Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czarna Kafka napisał(a):
Stosujemy tę metodę ze skutkiem połowicznym; nabrałam nawet obaw, że Leon utyje jak beczka ;)
już w domu nie dojada swojej karmy!

to dawajcie mniej karmy (smakołyki zastępują część porcji)

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czarna Kafka napisał(a):
Stosujemy tę metodę ze skutkiem połowicznym; nabrałam nawet obaw, że Leon utyje jak beczka ;)
już w domu nie dojada swojej karmy!

Raz, można psu wydawać kolacje na spacerze, dwa smakołyki muszą być bardzo drobne. To oczywiście zależy od psa, na początku mało psów będzie pracować na suchą. A jak Wam idzie?

Posted

Leonek zupełnie nie interesuje się zabawkami, nie zwraca uwagi ani na piłki, ani na pluszaki, nawet gryzaczki przestały go kusić. Jedyne co go naprawdę interesuje to smakołyki, natomiast swoją domową porcję karmy je prawie trzy dni. Jednak po miesiącu pobytu u nas dostrzegamy już pewną poprawę w zachowaniu Leosia w stosunku do innych psów :multi:

Posted

Czarna Kafka serio serio wpadnij na nasz spacer do Wschodniego, Leoś pozna nowych kolegów, koleżanki nasza grupa to same FAJNE egzemplarze :) :razz:

Posted

[quote name='Nikaragua']to dawajcie mniej karmy (smakołyki zastępują część porcji)[/QUOTE]
dokładnie, ja mam odsypaną dzienną porcję i z niej "podbieram" jak idziemy na spacer.
A problemy mam podobne w kontaktach z innymi psami. Postępy są ale nie tak duże jak by się chciało.

zajrzyjcie cioteczki na bazarki w moim podpisie:)

• 3 weeks later...
Posted

Leonek zrobił ogromne postępy w swoim zachowaniu do innych psów! Oczywiście zdarza mu się kogoś obszczekać i obwarczeć, ale generalnie, to zaprzyjaźnia się ze wszystkimi spotkanymi psami. Tylko Leosia bardzo szybko taka konfrontacja nudzi i po obwąchaniu pieska wraca do mnie po smakołyk albo zaprzyjaźnia się z właścicielem. No i Leonek jest bardzo otwarty na innych ludzi, uwielbia dzieci i z wszystkimi na każdym spacerze chce się przywitać. Wkrótce umieszczę nowe zdjęcia Leonka z ostatnich spacerów.

Posted

ULKA12 napisał(a):
To czekamy cierpliwie. A jak z tym swędzeniem skóry, ustąpiło?

Tak, ogonek jak nowy :lol: Rana ładnie się zagoiła i już zaczynają odrastać włosy. No i rozpacz z powodu zepsutego ogonka trwała u Leosia ponad tydzień!

• 3 weeks later...
Posted

Podobno we Wrocławiu na ul. Jemiołowej i w parku Nowowiejskim ktoś rozrzuca trutkę na szczury lub inna substancję groźna dla zwierząt. Nie znam Wrocławia i nie wiem czy to wasze rejony ale uważajcie na Leonka.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...