Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesooo, ona tupta bardzo dużo i bardzo dzielnie, dupenklapen zdarza się bardzo rzadko, chyba że z moimi dziewczynkami :)
I jedzonka też pilnuję z miareczką, a baryłeczka doopiną kolebie jak tylko lodówkę otwieram :)

Posted

Oddam w dobre ręce suczkę rasy SHIH-TZU, sunia ma dwa lata jest zdrowa i zaszczepiona.
Wszystkich informacji udzielę telefonicznie.
Zastrzegam sobie prawo wyboru nowego właściciela.

W przypadku kontaktu ze sprzedającym, prosimy o powołanie się na serwis Alegratka.pl. Dziękujemy.

Osoba kontaktowa: Beata
Miejscowość: ?ód?
Wyślij e-mail
Telefon: 530190997
GG: 1910192

Posted

marmosia napisał(a):
Jesooo, ona tupta bardzo dużo i bardzo dzielnie, dupenklapen zdarza się bardzo rzadko, chyba że z moimi dziewczynkami :)
I jedzonka też pilnuję z miareczką, a baryłeczka doopiną kolebie jak tylko lodówkę otwieram :)

Oj tam oj tam ja moim dziewuchom też nie żałuję - no nie przesadzam ale też nie ograniczam do bólu.
Ostatnio znajomy wet potężnie mnie wkurzył - on aż do przesady trzęsie się nad tym karmieniem i tak sąsiadkę wystarszył zbędnymi kilogramami że czteromiesięczny szczeniak wygląda jak fantom do nauki anatomii
Opieprzyłam go po prostu bo ludzie a szczególnie ci którzy nie mają doświadczenia lub słuchający na ślepo weta doprowadzają psy do skrajności.
A psina myślałam ze się udławi suchą bułką wiśnie z pod drzewa to w powietrzu łapał i łykał.
Naprawdę bez przesady w żadną stronę i będzie dobrze.

Posted

Acha i jeszcze mam pytanie, może głupie, ale dla mnie ważne- czy sunia, mimo,że po sterylce, może wydzielać jakiś dziwny zapach w okresie, kiedy miałaby cieczkę?
Moja Siusia waniaje masakrycznie, ale Tofikowi to nie przeszkadza i liże ją jak opętany, a ona ino cycuchy do góry wywala :)

Posted

marmosia napisał(a):
Acha i jeszcze mam pytanie, może głupie, ale dla mnie ważne- czy sunia, mimo,że po sterylce, może wydzielać jakiś dziwny zapach w okresie, kiedy miałaby cieczkę?
Moja Siusia waniaje masakrycznie, ale Tofikowi to nie przeszkadza i liże ją jak opętany, a ona ino cycuchy do góry wywala :)

Nie jest wcale głupie.
Suka po sterylizacji nie jest zapachowa dla samca.
Jednak trzeba pamiętać że musi minąć około 6 miesięcy od zabiegu aby organizm się uspokoił.
Jeszcze odnośnie wydzielania atrakcyjnego zapachu wyczytałam gdzieś jako ciekawostkę że:
Cytuję
"Problemem bywają suki androgenizowane w życiu płodowym czyli te, które w macicy siedzą między samcami"

Posted

To wszystko zalezy jak jest suka wysterylizowana. Jeśli ma usunięte wszystko tj. macice i jajniki to suka nie wydziela żadnego zapachu psy sie nią w ogóle nie interesują. Jednak zdarza się tez tak, że weterynarze usuwają tylko macice a zostawiają jajniki wtedy suka w okresie kiedy miałaby dostać cieczkę zaczyna wydzieć taki zapach jakby miała cieszkę i psy dostają do głowy. Pies może wtedy nawet pokryć sukę, ale nie zajdzie w ciążę no bo nie ma już macicy.

Posted

Łaaał :o nasi weci robią zawsze pełną sterylkę - i na tyle zabiegów nie spotkałam się z zostawianiem jajników.
Muszę zgłębić temat...:razz:

Posted

Dziewczyny jak się cieszę, że tutaj weszłam i przeczytałam to wszystko o sterylkach bo przymierzam się do sterylki swojej suni żeby mój PIES tak nie wariował na jej punkcie i takie inforrmacje bardzo przydatne :)

Posted

MAŚĆ: jasna
SIERŚĆ: długa
W OKOLICY: ul. Konstantynowska
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-07-27
KONTAKT: 501287502

W dniu 26 lipca znaleziono błąkającego się po ulicy Konstantynowskiej w Łodzi pieska prawdopodobnie rasy shitsu. Bardzo tęski za swoim domem.

Posted

[quote name='Fundacja Medor']PŁEĆ:
WIELKOŚĆ: mała
MAŚĆ: jasna
SIERŚĆ: długa
W OKOLICY: ul. Konstantynowska
DATA ZGŁOSZENIA: 2011-07-27
KONTAKT: 501287502

W dniu 26 lipca znaleziono błąkającego się po ulicy Konstantynowskiej w Łodzi pieska prawdopodobnie rasy shitsu. Bardzo tęski za swoim domem.

Wstawcie zdjęcie.

Posted

Słuchajcie znalazłam suczke Shih-Tzu jest strasznie zaniedbana, ma pełno "rzepów" w sierści jest zaniedbana i smutna. Ja nie moge jej sobie zostawić nie moge jej nawet zabrać do domu. POTRZEBUJE NATYCHMIAST KOGOŚ Kto zabierze ja na DT bo u mnie dlugo zostać nie może dałam jej jeśc i wysuszyłam zaraz postaram się wrzucić jej zdjęcia POMOCY!!!!!!

Posted

Nowe Drzewce koło Wschowy woj.Lubuskie - wzielam ja wbrew woli rodzicow do domuw ykapalam i obcielam "rzepy" spi u mnie na kolanach zdjecia beda ale musze zaczekac bo nie mam czytnika kart w laptopie i licze na alske brata ,ze mi je w koncu przegra na pena :(