiem zachowania, że osoba prywatna chce wziąć wszelkie koszta na siebie, chce odciążyć fundacje z kosztami, a tu wielki sprzeciw jest, bo "transport zamówiony" Brakuje mi jeszcze tylko tupinięcia nóżką.. Ja się tam nie przejmuje wiele jest psów w potrzebie, dziwne tylko to ,że na jednym wątku rzuciłam tylko propozycją że wezmę psa na DT to jedynymi pytaniami było czy bezpłatny i w jaki sposób mogą mnie odciążyć, czy karmą czy wetem. Pokłon w stronę Fundacji,ża chęć ratunku plaskatych, ,ale liczcie się z tym ,że być może wiele osób zrezygnuje z chęci pomocy, skoro Wy same jej nie potrzebujecie.. a podobno wolontariat popłaca.. Quote
lili13 Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 następna bieda:( zamiana-szicak za laptopa:(:(:( http://tablica.pl/oferta/sprzedam-psa-bardzo-mily-spokojny-IDfs0R.html już się znudził,juz niepotrzebny:( Quote
Bgra Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 pewnie przerosła pana pielęgnacja pieska(jak swoich pięt domyć nie potrafi) wymiana na laptop...bez komentarza! Quote
marmosia Posted September 25, 2011 Posted September 25, 2011 lili13 napisał(a):następna bieda:( zamiana-szicak za laptopa:(:(:( http://tablica.pl/oferta/sprzedam-psa-bardzo-mily-spokojny-IDfs0R.html już się znudził,juz niepotrzebny:( Zamienił stryjek... Toż to bydlę nie człowiek! Taki pomysł w życiu do głowy by mi nie przyszedł ... Quote
asia300 Posted September 30, 2011 Posted September 30, 2011 Witam :) wstawiam nowe zdjecia Tośki i donosze ze Tośka jest poprostu najkochańszą suczką pod słońcem :) Mamy niesamowite szczęscie ze jest z nami :) Quote
Agucha Posted September 30, 2011 Author Posted September 30, 2011 http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/298807_171404966273815_100002129383492_359332_1171175947_n.jpg Idealna para!!! :loveu: Quote
lili13 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 troszeczkę plaskonose bużki-rodzeństwo maluszków-do adopcji: http://www.dogomania.pl/threads/215433-Dwa-ma%C5%82e-puchate-szczeniaczki-szukaj%C4%85-super-domu-prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach?p=17734358#post17734358 Quote
asia300 Posted October 3, 2011 Posted October 3, 2011 [quote name='lili13']troszeczkę plaskonose bużki-rodzeństwo maluszków-do adopcji: http://www.dogomania.pl/threads/215433-Dwa-ma%C5%82e-puchate-szczeniaczki-szukaj%C4%85-super-domu-prosimy-o-pomoc-w-og%C5%82oszeniach?p=17734358#post17734358 one są rewelacyjne:loveu::lol: Quote
CoolCaty Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Imię: - Mazi Płeć: - samiec Kastracja: - tak Wiek: - 8 lat Miejsce pobytu: - schronisko Łódź Stosunek do dzieci: - nieznany Stosunek do innych zwierząt: - bez problemu Inne: - Piesek przerzucony przez płot schroniska w kartonowym pudle. Zaniedbany. Suche zapalenie rogówek. Liczne ubytki w uzębieniu. Sierść zaniedbana i skołtuniona. Dziura między oczami o średnicy 1cm drenująca kości czaszki, zaropiała. Krótki opis psa: - w tej chwili pies jest przerażony, smutny i apatyczny. Na szczęście je. Na dziś lub jutro planowane jest doprowadzenie go do porządku, badania krwi i kastracja. Bardzo potrzebujemy dla niego domu tymczasowego! Kontakt:- Anna Mrozek; amrozek1@interia.pl; 692-564-537; (42) 650-00-74 lub nr do schroniska: (42) 656-78-42 Quote
asia300 Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Dobre wieści Shih tzu jedzie do Plaskatego Azylu :) Quote
Recommended Posts