Anula Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='ALMA2']Koosiek - przyłączam się do podziękowań:loveu: za prowadzenie kasy Leosia i też myslę żeby 10 poszła na twoje psiaczki.[/QUOTE] Ja też przyłączam się do podziękowań i jestem za. Quote
Czarna Kafka Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Z Leosia wyszedł dr Jekyll i Mr Hyde; w domu spokojny, grzeczny - istny psi anioł, na spacerach zmienia się w kudłatego potworka! Jego zachowanie co do innych psów na razie się nie zmienia, co prawda w parku jest całkiem przyzwoicie, ale droga do parku do łatwych nie należy! Dzisiaj Leoś został po raz pierwszy spuszczony ze smyczy, na krótko, bo miejsce choć odludne to jednak ciągle miasto i dużo bodźców na Leosiowe zmysły działalo. Bez smyczy zachowywał się bardzo dobrze, nie oddalał się za bardzo i wracał na wołanie! No i Leoś polubił windę; pierwszy raz bardzo przeżył wejście i jazdę windą, ale po kilku dniach sam zaczął do windy wchodzić, chyba jest wtedy zadowolony, że nie każę mu iść piechotą na 6 piętro! Quote
sybil Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Leoś pewnie broni swego miejsca w rodzinie, boi się, żeby jakiś obcy samiec nie próbował Go wygryźć ;). Biedak, tyle przeszedł - to teraz broni swojego raju! Quote
Czarna Kafka Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Cały dzień na wsi! Leoś hasał po łąkach i polach, wreszcie na wolności, bez smyczy. Aż żal wracać do miasta... Quote
SkarpetKa Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 ho ho Leoś jaka rozpusta! używasz życia chłopie :) i tak trzymaj! Quote
ludwa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Zapraszam na nowy bazarek http://www.dogomania.pl/threads/212884-**********Ciuchy-ciuchy-i-jeszcze-raz-ciuchy-)-Na-Lenoxa-i-Lizaka-do-24.08********** Quote
ludwa Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 A ja mam kolejne bazarkowe zaproszenie, bo nam się zapsienie szykuje... http://www.dogomania.pl/threads/212934-*-*-*-*-*Marynowana-cukinia.-PYCHOTKA-)-Na-Lizaka-i-Leboxa.-Do-20.08-*-*-*-*-*-* Quote
ALMA2 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='Czarna Kafka']Cały dzień na wsi! Leoś hasał po łąkach i polach, wreszcie na wolności, bez smyczy. Aż żal wracać do miasta...[/QUOTE] Dziekujemy za realacje.:p Ja też tak mam, po sobocie i niedzieli, kiedy było więcej czasu na spacery - trudno pogodzić się że trzeba iść do pracy. Leoś spryciarz;) - zorientował się, że winda to nie taki diabeł.:lol: Quote
ULKA12 Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 A czy jak Leoś jest bez smyczy też jest agresywny do innych psów? Mieliście okazję sprawdzić? Quote
Czarna Kafka Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Nie mieliśmy okazji sprawdzić; u moich rodziców po sąsiedzku mieszka pies i Leon zupełnie nie zwraca na niego uwagi, ale innych przypadków nie było. Trudno nam znaleźć jakąś prawidłowość w jego zachowaniu, jest zupełnie nieprzewidywalny - jedne psy przyjmuje przyjaźnie, na inne warczy i szczeka. Quote
Felka z Bagien Posted August 17, 2011 Posted August 17, 2011 Czarna Kafka napisał(a):Nie mieliśmy okazji sprawdzić; u moich rodziców po sąsiedzku mieszka pies i Leon zupełnie nie zwraca na niego uwagi, ale innych przypadków nie było. Trudno nam znaleźć jakąś prawidłowość w jego zachowaniu, jest zupełnie nieprzewidywalny - jedne psy przyjmuje przyjaźnie, na inne warczy i szczeka. Zupełnie jak to w życiu ludzi.Jednych lubimy, innych nie.Psy nie maja oporów z wysyłaniem wyraźnych sygnałów, tym bardziej,że jest to jedyny ich sposób komunikacji. Quote
koosiek Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 Zajrzyjcie proszę na wątek innego kudłaczka, którego dzisiaj znalazłam :( Pilnie szukam tymczasu: http://www.dogomania.pl/threads/213187 Quote
abilab Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Dzisiaj miałam okazje poznac Leosia w parku ze swoim panciostwem na spacerku , przecudny psiak z niego , ma piękny falujacy włos i mordeczke usmiechnieta .Tuptał sobie w pięknych szeleczkach z mokrym pysiem . Quote
ULKA12 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Kurcze nie wiedziałam, że Leonek taki medialny się zrobił :-) Quote
terierfanka Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 abilab napisał(a):Dzisiaj miałam okazje poznac Leosia w parku ze swoim panciostwem na spacerku , przecudny psiak z niego , ma piękny falujacy włos i mordeczke usmiechnieta .Tuptał sobie w pięknych szeleczkach z mokrym pysiem . a nas dzisiaj w parku nie było, buuu :(, musimy koniecznie się jakoś konkretnie w nadchodzącym tygodniu umówić :) Quote
SkarpetKa Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 abilab napisał(a):Dzisiaj miałam okazje poznac Leosia w parku ze swoim panciostwem na spacerku , przecudny psiak z niego , ma piękny falujacy włos i mordeczke usmiechnieta .Tuptał sobie w pięknych szeleczkach z mokrym pysiem . Zazdroszczę! ;) Ach jak miło się czyta takie wieści! Miód na nasze serca :) Quote
ALMA2 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 zadowolony na pewno, jak na niego patrzę to w końcu nie wiem czy on jest duży, cz mały. Jak chodzi sam - to wydaje mi się na dużego takiego ponad kolano psiaka. A jak stał przy krzesełku to na maluszka:p. Leoś kochany ile ty masz wzrostu. Quote
Czarna Kafka Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 ALMA2 napisał(a):zadowolony na pewno, jak na niego patrzę to w końcu nie wiem czy on jest duży, cz mały. Jak chodzi sam - to wydaje mi się na dużego takiego ponad kolano psiaka. A jak stał przy krzesełku to na maluszka:p. Leoś kochany ile ty masz wzrostu. Prawie 50 cm w kłębie i 20 kg wagi! Jak oglądałam Leosia na zdjęciach, zanim do nas trafił, to miałam wrażenie, że jest ogromny :crazyeye: Quote
ALMA2 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 20 kg - to tyle samo ile moja sunia. To musi byc taki średniczek. - ale za to pewnie z wielkim serduchem:p:loveu: Quote
ULKA12 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Tak serducho to on ma wielki tylko nie dla wszystkich, problem z Leosiem jest taki, że nie zawsze pozytywnie reaguje na spacerujące psy a w wielkim mieście może to być kłopotliwe bo nie zawsze da się uniknąć kontaktu z innymi czworonogami. Macie pomysł jak go tego oduczyć? Quote
ALMA2 Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Moja koleżanka tez miała taki problem, tylko jej sunia jest do kostek i szczeka i zaczepia duże psy. Starała sie odwracać uwagę. (ale niestety u nich to nie poogło, zabrakło chyba Pani cierpliwości w trenowaniu) Np. Leoś zbliża się do drugiego psa, a wtym samym czasie Pani podtyka Leosiwi pachnacy smakołyk, Leos na odwrócona uwagę, może nie zareaguje na inngo psa. Nie wiem. Quote
NikaEla Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 ULKA12 napisał(a):Tak serducho to on ma wielki tylko nie dla wszystkich, problem z Leosiem jest taki, że nie zawsze pozytywnie reaguje na spacerujące psy a w wielkim mieście może to być kłopotliwe bo nie zawsze da się uniknąć kontaktu z innymi czworonogami. Macie pomysł jak go tego oduczyć? ja próbowałam z moją różnych rzeczy , ale bez efektów. Trzeba, niestety bardzo dużo czasu, na wyćwiczenie bezwzględnego posłuszeństwa. (a z czasem to zawsze kiepsko) Quote
Czarna Kafka Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 ALMA2 napisał(a): Np. Leoś zbliża się do drugiego psa, a wtym samym czasie Pani podtyka Leosiwi pachnacy smakołyk, Leos na odwrócona uwagę, może nie zareaguje na inngo psa. Nie wiem. Stosujemy tę metodę ze skutkiem połowicznym; nabrałam nawet obaw, że Leon utyje jak beczka ;) już w domu nie dojada swojej karmy! Quote
Recommended Posts