Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Magda & Zicko napisał(a):
Agucha, gdybym go adoptowała to tak, ja go mogę wziąc na tymczas, ale będe tam z dziewczynami w kontakcie to zapytam, przecież nie wypuszcze od siebie psa z jajkami, co to to nie :-)

To zrozumiałe! :)
Trzeba by się dowiedzieć ;)

Posted

Czyli w takim razie co? Bo nie bardzo rozumiem
Nikt nic o charakterze nie wie i jak się okaże coś nie tak to będzie tak z rąk do rąk przechodził? To nie jest młody piesek i dobrze byłoby pełne badania zrobić. Jest transport i ja nie widzę problemu nie on pierwszy i nie ostatni jedzie .
Chcecie to go bierzcie tylko proszę mi to napisać a nie ja dzwonię i zawracam ludziom głowę
Przepraszam ale mam już trochę dosyć tych przepychanek.

Posted

Małgosiu oby to nie było,że pies jednak jest nie taki? i wtedy co ????znowu schron :(
U Was chłopak byłby na obserwacji,wiadomo byłoby jaki jest jego charakter ,zalety i wady i zbadany od A do Z.
Najlepiej ,jak nie znajdzie się właściciel jednak do Kociego:)
To tylko moje skromne zdanie a zrobicie jak będziecie uważać.

Posted

Ja się nie unoszę tylko może warto najpierw skontaktować się z Iloną na PW czy SMS-sem i uzgodnić co, kto i jak wtedy i ja wiem co mam robić.
Fundacja została poproszona o pomoc w tej sprawie i jeśli będzie taka potrzeba to pomoże ale to nie może być tak że ja będę dzwoniła, proponowała pomoc itd a jest to zupełnie niepotrzebne.
Poza tym jeszcze nic pewnego nie wiadomo -pies jest na kwarantannie i może właściciel się znajdzie a może trafi prosto ze schronu do nowego domu co daj mu Boże.
A transportu nie musiałam załatwiać - Małgosia zawsze służy Fundacji swoją pomocą jak tylko może.

Posted

Osa jak tylko zobaczyłam shih w katowickim schronie napisałam do wolontariuszki ktora o tym fakcie napisała, zapytałam czy jest możliwość wzięcia go wcześniej itp. Pisałyśmy wiadomości, zobaczyłam ,że temat też został tu rzucony i napisałam ,że być może Wasza fundacja go weźmie, ja nie mam obowiązku informowania p.Ilony o fakcie ,że jest pies w schronisku i chce do brać do siebie..

Nie będę się wtrącać chcecie, załatwiajcie transport i sprawy niezbędne do transportu małego. Powodzenia

Nie będe robić niepotrzebnych przepychanek jak to ujęłaś, będę nadal biernym widzem shih tzu w potrzebie.

Posted

Magda & Zicko napisał(a):
Osa jak tylko zobaczyłam shih w katowickim schronie napisałam do wolontariuszki ktora o tym fakcie napisała, zapytałam czy jest możliwość wzięcia go wcześniej itp. Pisałyśmy wiadomości, zobaczyłam ,że temat też został tu rzucony i napisałam ,że być może Wasza fundacja go weźmie, ja nie mam obowiązku informowania p.Ilony o fakcie ,że jest pies w schronisku i chce do brać do siebie..

Nie będę się wtrącać chcecie, załatwiajcie transport i sprawy niezbędne do transportu małego. Powodzenia

Nie będe robić niepotrzebnych przepychanek jak to ujęłaś, będę nadal biernym widzem shih tzu w potrzebie.

Madziu, absolutnie nie rezygnuj!
Jest nas tutaj tak mało, że nie możesz tylko obserwować!

Nie bardzo rozumiem tylko kto kontaktował się z wolontariuszkami ze schronu. Dostałam informację, że Osa ponoć z nimi rozmawiała (?) a tu się okazuje, że wszystko wyszło od Ciebie.
Pomemlanie z popapraniem... nie dziwię się, że później schrony nie chcą współpracować skoro 1500 osób działa na własną rękę nie uzgadniając niczego na wątku, skoro już takowy jest i poruszyło się dany temat...

Posted

Agucha napisał(a):

Pomemlanie z popapraniem... nie dziwię się, że później schrony nie chcą współpracować skoro 1500 osób działa na własną rękę nie uzgadniając niczego na wątku, skoro już takowy jest i poruszyło się dany temat...

Agnieszka wypraszam sobie - bo to "Koci Świat " jest jedną z takich Fundacji która właśnie współpracuje ze schroniskami i to z wieloma .
I nie występuję tu jako osoba prywatna więc tym bardziej nie mam obowiązku tłumaczenia się na wątkach z kim rozmawiam/z wolontariuszkami?/ i do kogo się zwracam w imieniu Fundacji.
Nigdy nie przypisywałam sobie czyiś zasług czy starań ani nie parłam na siłę żeby pies do nas trafił.
Żałuję że nie ma jednak żadnej koordynacji w tej chęci pomocy - każdy chciał dobrze a wyszło jak zwykle...

Posted

Osa napisał(a):
Agnieszka wypraszam sobie - bo to 'Koci Świat " jest jedną z takich Fundacji która właśnie współpracuje ze schroniskami i to z wieloma.
Nie występuję tu jako osoba prywatna i tym bardziej nie mam obowiązku tłumaczenia się na wątkach z kim rozmawiam.
Nigdy nie przypisywałam sobie czyiś zasług czy starań ani nie parłam na siłę żeby pies do nas trafił.

Nie wskazywałam nikogo palcem, a już tym bardziej nie pisałam o konkretnych Fundacjach!
Uważam, że niepotrzebnie doszukujesz się drugiego dna w moich wypowiedziach... nie pierwszy raz z resztą. :shake:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zapraszam na bazarek, tam przydadzą się pokłady entuzjazmu i energii... do podrzucania i rozsyłania!
http://www.dogomania.pl/threads/214569-BIERZ-ZA-ILE-CHCESZ!-WIELKA-WYPRZEDA%C5%BB-GARA%C5%BBOWA!-Na-M-B-S.P-i-Sab%C4%99-14.09-30.09-22-00

Posted

Jeśli masz coś osobiście do mnie zapraszam na PW -
A na tego typu wypowiedzi na forum zawsze zareaguję czy to będą Twoje czy też kogoś innego.

Posted

Osa napisał(a):
Jeśli masz coś osobiście do mnie zapraszam na PW -
A na tego typu wypowiedzi na forum zawsze zareaguję czy to będą Twoje czy też kogoś innego.

Ja mam coś do kogoś? :lol:
Wytłumacz mi proszę jakiego typu były moje posty, żeby wymagały twojej interwencji dotyczącej obrony Fundacji której ja w ogóle nie tykałam słownie?
Osa, zapędzasz się... moim skromnym zdaniem - niepotrzebnie i bezpodstawnie.

Powyższym akcentem kończę tą dyskusję, bo nijak nie dotyczy ona tematu shih-tzu w potrzebie.

Ps. Edytowanie postów grubo po ich napisaniu - zmienia ich sens, a tym samym odpowiedzi osób odnoszących się do nich. To nie do końca fair... Ot, taka zasada forum.

Posted

Agucha napisał(a):
J

Ps. Edytowanie postów grubo po ich napisaniu - zmienia ich sens, a tym samym odpowiedzi osób odnoszących się do nich. To nie do końca fair... Ot, taka zasada forum.

Dziękuję za uwagi - moja edycja nie zamieniała sensu postów - nie posuwam się do takich chwytów ale skoro tak uważasz to masz do tego prawo.
Dziękuję.

Posted

Tak więc dajcie znać co z psem, życzę powodzenia..

Nie wiem nie rozumiem zachowania, że osoba prywatna chce wziąć wszelkie koszta na siebie, chce odciążyć fundacje z kosztami, a tu wielki sprzeciw jest, bo "transport zamówiony"
Brakuje mi jeszcze tylko tupinięcia nóżką..

Ja się tam nie przejmuje wiele jest psów w potrzebie, dziwne tylko to ,że na jednym wątku rzuciłam tylko propozycją że wezmę psa na DT to jedynymi pytaniami było czy bezpłatny i w jaki sposób mogą mnie odciążyć, czy karmą czy wetem.

Pokłon w stronę Fundacji,ża chęć ratunku plaskatych, ,ale liczcie się z tym ,że być może wiele osób zrezygnuje z chęci pomocy, skoro Wy same jej nie potrzebujecie..

a podobno wolontariat popłaca..

Posted

Imię: - Mazi
Kastracja: - tak
Miejsce pobytu: - schronisko Łódź
Stosunek do dzieci: - nieznany
Stosunek do innych zwierząt: - bez problemu
Inne: - Piesek przerzucony przez płot schroniska w kartonowym pudle. Zaniedbany. Suche zapalenie rogówek. Liczne ubytki w uzębieniu. Sierść zaniedbana i skołtuniona. Dziura między oczami o średnicy 1cm drenująca kości czaszki, zaropiała.
Krótki opis psa: - w tej chwili pies jest przerażony, smutny i apatyczny. Na szczęście je. Na dziś lub jutro planowane jest doprowadzenie go do porządku, badania krwi i kastracja. Bardzo potrzebujemy dla niego domu tymczasowego!
Kontakt:- Anna Mrozek; amrozek1@interia.pl; 692-564-537; (42) 650-00-74 lub nr do schroniska: (42) 656-78-42