marmosia Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Jesooo, ona tupta bardzo dużo i bardzo dzielnie, dupenklapen zdarza się bardzo rzadko, chyba że z moimi dziewczynkami :) I jedzonka też pilnuję z miareczką, a baryłeczka doopiną kolebie jak tylko lodówkę otwieram :) Quote
Fundacja Medor Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/15203701_oddam_suczke_rasy_shih_tzu.html ZNALAZŁAM TAKIE OGŁOSZENIE KTOS ODDAJE SUNIE Quote
Fundacja Medor Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Oddam w dobre ręce suczkę rasy SHIH-TZU, sunia ma dwa lata jest zdrowa i zaszczepiona. Wszystkich informacji udzielę telefonicznie. Zastrzegam sobie prawo wyboru nowego właściciela. W przypadku kontaktu ze sprzedającym, prosimy o powołanie się na serwis Alegratka.pl. Dziękujemy. Osoba kontaktowa: Beata Miejscowość: ?ód? Wyślij e-mail Telefon: 530190997 GG: 1910192 Quote
Osa Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 marmosia napisał(a):Jesooo, ona tupta bardzo dużo i bardzo dzielnie, dupenklapen zdarza się bardzo rzadko, chyba że z moimi dziewczynkami :) I jedzonka też pilnuję z miareczką, a baryłeczka doopiną kolebie jak tylko lodówkę otwieram :) Oj tam oj tam ja moim dziewuchom też nie żałuję - no nie przesadzam ale też nie ograniczam do bólu. Ostatnio znajomy wet potężnie mnie wkurzył - on aż do przesady trzęsie się nad tym karmieniem i tak sąsiadkę wystarszył zbędnymi kilogramami że czteromiesięczny szczeniak wygląda jak fantom do nauki anatomii Opieprzyłam go po prostu bo ludzie a szczególnie ci którzy nie mają doświadczenia lub słuchający na ślepo weta doprowadzają psy do skrajności. A psina myślałam ze się udławi suchą bułką wiśnie z pod drzewa to w powietrzu łapał i łykał. Naprawdę bez przesady w żadną stronę i będzie dobrze. Quote
marmosia Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Uffff :) Dla mnie i tak jest najpiękniejsza, nawet w taki deszczowy dzień jak dzisiaj, kiedy wygląda jak zmokła kura :) Quote
marmosia Posted July 22, 2011 Posted July 22, 2011 Acha i jeszcze mam pytanie, może głupie, ale dla mnie ważne- czy sunia, mimo,że po sterylce, może wydzielać jakiś dziwny zapach w okresie, kiedy miałaby cieczkę? Moja Siusia waniaje masakrycznie, ale Tofikowi to nie przeszkadza i liże ją jak opętany, a ona ino cycuchy do góry wywala :) Quote
Osa Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 marmosia napisał(a):Acha i jeszcze mam pytanie, może głupie, ale dla mnie ważne- czy sunia, mimo,że po sterylce, może wydzielać jakiś dziwny zapach w okresie, kiedy miałaby cieczkę? Moja Siusia waniaje masakrycznie, ale Tofikowi to nie przeszkadza i liże ją jak opętany, a ona ino cycuchy do góry wywala :) Nie jest wcale głupie. Suka po sterylizacji nie jest zapachowa dla samca. Jednak trzeba pamiętać że musi minąć około 6 miesięcy od zabiegu aby organizm się uspokoił. Jeszcze odnośnie wydzielania atrakcyjnego zapachu wyczytałam gdzieś jako ciekawostkę że: Cytuję "Problemem bywają suki androgenizowane w życiu płodowym czyli te, które w macicy siedzą między samcami" Quote
Agucha Posted July 24, 2011 Author Posted July 24, 2011 Moja Zuza jest atrakcyjna cały rok... :shake: Quote
Asta17 Posted July 24, 2011 Posted July 24, 2011 To wszystko zalezy jak jest suka wysterylizowana. Jeśli ma usunięte wszystko tj. macice i jajniki to suka nie wydziela żadnego zapachu psy sie nią w ogóle nie interesują. Jednak zdarza się tez tak, że weterynarze usuwają tylko macice a zostawiają jajniki wtedy suka w okresie kiedy miałaby dostać cieczkę zaczyna wydzieć taki zapach jakby miała cieszkę i psy dostają do głowy. Pies może wtedy nawet pokryć sukę, ale nie zajdzie w ciążę no bo nie ma już macicy. Quote
Osa Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Łaaał :o nasi weci robią zawsze pełną sterylkę - i na tyle zabiegów nie spotkałam się z zostawianiem jajników. Muszę zgłębić temat...:razz: Quote
Lili8522 Posted July 25, 2011 Posted July 25, 2011 Dziewczyny jak się cieszę, że tutaj weszłam i przeczytałam to wszystko o sterylkach bo przymierzam się do sterylki swojej suni żeby mój PIES tak nie wariował na jej punkcie i takie inforrmacje bardzo przydatne :) Quote
Fundacja Medor Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 PŁEĆ: WIELKOŚĆ: mała MAŚĆ: jasna SIERŚĆ: długa W OKOLICY: ul. Konstantynowska DATA ZGŁOSZENIA: 2011-07-27 KONTAKT: 501287502 W dniu 26 lipca znaleziono błąkającego się po ulicy Konstantynowskiej w Łodzi pieska prawdopodobnie rasy shitsu. Bardzo tęski za swoim domem. Quote
Agucha Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 [quote name='Fundacja Medor']PŁEĆ: WIELKOŚĆ: mała MAŚĆ: jasna SIERŚĆ: długa W OKOLICY: ul. Konstantynowska DATA ZGŁOSZENIA: 2011-07-27 KONTAKT: 501287502 W dniu 26 lipca znaleziono błąkającego się po ulicy Konstantynowskiej w Łodzi pieska prawdopodobnie rasy shitsu. Bardzo tęski za swoim domem. Wstawcie zdjęcie. Quote
asia300 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 właśnie chciałam wstawic zdjęcie bo mam kontakt z tą pania u której piesek jest :) Dzisiaj Pani idzie do kliniki sprawdzic czy piesio ma czipa dałam też ogłoszenie na watku znalezione http://www.dogomania.pl/threads/211876-W-łodzi-znaleziono-shih-tzu Quote
Agucha Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 To nie "prawdopodobnie" tylko na pewno shih-tzu ;) Quote
asia300 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Pani u której jest piesio nie była pewna do konca :) ale potwierdziłam ze to shih tzu na 120% :) Quote
Osa Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Pani może pewna nie jest ale ze zdjęcia widać że to shih Quote
_Mikuunia_ Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Słuchajcie znalazłam suczke Shih-Tzu jest strasznie zaniedbana, ma pełno "rzepów" w sierści jest zaniedbana i smutna. Ja nie moge jej sobie zostawić nie moge jej nawet zabrać do domu. POTRZEBUJE NATYCHMIAST KOGOŚ Kto zabierze ja na DT bo u mnie dlugo zostać nie może dałam jej jeśc i wysuszyłam zaraz postaram się wrzucić jej zdjęcia POMOCY!!!!!! Quote
_Mikuunia_ Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 Nowe Drzewce koło Wschowy woj.Lubuskie - wzielam ja wbrew woli rodzicow do domuw ykapalam i obcielam "rzepy" spi u mnie na kolanach zdjecia beda ale musze zaczekac bo nie mam czytnika kart w laptopie i licze na alske brata ,ze mi je w koncu przegra na pena :( Quote
asia300 Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 czy to jest daleko od miedzychodu ? kurcze sprawdziłam to niedaleko odemnie , czy była by możliwosć dowieźć ją do Poznania ? Quote
Recommended Posts